Scan och AG lanserar Gårdsmiddag – en grillupplevelse i det gröna

Lördagen den 20 augusti öppnar AG och Scan "Gårdsmiddag", en tillfällig grillrestaurang som kommer att husera utomhus på Skattmansö strax utanför Uppsala. Tanken är att fler stockholmare ska få besöka en riktig gård och ta del av köttets ursprung.
- Samtidigt som intresset för mat och svenskt kött växer i Sverige blir vi extra måna om ursprunget, säger Emma Ahnström, Brand & Concept Manager på Scan.

Bakom grillen och menyn står prisbelönta köttkrogen AG, som lagom till kvällen har utgått från sitt eget signum: förstklassiga råvaror tillagade utan krångel.

- När man har riktigt bra råvaror behöver man inte krångla till det. Vi hängmörar köttet inför middagen och väl på plats kommer vi att grilla det över öppen eld. Bättre än så blir det inte, säger Albert Kubaka som är köttmästare på AG.

Ursprungstänk
Själva nötköttet har valts ut av köttproducenten Scan, som sedan tidigare samarbetar med både Skattmansö och AG. Med konceptet Gårdsmiddag vill de ta middagen tillbaka till ursprunget.

- Med Gårdsmiddag vill vi nu bjuda in gäster till vår värld, denna gång på Skattmansö. Vi är även stolta över att kunna utveckla samarbetet med restaurang AG, som kommer leverera en grillupplevelse utöver det vanliga, säger Emma Ahnström.

Gårdsmiddag kommer att arrangeras under en kväll till att börja med. Gästerna rekommenderas att ta med varma kläder och oömma skor - middagen serveras nämligen vid ett gemensamt långbord ute i det gröna, med utsikt över gårdens betesmarker. Bussar avgår från Stockholms Central.

Meny
Välkomstdrink
Sommarbål på gårdens rabarber med diverse tilltugg

Förrätt
Grillat levain med örtvispat ister
Tartar med talgfriterade krutonger och ristad sommarsvamp
Rimmad kalvtunga med persilja och kaprissallad
Karamelliserad oxsvansterrin med picklade grönsaker

Huvudrätt
Grillad svensk hängmörad nötrygg clubsteak & entrecôte
Tomat, sallad, bearnaisesås och bakad potatis

Dessert
Kladdkaka med lättvispad grädde

Dryck
Vin, öl, alkoholfria drycker och kaffe serveras vid bordet

Pris: 995 kr/person
Var: Skattmansö i Uppland, 3 mil utanför Uppsala
Transport: Buss avgår från Stockholms central kl 15.30 (tillbaka senast 22.30), om man inte vill ta sig dit på egen hand.
Läs mer och boka här