Sebastian Gibrand gästspelar på Lådan

Den 25 oktober gör Bocuse-aktuelle Sebastian Gibrand ett gästspel på Flippin'-syskonet Lådan i Vasastan. Då blir det streetfood med rötter i fine dining.

Om några månader hålls den prestigefulla tävlingen Bocuse d'Or (Kock-VM) i Lyon, men redan nu i oktober kan man få ett smakprov på vad Sveriges kandidat Sebastian Gibrand går för. I somras reste han till New York med kocken Kristian Smith, kulinarisk kreatör för Flippin' Burger-koncernen (Lådan, Dogfood, Flippin' Burgers), för att besöka trestjärniga Per Se, Momofoku och otaliga streetfood-marknader. Något som även lade grunden för gästspelet på Lådan.

- Att få möjligheten att gästa Lådan en kväll och experimentera med fast fine dining och att få presentera streetfood på ett sätt som man kanske inte förväntar sig känns oerhört roligt, säger Sebastian Gibrand.

Lådan har tidigare gästats av bland andra Sayan Isaksson, Jonas Cramby och Restaurang Arirang, och ännu fler gästspel väntar efter detta.

- Det ska bli jättekul att ha Sebastian i vårt kök på Lådan. Han står för alla de värden vi brinner för när det kommer till respekt för råvaran, hållbarhet och innovation. Vi ser verkligen fram emot en streetfood-meny som levereras av en kock i ordagrant världsklass, säger Jon Widegren, grundare och ägare av Lådan.