Tekniska by Pontus har KRAV-certifierats

Pontus Frithiofs restaurang Tekniska by Pontus, som öppnade för ett år sedan på Tekniska museet, kan nu stoltsera med KRAV-certifieringens stjärna. Det innebär att restaurangens råvaror uppfyller KRAV:s regler, vilket gör gott för både miljö och människa.

Restaurang Tekniska by Pontus har, trots sin unga ålder ett genomarbetat matkoncept där utgångspunkten är framtid, innovation och hållbarhet. Bakom restaurangen, som nu har KRAV-certifierats med en stjärna, står krögaren Pontus Frithiof och Nordrest. Stjärnan betyder att 25 procent av råvarorna är godkända enligt KRAV:s regler, samt att de årligen kontrolleras.

– Vi är väldigt stolta över att våra ansträngningar i vårt hållbarhetsarbete ger resultat. Genom fler godkända ekologiska, miljömärkta och närproducerade råvaror ger vi våra gäster möjligheten att göra miljösmarta val. KRAV-märkningen visar att vi är på rätt väg, och vår ambition är att få fler stjärnor, säger Pontus Frithiof.

Det genomgående temat för restaurangen är just hållbarhet och besökarna kan därför välja bland många olika alternativ med det gröna i fokus. Gästerna får även ta del av arbetet genom matavfallstationen, där allt som kastas vägs innan det går till avfallskvarnen. Matavfallet som inte använts till biobränsle hamnar i restaurangens mullmaskin, som förvandlar allt till mull som gästerna får ta med sig hem och kan använda till plantering.