Pontus Frithiof lyfter nya stjärnor

Den 22 augusti är det säsongspremiär för The Dinner Club - Pontus Frithiofs initiativ för att lyfta morgondagens kockar. På höstens scen står åtta lovande, oetablerade kockar som kommer att bjuda på innovativ matlagning med personlig prägel.

Efter vårens succé med The Dinner Club bjuder krögaren och entreprenören Pontus Frithiof och köksmästare Andreas Edlund återigen in ett nytt gäng blivande stjärnkockar som får ta över köket och gästspela två gånger i månaden. Gästerna bjuds på en intim kväll där kocken berättar om sig själv, sin bakgrund och sätter sin signatur på menyn och antalet rätter.

- Vi har otroligt många nya kocktalanger i Sverige och ambitionen är att lyfta dem. The Dinner Club ger dem en egen scen för en kväll, där de får visa sina färdigheter, prova nya djärva kombinationer samtidigt som våra gäster får minnesvärda upplevelser, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare.

Evenemanget arrangeras två gånger i månaden i The Kitchen på Atelier 23 i DN-skrapan och är öppet för alla som vill prova talangernas middagsmenyer.

- Vi är mycket nöjda med höstens gästspelare. Det är en spännande och bra mix i gruppen, där alla känns mycket ödmjuka och laddade inför höstens middagsevent, säger Andreas Edlund, köksmästare Pontus Catering och The Dinner Club.

Säsongspremiär den 22 augusti klockan 18.
22 augusti: Hampus Risberg, Commis Team Sweden Bocuse D’or 2017
12 september: Oelsya Kulyk, Chef de partie på femstjärnigt hotell.
26 september: Joakim Larsson, Haymarket
10 oktober: Nassim Ridha, Görvälns Slott
24 oktober: Sofia Åberg, Fotografiska
31 oktober: Christoffer Sköld, Aveqia
7 november: Fabian Olli Johanson, Noga Matstudio
28 november: Desirée Jaks, Agrikultur