Teater: DÖMD av Alfhild Agrell

Teater: DÖMD av Alfhild Agrell

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

MIMESIS i samarbete med Ö2/UNG ger DÖMD av Alfhild Agrell.

Valborg har haft en utomäktenskaplig förbindelse med adelsmannen Björnklo och fött deras son. I väntan på att han ska infria sitt äktenskapslöfte vikarierar hon som guvernant hos familjen Hillner. Under tiden nås hemmet av bud om att dottern i familjen, Gertrud, är förlovad. När den trolovade dyker upp i hemmet visar det sig vara självaste Björnklo. Valborg som tror på rättvisa ställer honom till svars.    Hur vandrar de som tvingas gå på tunna linor och vad gör de som ser på?

DÖMD är en pjäs skriven av Alfhild Agrell, som under 1880-talet var Dramatens mest spelade dramatiker. Hon kritiserade sin samtid och genom hennes uttryck påverkade hon 1880-talets debatt och samhällsutveckling.  I år är det 100 år sedan hon gick bort.

Av och med: Karu Wallin, Tehilla Blad och Isabell Prevett-Gustavsson.

Regiöga: Lena Stefensson
Producent Ö2scenkonst: Felicia Löwerdahl
Teaterchef Ö2scenkonst: Teresia Petterson.

MIMESIS är en nyetablerad friteatergrupp som skapar fysisk teater och högkvalitativ mimkonst för en vuxen publik. Gruppen är grundad av Karu Wallin, Tehilla Blad och Isabell Prevett-Gustavsson.

Föreställningen är ca 1 timme lång och spelas på Ö2scenkonst Kungsholmen på Bergsgatan 11. Föreställningen är en del av Ö2s residensverksamhet. Ö2scenkonst stöds av Stockholms Stad och Svante Bergströms Teaterstiftelse.

Varmt välkomna! www.o2scenkonst.se

Information
Visa på karta
  • Datum
    12 maj 2023 och 13 maj 2023
Hemsida
Biljetter
Pris
150-200
Facebook-event