Riche firar 130-årsjubileum

I år fyller restaurangklassikern Riche 130 år, och det ska förstås firas. Den 14 september ställer man till med en helkväll med ostron, drinkar, musik och gästspel.

Riche slog för första gången upp dörrarna på Birger Jarlsgatan 4 år 1893 och har sedan dess hunnit räddas från stängning i slutet av andra världskriget, haft ingen mindre än Tore Wretman som ägare, och Ingmar Bergman, Zarah Leander och Greta Garbo som stammisar. Nu firar krogen 130 år med en stor fest.

I sommarbaren snurrar Jordmånen och Svenska Disco Kyrkan skivor och häller spontanjästa viner, i garderoben har Indigo byggt en bar, restaurangchefen Björn Wahlund har utlovat Sveriges minsta nattklubb på sitt kontor och Göran Svartengren serverar råbiff i det nyrenoverade köket. Dagen till ära kostar en drink i Stora baren 130 kronor, och dussinet ostron detsamma. Framåt kvällningen övergår firandet till nattklubb med dj:s.

 – Vi har utrymme att ständigt utveckla och transformera oss själva, samtidigt som Tores arv och själva essensen av Riche alltid finns kvar. Det sitter verkligen i väggarna, säger Björn Wahlund, restaurangchef på Riche.

Restaurangen håller öppet som vanligt hela dagen och firandet drar igång klockan 17.