Spännande mix när Chez Jolie öppnar i Bardots gamla lokaler

Nu slår Mikael Einarsson, tidigare kökschef på Brasserie Astoria, upp dörrarna till Chez Jolie nära Nybrogatan. Restaurangen blir en del av Stureplansgruppen och influenserna talar för en mix av lantlig fransk mat och lyxig storstadsbistro.

Den 17 oktober går startskottet i Bardots gamla lokaler på Ingmar Bergmans gata. Med Chez Jolie, franska för "hemma hos Jolie", är tanken att erbjuda hantverksmat och värna om traditioner, men samtidigt överraska och hålla sig nutida. Bakom restaurangen står Mikael Einarsson, som senast kommer från Brasserie Astoria.

– Vi kommer servera min tolkning av det franska kökets exklusivaste smaker. Där råvarorna ibland får tala sitt unika tydliga språk och ibland förädlas de med ett gediget hantverk, berättar han i ett pressmeddelande.

Vinlistan kommer att fokusera på franska viner av hög kvalitet och samtidigt breddas för nya franska producenter och områden. Man utlovar även etablerade och eftertraktade viner från övriga Europa och världen.

Även interiören ska bjuda på en oortodox mix, med moderna möbler och ljuskronor designade av Kelly Wearstler. En varm och inbjudande känsla med jordnära färger kan förväntas.

Chez Jolie öppnar den 17 oktober på Ingmar Bergmans gata 2. Bokningen har redan öppnat.