Välmeriterat krögarpar öppnar restaurang Ärla på Östermalm

I våras stängde de sin uppskattade gastropub restaurang Hybrid i Enskede. Nu öppnar krögarparet Patric Blomquist och Lotta Karlsson restaurang Ärla på Danderydsgatan på Östermalm.

Med en mästartitel från Årets Kock och en silverplats i Årets Ekokock 2023 i bagaget öppnar Patric Blomquist och Lotta Karlsson nu restaurang Ärla ett stenkast från Tekniska Högskolan.

Målet är att driva restaurangen i fine-dining-anda och med kvarterskrogskänsla. Maten som serveras är hantverksmässigt tillagad och de båda kockarna låter gärna råvaror i säsong ta plats i köket. Till det blir det, i linje med restaurangens inriktning, hantverksmässigt framställda viner och, tack vare Patrics ölintresse, en egen husöl.

Ärla har 20 sittplatser i matsalen och där serveras en trerätters meny med fast pris och möjlighet till några tillval. Det finns även drop-in-platser där det erbjuds en mellanrättsmeny för den spontana gästen.

– Köket är vår scen och matsalen vår publik. Vi älskar det härliga sorl som uppstår när mat, dryck och upplevelse harmoniserar med varandra, säger Lotta Karlsson i ett pressmeddelande.

Den 6 december öppnade bokningen.