Premiär för Tolv Stockholm - Stockholms nya mat- och nöjesdestination

Den 26 oktober slår Stockholm stad och SGA Fastigheter upp portarna till Tolv Stockholm - ett helt nytt och unikt mat- och underhållningskoncept som blir navet för Stockholms nya nöjesdistrikt. Den tolvtusen kvadratmeter stora ytan är öppen minst tolv timmar om dagen, tolv månader om året och förenar mat, sport, kultur, musik, underhållning, nattklubb, hotell och ny teknik under ett och samma tak.

- Tillsammans med det utvecklade Globenområdet, det dynamiska Slakthusområdet och nya Tele2 Arena blir Tolv Stockholm och Stockholms nya stadsdel Söderstaden Sveriges främsta nöjes- och underhållningsdestination, säger Madeleine Sjöstedt (FP), kultur- och fastighetsborgarråd I Stockholms stad.

Tolv Stockholm erbjuder med tolv innovativa koncept stockholmare och turister en levande, banbrytande social scen för alla åldrar i gatuplan till Tele2 Arena. Här öppnar O'Learys ett nyskapande sport- och eventcenter med en av Europas största sportbarer med jumbotron och inomhusläktare, bowlingcenter, bordtennisavdelning och äventyrsgolf med Stockholmstema.

Tolv Stockholm är huvudstadens nya mötesplats för gastronomiska upplevelser. Ricard Constantinou, matentreprenör och grundare av Panini Internazionale, står bakom Sveriges första korvrestaurang med egen korvfabrik och ett ölbryggeri där det serveras eget arenaöl. Här finns också en italiensk restaurang med sportprofil, frozen yoghurt-bar, ekologisk matbar samt en helt ny ryskinspirerad deli.

Nöjesdestinationen har världens första mikrohotell belägen inuti en arena med tolv rum, fyra sleep boxes och en bistro. Familjen Ahlbom, den väletablerade krog- och nattklubbskoncernen, storsatsar med bland annat Söderorts största nattklubb med tre dansgolv och en livescen.

I hjärtat av Tolv Stockholm finns fem interaktiva kapslar avsedda för brand experience events, showroom, TV/media-studios, lanseringar, tillfälliga kampanjer med mera, som inbjuder besökaren till interaktion på olika spännande digitala sätt.

- Tolv Stockholm, med sitt innovativa erbjudande och tillsammans med Sveriges ledande restauratörer, garanterar en unik nöjes- och underhållningsupplevelse och utgör med våra arenor norra Europas nya nöjesdestination, säger Mats Grönlund, VD på SGA Fastigheter.

Tolv Stockholm är en del av den framväxande Söderstaden, en del av staden som bildar ett av Stockholms just nu mest spännande och expansiva områden. Söderstaden är det arenatätaste distriktet i hela Europa och en medelpunkt för nöjesupplevelser, såväl för stockholmare som tillresta evenemangsbesökare.

Detta kan du göra på Tolv Stockholm:

O'Learys Tolv Stockholm Event Center: Sportbar med nöjen

Bistro & Bo: Microhotell med tolv rum samt bistro/vinbar

Printz Restaurang: Grill, deli, mathall & korvmakeri

Enzo's: Italiensk fotbollsrestaurang

Solidaritet Arena: Nattklubb, krog och livescen

Ballroom 12: Bankett, event, konferens och festlokal

Davaj Delikatessen: Deli, bar

&E: Secret karaoke

Frozzy: Frozen yoghurt

Freshii: Färska och näringsrika måltidsval för folk i farten

Tolv Stockholms interaktiva kapslar

Mer information om Tolv Stockholm hittar du här.