Sturehof bjuder på gratis surströmming

I samband med årets traditionsenliga surströmmingspremiär, den tredje torsdagen i augusti, bjuder Sturehof in allmänheten att besöka restaurangen för gratis provsmakning av årets surströmming.

Surströmmingspremiären kommer att ske på restaurangens uteservering på Stureplan. Under dagen kan allmänheten även köpa Sturehofs egna surströmming på burk samt få tips av Sturehofs kökspersonal i hur man bäst tillreder och serverar denna klassiska rätt. Sturehofs personal kommer under lunchen att servera surströmmingen tillsammans med tunnbröd, potatis och rödlök.

Under kvällen den 16 augusti står Pelle Sturén, precis som tidigare år, för värdskapet under Sturehofs traditionsenliga surströmmingsskiva ackompanjerad av dragspelare och sångare från Norrlandsoperan.

- Vi sätter en ära i att värna om traditionerna i svensk husmanskost och att följa säsongerna. Eftersom surströmmingsskivan är fullbokad fler år framöver är det många som inte får chansen att ta del av denna svenska tradition, säger Pelle Sturén, delägare till Sturehof.

Läs mer om: Sturehof