Rosendals Trädgård gör sin största satsning någonsin

Rosendals Trädgård presenterar nu sin största satsning någonsin. Med nya byggnader och ett varsamt men totalrenoverat växthus ökar kapaciteten, men man för även köket och odlingarna närmare varandra. Samtidigt presenterar man Paul Svensson som ny gastronomisk ledare och Jonas Bolling som mat- och dryckesansvarig.

Rosendals Trädgård är en av Sveriges mest populära destinationer och varje år lockar man närmare en miljon besökare. Nu läggs en ny årsring till två seklers trädgårdshistoria i området när den första etappen av Rosendals Trädgårds utbyggnad står klar med nytt kök, ny restaurang samt ett nyrenoverat växthus som blir vinterbonat. Man fortsätter även att utveckla jord till bord-filosofin för att utveckla framtidens matkultur.

– Jag har varit en trogen besökare på Rosendal i många år, så det är en ynnest att få ingå i köksteamet framöver. Jag ser fram emot att, tillsammans med Jonas och det skickliga teamet på plats, jobba med de förutsättningar som platsen ger och visa hur fantastiskt god en cirkulär måltid kan vara. Rosendals Trädgård har all potential att vara en prototyp för framtidens matsystem, en plats som kan inspirera hela världen kring hållbar matkultur, säger Paul Svensson, gastronomisk ledare på Rosendals Trädgård.