Råkultur, Skandinaviens mest innovativa sushi

Vi har tidigare skrivit en del om Esperanto beläget i Sollevihuset här i Stockholm. Frågar du krögare och restaurangfolk är många ense om att Esperanto är en av de främsta inom sin genre. Maten är helt enkelt i absoluta toppklass och utmärkelserna har hunnit bli många.


Nu utvidgar ägarna av Esperanto sin verksamhet. Förvånande nog är det faktiskt sushi som står på den nya menyn. Men här slutar också liknelserna med den typ av sushiställen som blivit vår tids nya snabbmat.

Bakom Esperanto står Daniel Pettersson. När han nu öppnar nya restaurangen vid namn Råkultur är det med samma ambition om att skapa maträtter med oerhört högt kvalitet på råvarorna och kombinationer du inte tidigare upplevt.

Råkulturs sushi kommer till stor del bestå av nordiska fiskar och menyn är nog den enda i sitt slag som kommer variera efter de svenska säsongerna! På menyn hittar du fisk och skaldjur som piggvar, makrill, sik och röding. Priserna förväntas inte ligga i klass med Esperanto men inte heller i klass med den ”vanliga take-away” sushin. Här får du något helt annat. För dig som älskar sushi är detta ett måste!

Råkultur har precis slagit upp portarna och restaurangen består av 40 platser som ligger direkt under Esperanto på Kungstensgatan 2 och håller öppet måndag till fredag mellan 11.30 till 18.00. Nu tror ni säkert att vi dödliga inte har råd att äta på Råkultur i och med att det hör ihop med Esperanto, men faktum är att en elvabitars kostar 125 kr.

Läs mer om Esperanto.