Studio Bergamott ställer ut fotografier av Daniel Cohn

6 oktober är premiären av fotografen Daniel Cohns utställning "Mountains" på Studio Bergamott i Stockholm.

Daniel Cohn är en av Sveriges mest uttrycksfulla unga nya fotografer som skapar samtida fotokonst med starka uttryck. 'Mountains' och dess tankeväckande bilder bjuder in till att för en stund lämna ett stressigt storstadsliv och låta sig drömmas bort bland underbara vyer förstärkta av en vacker gråskala i olika nyanser. Verken har fotograferats under resor till Lofoten i Norge, alperna i Frankrike, Italien, Schweiz och även Whistler i Kanada.

Målsättningen för Cohn har varit att med digital teknik fånga den analoga känslan. Känslan är central i Cohns bilder och delar plats med skuggningar samt lek med olika sinnesstämningar. Inslag av en övermänsklighet och en tillbakagång till naturen skapar en nyfikenhet hos betraktaren.


Grunden för Cohns bilder är stark rotad i kärleken för naturen vilket tydligt avspeglar sig i val av motiv och uttryck. Tonen är ibland sentimental men sorgfri och ämnar inspirera betraktaren till att vidga sina perspektiv och ge en nytolkning av ett objekt som vid en första anblick kan te sig enkelt.

Utställningen "Mountains" äger rum på Studio Bergamott i Stockholm 6 oktober till 31 oktober.

Om konstnären

Daniel Cohn åkte till New York City under 2010 och hittade passionen för fotografi. Han arbetade som fotoassistent under ett år och återvände till Sverige som frilansfotograf. Idag har Cohn en studio i centrala Stockholm. En av Cohns stora inspirationskällor är den amerikanske Ansel Adams, känd för sina svartvita fotografier på nationalparker i USA. Cohn arbetar idag med två nya utställningar som båda kommer innehålla stilleben.