Stureplan får ny innovativ hotellkrog

I PerLeis gamla lokaler, som ligger i anslutning till Hotel Stureplan, har en säregen och uppfriskande kvalitetskrog flyttat in. Mons Bar & Brasserie kan erbjuda storstadens trogna restaurangbesökare vällagade rätter, storstadspuls och framförallt en skön och opretentiös atmosfär.

- Vi är lite billigare men håller samma klass som andra Stureplansrestauranger. Och med en blandad publik och en hel del stamgäster blir atmosfären avslappnad, säger restaurangägaren Roger Lindberg, som också driver den franska finkrogen Brasserie Bobonne.

Dessa ord kan konstatera att Stureplan äntligen har fått en kvalitetskrog med ungdomligare touch, och överkomliga priser - utan att för den sakens skull tumma på standarden. Något som välkomnas av en hel del stockholmare.

- Unikt hos oss är också att vi har öppet fram till midnatt. Men i slutändan är det alltid maten som är viktigast och där kommer vi alltid att leverera på topp, säger Roger Lindberg.

Den stilfullt charmiga inredningen präglas av sammetsfåtöljer i barock stil, marmor och romantiska träslag som varvas med träffande detaljer som böcker och kristallkronor. I den trevliga matsalen och i restaurangens bardel, kan du njuta av frukost, lunch och middag i halvfransk ton med medelhavet som förtecken. Med råvaror efter säsong. Varje vecka serveras till exempel en gryta för 165 kronor, bra alternativ till söndagssteken. Eller ta ett glas bubbel eller en drink efter jobbet. Välj mellan ett gäng champagnesorter och kolla in barmenyn, som är väldigt trevlig på en afterwork (missa inte "Bikini Mons", en lite tillspetsad toast, som smälter i munnen). Den trevliga och framförallt kunniga personalen tipsar gärna om bra vinalternativ till maten. Plus i kanten får också hotellets mysiga innergård, som när solen letar sig fram blir Mons Bar & Brasseries uteservering.

Mer information och se fler bilder: Mons Bar & Brasserie