Vår Gård öppnar exklusiv restaurang i Saltsjöbaden

Under hösten 2023 smyglanserar Vår Gård en ny finkrog belägen i en av verksamhetens befintliga lokaler – anrika Villa Skärtofta. Fram till årsskiftet kommer såväl meny som inredning genomgå en experimentell fas där ett begränsat antal platser erbjuds gäster som vill testa delar av meny och restaurangkoncept. I februari 2024 sker den officiella invigningen av restaurangen, vilket även inleder jubileumsåret när Vår Gård fyller 100 år.

Under 2024 firar Vår Gård 100 år, ett jubileum som kommer att uppmärksammas på en rad olika sätt. I början av året invigs det senaste tillskottet, Restaurang Skärtofta, som har höga ambitioner vad gäller såväl meny och service som inredningskoncept. Redan under hösten 2023 kommer delar av den nya restaurangen hållas öppen, samtidigt som konceptet utvecklas till sin slutgiltiga form.

– Det känns naturligt att inkludera gäster, grannar och vänner i processen när vi gör denna stora satsning och öppnar fine dining-restaurang i Saltsjöbaden. Under Covid-19 valde vi att öppna upp Vår Gård efter de regler som fanns då. Det ledde till att Vår Gård blev en naturlig mötesplats bland såväl gäster som människor boende i området. Den nybyggaranda som då uppstod är idag en naturlig del av Vår Gårds verksamhet; vi har blivit ett nav för många människor att mötas på i Saltsjöbaden, säger Kadi Upmark, vd för Vår Gård.

För den gastronomiska upplevelsen av Restaurang Skärtofta, inklusive meny, service och koncept, ansvarar Liam Ginnane, food and beverage manager på Vår Gård, och för att skapa ett koncept som känns inbjudande och samtida har man anlitat varumärkesexperten Elin Lervik. Hon har en gedigen erfarenhet från arkitektur- och inredningsbranschen med kunder som Svenskt Tenn, Nordic Nest och Stockholm Design Week.