Utställning – Philippe Katerines Mignonisme, En månad i Stockholm

Utställning – Philippe Katerines Mignonisme, En månad i Stockholm

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

“Mignonismen finns överallt, den är lätt att hitta. Om du sätter ihop två objekt som inte borde vara tillsammans har du redan en historia: nuet, det förflutna och framtiden.” – Philippe Katerine

Som konstnärligt koncept lyfter Mignonisme – från franskans “mignon”, “söt” – fram det vackra i det vanliga och hyllar estetiken i vardagslivet. Mignonisme är mer än bara ett konstnärligt uttryck, det är en filosofi – ett sätt att se och återuppfinna världen med öppna ögon och sinnen. Upptäck den fantastiska och ömtåliga världen av den franske konstnären Philippe Katerine och möt hans fantasifulla, rosa figurer “Mr. Rose” i denna lättsamma och familjevänliga utställning.

Under isoleringen på landsbygden under pandemin år 2020 fick Katerine chansen att experimentera med den största lekplatsen av alla: vardagslivet. Med inspiration från sitt kök, sin trädgård och sina barns leksaker lekte han med det han hade till hands och skapade en fantastisk värld av sin egen.

Utställningen i Stockholm presenteras av Institut français de Suède i samarbete med Kollektivet Livet. Den är kuraterad av Andreas Blom (Kollektivet Livet, Sverige) och Éric Lévy (Agence rengingART, Frankrike) och innehåller originalkonstverk som presenterats i Frankrike i Paris, Clichy och Lyon, samt exklusiva teckningar som skapats särskilt för detta tillfälle. Det är också den första delen av en internationell utställningsturné som sedan kommer att fortsätta i Kanada.

Den mångsidige och okonventionella konstnären Philippe Katerine är känd och hyllad i Frankrike för sin charmiga personlighet och udda konstnärliga stil. Hans unika humor och säregna charm har gjort honom unik i det franska kulturlandskapet och han blev snabbt en ikon för alla generationer.

Philippe Katerine blev till en början känd både som skådespelare och sångare och fick erkännande genom prestigefyllda franska utmärkelser som César Award för bästa manliga biroll 2019 och Victoires de la Musique Award 2020. Med mer än 277 000 lyssnare varje månad på Spotify och 44 miljoner visningar på YouTube är Philippe Katerine en väletablerad artist på den franska musikscenen. Philippe Katerine är också en skicklig bildkonstnär som har presenterat flera stora utställningar i Frankrike och nu utomlands, i Sverige och Kanada.

Information
Visa på karta
  • Period
  • 1 maj (onsdag) Nästa tillfälle
Hemsida
Biljetter
Pris
160 kr
Facebook-event