Sandhäxan tar över Dramatens bakficka Frippe

Populära mackhaket Sandhäxan har sedan premiären i Vasastan 2019 expanderat med sommarkrogen Strandhäxan på Djurgården och en filial i Visby. I slutet av sommaren väntar man tillökning i form av en spansk matbar, belägen i Dramatens Bakficka Frippe på Östermalm. 

”En lång bardisk, massor av kul gäster, massa mat o massa vin”. Så beskriver gänget självt den nya krogen, som efter renovering kommer att slå upp portarna den 25 augusti. Man behåller det gamla namnet Frippe, vilket är en hyllning till den tidigare Dramatenchefen Gustav ”Frippe” Fredrikson. Menyn bjuder dock på helt nya smaker: med avstamp i soliga Spanien kommer man att servera både mindre och lite större rätter, klassiker och tillfälliga besök beroende på känsla och dagens kreativa riktning. Därtill kommer gästen kunna skåla i vin på glas, carajillos, drinkar, sherry, små kalla öl – och förstås cava i överflöd. 

Nya Frippe kommer att ha plats för 55 sittande gäster samt extra plats för den som vill ta ett glas och lite snacks i baren, med möjlighet till både bordsbokning och drop-in.