Mackan på Scandwich. Foto: Pressbild Mackan på Scandwich. Foto: Pressbild

Scandwich, Mackverket och À la Lo i veganskt samarbete

Utbudet av lyxiga mackor fortsätter att växa, men för den som vill äta en matig macka utan animaliska produkter är det mer begränsat. Detta är något som Stockeld Dreamery vill ändra på när de nu lanserar Stockeld Sandwich Stories – ett samarbete med tre av Stockholms mest populära mackställen.

Med växtbaserade Stockeld Creamy Spread som grund har restaurangerna Scandwich, À la Lo och Mackverket fått ta fram tre unika och helt växtbaserade mackor. Syftet är att visa hur växtbaserade mackor kan vara precis lika lyxiga, kreativa och smakrika som mackor med animaliska produkter.

Mackan på Mackverket. Foto: Pressbild

– Många tror att växtbaserade mackor är begränsade till avokado, hummus och jordnötssmör men med rätt produkter och lite kreativitet finns det så mycket mer. Mackorna som våra vänner på Scandwich, Mackverket och À la Lo har tagit fram är ett tydligt bevis på detta, säger Sorosh Tavakoli, medgrundare och vd på Stockeld Dreamery, i ett pressmeddelande.

De veganska mackorna går att beställa på respektive restaurang under våren.

Information
Visa på karta