Foto: Hotel Kung Carl/Pressbild Foto: Hotel Kung Carl/Pressbild

Uteserveringspremiär och menybyte på Kung Carl

Hotel Kung Carl välkomnar sommaren med nypremiär för uteserveringen. Samtidigt har tre av hotellrummen uppgraderats till deluxerum med balkong, som har utsikt över pulserande Stureplan. Även hotellets restaurang, Bistro La Belle Epoque, presenterar en ny meny inför säsongen.

Den 5 maj äger vårpremiären för hotellets uteservering rum, som är ett trevligt vattenhål för den som gärna äter en shoppinglunch eller tar ett gott glas med vänner och familj. Inredningen går i rosa och gröna toner, med romantiska mönster. Man vill skapa känslan av att sitta i en Medelhavsträdgård på Rivieran, snarare än på Östermalm. Uteserveringens meny går i samma ton som den på Bistro La Epoque, men med tillägg som bland annat steak minute och chèvre chaud, liksom hamburgare.

Även Bistro La Belle Epoque har bytt sin meny inför vårens ankomst. De säsongsbetonade råvarorna får ta plats i rätterna, som hämtar smaker från Frankrike. 
– Inspirationen bakom den nya menyn har jag fått från både södra och norra Frankrike, vilket ligger mig varmt om hjärtat. Nu när våren äntligen är här har vi strösslat menyn med massor av både vit och grön sparris, säger Janne Andersson, krögare och delägare av restauranggruppen.

Sveriges glassigaste rum

Tre av hotellrummen har fått ett lyft inför våren och uppgraderats till deluxerum med balkong. Rummen präglas av lekfulla tapeter, rika färgskalor och upplyftande färgkombinationer och balkongerna har utsikt över Stureplan. Ett av de nyrenoverade rummen är det populära Glassrummet, som också kallas ”Sveriges Glassigaste Rum”. Här ingår en extra stor frys fylld med obegränsade mängder glass. Rummet kommer att finnas tillgängligt att boka i ett år framåt.

Information
Visa på karta