Foto: pressbild Foto: pressbild

Regnbågsloppet Run for Pride hyllar mångfald

Glädje går före prestation på Run for Pride, Djurgårdsloppet som välkomnar alla att springa eller gå för att att fira mångfald och stödja hbtqi-rättigheter.

För sjätte gången ordnas Run for Pride för att samla in pengar till RFSL. Deltagare i alla åldrar väljer själva om de vill gå eller springa de fem eller tio kilometrarna, och för fyrbenta finns klassen pets run. Loppet går av stapeln den 16 maj på fältet vid Sjöhistoriska och  sträcker sig längs vattnet och över till Djurgården.

– Run for Pride är inte bara ett lopp, det är en manifestation av vår övertygelse om att alla har rätt till att öppet vara den man är, oavsett sexuell läggning eller könsidentitet. Vi är så glada över att återigen samlas för en dag fylld med glädje, rörelse och solidaritet, säger Janne Siponen, grundare av Run for Pride.

För varje såld biljett skänks 100 kronor till RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter och till deras insamlingsstiftelse. Hittills har loppet samlat in omkring 250 000 kronor.

Sista anmälningsdag är den 14 maj.

Information
  • Datum
    16 maj
Mer info och anmälan