The Italian Cousins öppnar filial mitt i city

The Italian Cousins, som sedan tidigare har fyra filialer i Stockholm, öppnar i september upp sin största restaurang hittills. Den närmare 450 kvadratmeter stora lokalen är belägen några få steg från Sergels torg, och inhyser både servering, bar och en chambre séparée.

Grundare av kedjan är kusinerna Davide Disisto och Enrico Artoni, vars ambition med den nya storsatsningen är att ytterligare bredda Stockholms utbud av mat och dryck från hemregionen Emilia-Romagna i Italien. Öppettiderna sträcker sig från tidig morgon till sen kväll, och på menyn hittas förstås The Italian Cousins klassiker som pizza al taglio, tortelli och cappelletti, men också nyheter som pizza tonda och gnocco fritto. Därtill har man valt att satsa på ett större utbud av dryck i form av olika varianter av negroni och andra italienska cocktails, hantverksöl samt naturvin på både flaska och tapp.

– Vår ambition har varit att skapa en plats med en avslappnad atmosfär för alla tillfällen och tider på dygnet och bjuda på en autentisk italiensk mat- och dryckesupplevelse, oavsett om det är för att ta en kopp 'specialty coffee' i baren, luncha, mötas upp för aperitivo och middag eller dricka fantastiska naturviner och hantverkscocktails. Vi kommer också att ha återkommande livespelningar och dj:s, berättar Davide Disisto i ett pressmeddelande.

Davide Disisto och Enrico Artoni är de italienska kusinerna bakom kedjan. Foto: Pressbild.

The Italian Cousins nya restaurang på Sergelgatan 2 slår upp portarna den 7 september och har öppet för frukost, lunch och middag.