Smaka på Stockholm

Inom kort är det dags för folkfesten som låter Norrmalm dofta av rätter från hela världen. Jag syftar givetvis årets säkraste sommartecken: Smaka på Stockholm i Kungsträdgården den 3-7 juni.


Smaka på Stockholm är evenemanget som bjuder på härliga smakassieter för 25 kr från Stockholms bästa krogar. Varje restaurang som deltar öppnar en miniversion av sin verksamhet i Kungsträdgården där maten lagas på plats och tillhörande dryck som vin och öl serveras. Men de fem dagarna är fyllda med mer än fantastisk mat, chilinötter och många liter alkoholhaltig dryck. Artiser som Emilia, Anna Sahlene och allas vår Lasse Berghagen kommer även att underhålla oss på den stora scenen. Jag rekommenderar speciellt ett besök den 4 juni vid 21:50 då dragshowgruppen Diamond Dogs uppräder. Deras parodier på svenska kändisar och spektakulära shower är definitivt värda er uppmärksamhet.

Ett urval av restauranger som deltar i år är Grill, Storstad, Koh Phangan och Operakällaren. Så bege er till Kungsan mellan 3:e och 7:e juni för att avnjuta lyxmat till korvkioskspriser.