Stockholms Bränneri lanserar cocktailskola

Nu har startskottet gått för Stockholms Bränneris nya cocktailskola Cocktail Masterclass. Varannan onsdag från april och framåt skakas cocktails i den gamla Jaguarverkstaden, som numera hyser ginbränneriet Stockholms Bränneri med cocktailbaren Brännerian.

Oavsett om du är van i baren eller en nyfiken novis har du chansen att fila på dina kunskaper när Stockholms Bränneri nu lanserar sin Cocktail Masterclass. Varannan onsdag välkomnas gäster till workshopen, där man bjuds på välkomstcocktail och snack om både Stockholms Bränneri, gin och historien om cocktails.

Food & Beverage Manager Myles välkomnar deltagarna. Foto: Lina Segelsbo 

Efter introduktionen är det dags för kvällens huvudpunkt: masterclassen. Under ledning av den kompetenta personalen blandas tre olika cocktails; en shaken, en stirred och en cocktail som beskrivs vara “utöver det vanliga” – allt med guidning genom ingredienser, tekniker och smaker. Under lektionen delar bränneriets bartendrar med sig av tips och tricks på hur man får till drinkarna hemma och hur de själva tänker när de skapar sina populära cocktails. Masterclassen hålls i Brännerian, baren som ligger vägg i vägg med produktionen på Stockholms Bränneri. Efter avslutad workshop får alla deltagare en goodiebag att ta hem och fortsätta experimentera med.

Cocktail Masterclass på Brännerian. Foto: Lina Segelsbo

Den 15 mars gick startskottet för cocktailskolan när Thatsup och Brännerian höll ett lanseringsevent. Den 21 mars släpps platserna till vårens masterclasses.