Supermarket – Stockholm Independent Art Fair fyller 10 år

Den konstnärsdrivna scenen står i fokus när Supermarket – Stockholm Independent Art Fair firar 10 år och kommer att presentera ett brett panorama av internationell samtida konst. Supermarket tar plats den 21–24 april i Svarta Huset vid Telefonplan.

Sedan starten år 2006 har Supermarket etablerat sig som en global plattform för den konstnärsdrivna konstscenen, ett unikt konstprojekt som sammanför gallerier och konstnärer. Varje år tillägnas Supermarket ett tema som tar pulsen på aktuella samhällsfrågor och bidrar med nya perspektiv till den pågående debatten. Tidigare år har teman som Happiness och Differences stått i fokus.

– Supermarket är en konstnärsdriven konstmässa som arbetar med att lyfta fram och sätta ljuset på gallerier och andra initiativ som drivs av konstnärer. För att fira 10 år har vi därför valt att i år just fokusera på den konstnärsdrivna konstscenen, vad som har hänt de senaste 10 åren och hur det ser ut idag, säger Andreas Ribbung, en av Supermarkets tre projektledare.

Med en utvald skara konstnärsdrivna gallerier från hela världen bidrar Supermarket med ett internationellt perspektiv till Stockholms konstscen. Över 60 konstnärsdrivna gallerier från mer än 30 städer kommer att ställa ut under Supermarket 2016. Bland årets deltagare finns performancegalleriet Galeria Raczej från Poznań i Polen, Intimnoe mesto och Luda Gallery från Saint Petersburg samt Mote 078 Gallery från Columbus i USA, för att nämna några.

– Vi är mycket stolta över att vara Skandinaviens mest internationella konstmässa och bidrar med en variation av konstnärliga perspektiv på vårt samtida samhälle, säger Meggi Sandell, projektledare för Supermarket.

– Missa inte årets kreativa kaos med över 200 samtidskonstnärer. Supermarket är en unik upplevelse och liknar ingen annan konstmässa i världen! säger Pontus Raud, projektledare för Supermarket.

Plats: Svarta Huset, LM Ericssons väg 26, Telefonplan