Södermalm omvandlas till Notting Hill under Nytorgsfesten

Nytorgsfesten är tillbaka, och i år har man satsat på att omvandla Södermalm till Notting Hill Carnival, en fartfylld gatufest med uppträdanden, dj:s, konst, mat, dryck och mycket mer.

Den 17 augusti är det dags för Nytorgsfesten, en gatufestival inspirerad av Notting Hill Carnival i London. Under tre dagar fylls södra Stockholm med massa upplevelser för stora som små.

I år har man utökat området mot Katarina och Lilla Blecktornsparken där restaurangen Bleck huserar. Här kommer du kunna gå på dagsfest och se spännande dj:s. Stora scenen har förflyttats till Vitabergsparken i ett samarbete med Parkteatern där man kommer att kunna se liveuppträdanden och familjeteater.

Midnattsloppet äger rum under lördagskvällen och kommer att passera festivalens alla tre parker, och Stockholm Fotomaraton kommer att gå av stapeln från Lilla Mejtens Gränd under Nytorgsfesten.

Bortsett från festens alla programpunkter kommer många gator att vara avspärrade och bli gågator. Invid Katarina Södra Skolgård kommer man att skapa Södermalms största loppis, och för att få till en genuin gatufest kommer det att finnas foodtrucks, musik och underhållning i var och vartannat hörn.

Precis som på Notting Hill Carnival har man här arrangerat ett karnevalståg som kommer att gå genom kvarteret. Detta äger rum fredagen den 17 augusti med start klockan 18.00 från gräsmattan på Nytorget. Här är du välkommen att klä upp dig och ta med instrument!

Mer info: www.nytorgsfesten.se