Streetfood-restaurang satsar på Black Friday

CGs Streetfood är ett av de svenska företag som anammat det amerikanska konceptet Black Friday. "Vi ser det självklart som ett bra sätt att markera vår tillgänglighet under julstressen" säger krögaren Carl Gustaf Forssbeck.

Black Friday är en amerikansk företeelse som infinner sig fredagen efter thanksgiving och markerar startskottet för den amerikanska julhandeln. Tanken är att verksamheter ska ha någon form av erbjudande, höga rabatter eller specifika nedsatta varor.

Namnet Black Friday har sitt ursprung i staden Philadelphia och har använts för att beskriva rusningstrafiken som vanligtvis var ett resultat av ledigheten kring thanksgiving. På senare år har namnet även använts för att indikera svarta istället för röda siffror. Vinst istället för förlust.

Konceptet noterades i Sverige redan förra året då många internetbutiker och butikskedjor annonserade sina erbjudanden unikt för sista fredagen i november.

CGs Streetfood, före detta CGs Pizza, i Enebyberg är ett av de företag som valt att anamma Black friday fullt ut - 2014.


- Vi har det senaste året jobbat hårt med att förändra vårt koncept. Mer streetfood och typisk amerikansk mat. Black Friday passar perfekt in i vårt nya koncept!, säger Carl Gustaf Forssbeck som idag är ensam ägare av restaurangen.

CGs Streetfood kommer under kvällen ha 20% rabatt på maten, vilket gäller såväl servering som hemkörning.


- Vi ser det självklart som ett bra sätt att markera vår tillgänglighet under julstressen. Vi vill samtidigt lägga i en högre växel inför 2015, med expansion av företaget tillkommer även fler arbetstillfällen för Danderyd och Täbys ungdomar, fortsätter Carl Gustaf.

Ledningen för CGs har ägnat hösten 2013 samt våren 2014 åt att utveckla sin meny. Resultatet är ett passionerat streetfood-kök med rätter såsom burgare, buns, sandwiches och wings. Självklart finns även pizzan kvar.


- Efter oändligt många produkttester, smakpaneler och utvärderingar har vi nått ett fantastiskt grundutbud. Vi har lyckats ta fram unikt välkomponderade smaker samt en meny vi på riktigt kan vara stolta över! Tack vare det starkaste teamet någonsin i köket med Johanna Nordqvist (restaurangchef) i spetsen är vi redo för alla möjliga utmaningar!, säger Fredrik Borg, Operativ chef på CGs Streetfood.

Black Friday infinner sig fredagen den 28 november.

Mer information: CGs Streetfood