Stockholms Kulturfestival 2022 bjuder på stjärnspäckat program

I augusti återvänder Stockholms Kulturfestival under fem fullspäckade dagar mitt i city. Bland annat väntar stora artister som The Hives, Yemi Alade och The Wannadies, samt en hyllningskonsert till det legendariska skivbolaget Motown.

Den 17-21 augusti är det återigen dags för Stockholms Kulturfestival att inta staden efter två års pandemipaus. Årets program är brett och innehåller bland annat konserter, dans, samtal, mat, teater, prova på-aktiviteter och festivalstämning för alla åldrar. Alltid med fri entré.

Redan den 17 augusti är det dags för "Soul of Detroit", där bland andra Magnus Carlson och Sveriges Radios symfoniorkester framför låtar av Motown-artister som Stevie Wonder, The Supremes, Marvin Gaye och Diana Ross. Därefter blir det hyllningskonsert till komikerduon Hasse och Tage med bland andra Grynet Molvig. Båda på Gustav Adolfs torg.

Den 19 augusti förväntas afro-frenzy när afropop-drottningen Yemi Alade och det somaliska discofunkbandet Dur Dur Band International intar Gustav Adolfs torg. En annan höjdpunkt är garagerockbandet The Hives, som spelar på Gustav Adolfs torg den 20 augusti. Förband är hårdrocksbandet Bonafide.

Andra stora artistnamn är Cleo, Jelassi och GAMMAL. Det blir även hiphop med Grammisvinnarna A36 och Imenella på Gustav Adolfs torg, samt EP-aktuella artisten GAS på Skeppsbron. Alla ger de en varsin konsert under festivalen.

Något för alla
Utöver stjärnspäckade spelningar bjuder festivalen på ett brett program med allt från babysalsarytmik till livepodd och författarsamtal. Tanken är att det ska finnas något för alla att upptäcka.

– Äntligen! Nu är Kulturfestivalen tillbaka, som vi har längtat! Med ett brett och späckat program ser vi nu till att Stockholm under fem dagar fylls av musik och liv, säger Jonas Naddebo, Kultur- och stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

Stockholms Kulturfestival hålls den 17-21 augusti på sex festivalområden; Kungsträdgården, Skeppsbron, Gustav Adolfs torg, Karl XII:s torg, Sergels torg och Norrbro.