Styckningsdetaljer och unik köttskola på Vassa Eggen

Den erkända köttkrogen Vassa Eggen presenterar under våren något de kallar "köttkalendern". I samband med denna bjuder man in till en unik köttskola. Krogen kommer under åtta veckor att fokusera på en specifik styckningsdetalj (en per vecka), och anpassa menyn efter detta. Samtidigt kan de som vill vara med bakom kulisserna och lära sig laga rätter som Vassa Eggens kockar.

Från och med vecka 9 till vecka 17 presenteras den omfattande köttkalendern som innefattar alltifrån högrevshjärta och lammstek till rib eyes fingers och Las Vegas strip cut (se hela menyn längre ner).

Du som vill lära dig att tillreda kött som några av stans mest framstående kockar, finns Vassa Eggens köttskola tillgänglig den 16 och 23 mars. Under dessa tillfällen får du göra allt som kockarna gör och lära dig hur det går till att jobba i ett riktigt restaurangkök, under stress och press. Som kursdeltagare får du lära dig om teknik och råvaro-kunskap. Och självklart ligger fokus på kött. Varje tillfälle rymmer åtta personer, så först till kvarn.


Några av rätterna presenterades på en presslunch

- Eftermiddagen börjar med ombyte och genomgång av köket och maten. Vi fortsätter med "mise en place", p-käk, servicepepp, kvällens vinkoll och matlagning. Allt medan stressen byggs upp och adrenalinet ökar. När Chef Niklas fimpar musiken, hårdnar skärpan och det är dags för Vassa Eggens kockar att ta över i köket. Nu blir det till att njuta och låta köket ta hand om er, ni blir serverade en härlig köttinspirerad meny av kockarna samt vin valt av vår sommelier. Vi lovar att ingen kommer att lämna bordet
hungrig. Kvällen avslutas med dessert och eftersnack i köket. Till sist kan man välja om man vill skura köket med kockarna eller runda av kvällen med fest i baren, säger Christian Olsson, krögare Vassa Eggen.


Info om köttskolan:
Datum: 16 och 23 mars
Pris: 700 kr per person (vinpaket 500 kr per person)
Tid: kl 15-20
Anmälan: [email protected]


Köttkalendern:
v. 9-10 Wagyu högrevshjärta, serveras med grillad lökkräm, märg- och rödvinsås
v. 11 Ibericogriskotletter, serveras med varm sobrasadavinägrett och pancanellasallad
v. 12 Wagyu Top Blade Steak marinerad i sake och portvin, serveras med svart algsallad och Ponzu
v. 13 Aragon lammstek från Spanien serveras med ratatouille
v. 14 Las Vegas Strip Cut, serveras med tomater och bearnaisesås
v. 15 Kalv Top Blade, serveras med portvinsstuvade toppmurklor och smörslungade primörer
v. 16 Inside Skirt Steak, serveras med fajitas, tomatsalsa, avokado och tomatillosalsa samt getyoghurt
v. 17 Rib Eye fingers, koreansk BBQ, serveras med isbergssallad och namchuk

Köttskola och köttkalender | Vassa Eggen Steakhouse | v. 9 - v. 17