Utomhusbio i Larsberg

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

För andra året i rad arrangeras utomhusbio i Larsberg. Under två kvällar, den 24 och 25 augusti, blir det högklassig filmvisning på en 30 kvadratmeter stor LED-skärm.

Succén, som förra året lockade 1500 besökare, är tillbaka med både äldre och nyare filmer. Dessutom bjuder Stillerska filmgymnasiet på två egenproducerade filmer. På området kommer det att finnas en pop-up-restaurang med vedugnsbakade, napolitanska pizzor och en kiosk som säljer klassiskt biogodis. Längs stigarna på väg ner till bion får besökarna dessutom beskåda en storslagen ljusinstallation.

Idén till bion växte fram efter en festival som Lidingö stad anordnade i Högsätra för ett par år sedan, då film och fotboll visades på storbildsskärm. Formatet blev populärt och vidareutvecklades av Lidingö stad och John Mattson till utomhusbion.

- Vi ville utveckla just det formatet, då det tilltalade en bred målgrupp, skapade en tillfällig mötesplats och gav ett lyft åt området Larsberg. Och med 1500 besökare under två dagar förra året blev mottagandet över förväntan, så vi hoppas kunna göra detta till en årlig tradition, säger Dejan Grabus, projektledare för ungdomskultur på Lidingö Stad.

Bion är gratis.

Officiell hemsida: www.biolarsberg.se
Länk till Facebook-event: https://www.facebook.com/events/240495853362021/