Stadshuskällaren nyinviger med flera stora namn bakom sig

Stadshuskällaren har under hela 2012 hållt stängt i förberedelser inför en storslagen nyöppning i helt ny regi. Den välkända arkitekten Jonas Bohlin står för inredning, medan årets kock 2002 Andreas Hedlund står för bespisningen som likväl kommer att spela en central roll. Och det blir svensk mat i fokus.

Sedan länge har Stadshuset huserat som en av stans främsta bankettsalar, och Stadshuskällaren har funnits till hands för allmänheten under många år, men det var längesen det var något riktigt snack om stället. Men nu har nya hungriga ägare tagit över och höjer alltså ribban både en och två nivåer. Med nyrenovering och framförallt nya idéer planerar man att kunna leverera toppklass både när det gäller såväl finfest och mottagningar i Blå Hallen och Gyllene Salen som middagsservering i Stadshuskällaren och lunch i Ragnars Skafferi.

- Med den här spännande satsningen är målet att Stadshuskällaren ska erbjuda en ny upplevelse i Stockholm. Att ta vara på den bredd som det svenska skafferiet har att bjuda känns naturligt i det här huset. Vi lyfter fram den traditionella miljön i ett modernt sammanhang och ser fram emot att välkomna gamla som nya gäster, säger Maria Stridh, VD för Stadshusrestauranger Stockholm AB.


Andreas Hedlund och Maria Stridh

Menyn på Stadshuskällaren präglas främst av svenska fisk- och vilträtter. Här hittar man ofta inslag av regionalt producerade tillbehör som lokala grönsaker, svamp och bär. Hit kan du komma både för att äta en lyxig lunch eller kanske en romantisk middag. Om du planerar fest för ett större sällskap finns Linnés matsal till ditt förfogande, då gäller Blå Hallen-, Gyllene Salen- eller Nobelmenyn. Målet är att kunna servera svensk finmat som alla kan älska.

Mer information: Stadshuskällaren