Restaurang Museet - vinterns hetaste nykomling

Det har öppnat en ny ambitiös restaurang på Birger Jarlsgatan - Restaurang Museet ("Mvseet" i logotypen). Det är gamla Jimmys Steakhouse som har fått ge plats åt denna nya snygga inrättning. Här kokas musik, cocktails och ambitiös mat ihop till ett framgångskoncept som heter duga.

Kockarna har främst tittat på den franska och svenska matkulturen när de komponerat menyn, som bjuder på dagsfärska rätter som bjuder på klassiker som moules frites (med tryffemayonnaise, mums), dagsaktuella rätter som dagens fisk och lite ovanligare varianter som rödvinsbräserad oxnacke med märgsmör och rostad rotselleripuré. Priserna medelklass, ungefär 200-250 kr för en huvudrätt. Men så finns också den trevliga lilla avdelningen på menyn som kallas för "Alltid på Museet". Här hittar du bland annat en Steak minute, köttbullar, dagens omelette och dagens soppa - alla i 150 kr-klassen.

Inredningen är helt ny och av klassiskt stuk, men med moderna influenser och det gör restaurangen lika trevlig både för den trendige reklamaren, det sobra paret och kostymgänget från närmsta konsultfirma. Här trivs de flesta. Publiken är således ganska varierad, men de flesta är i 25- till 35-årsåldern.

Att publiken, i sammanhanget, är ganska ung beror nog på den härliga inställningen till musik och barliv som Museet har. Här står ofta djs och snurrar skivor på lagom hög nivå (beror så klart på tiden på dygnet också) och den snygga baren utgör en stor del av krogen och lite av dess hjärta. Bakom den står Jimmy Portnoff och den snart legendariske Johan Evers (på bilden) som tidigare förgyllt krogar som Bauer, Lydmar, Bar Inferno, Brasserie Le Rouge och Kungsholmen med sin närvaro och sina fantastiska cocktails.

- Det är underbart att äntligen ha fått slå upp portarna efter allt slit. Vi är grymt nöjda! Vi vill erbjuda våra gäster en helhet, en svängig men avkopplande afterwork, en härlig middag där mat, vin och service utspelas i harmoni och där varje cocktail är en smaksensation efter den andra, säger Johan.

Läs mer om Restaurang Museet här, och glöm inte champagne-söndagarna.