Stjärnkocken Marco Baudone öppnar ny bistro

Gamla Stan har blivit ett av Stockholms främsta restaurangstråk med flera nya hyllade restauranger. Den 4 december är det dags igen då stjärnkocken Marco Baudone öppnar bistron Kornhamnstorg 53 på adressen med samma namn.

Bakom restaurangen står den internationella stjärnkocken och krögaren Marco Baudone som senast drivit restaurangen Le Rouge tillsammans med Melker Andersson och Grupp F12. Restaurangen ligger som namnet avslöjar på Kornhamnstorg i Gamla Stan med utsikt över vattnet i ett område som attraherat flera nya restauranger under de senaste åren.

Kornhamnstorg 53 håller öppet från tidig morgon till sen kväll och erbjuder allt från frukost och lunch till middag och nattmat. På menyn finns både små och större rätter med fransk inspiration så som ostron, vildsvin, omelett, musslor och pizza bianco.

- Jag älskar Gamla Stan med sina gamla byggnader, trånga gränder och närheten till vattnet. Jag tror att Kornhamnstorg 53 kan bidra till en ännu mer levande stadsdel, oavsett om det är tidigt i ottan eller kring småtimmarna, säger Marco Baudone, kock och krögare på Kornhamnstorg 53.


- Hos oss är alla välkomna då vi strävar efter att vara tillgängliga samt att servera enkel och god mat. Våra gäster kan välja om de vill ta en snabb bit mat i baren efter jobbet, äta frukost på uteserveringen eller hyra vårt chambre separée för större sällskap, fortsätter han.

Marco Baudone har en gedigen karriär som kock och har tidigare arbetat på bland annat Ristorante Gualtiero Marchesi i Italien och Guy Savoy i Paris. Båda har de belönats med tre stjärnor i Guide Michelin. I Sverige har han jobbat på Operakällaren och restaurang F12 samt varit med och startat restaurangen Le Rouge i Gamla Stan som han drev under åtta år. Marco Baudone har även skrivit fem kokböcker varav en vann silver i den internationella tävlingen Gourmand World Awards i kategorin "Chef".

Mer information: Kornhamnstorg 53