Vassa Eggen firar Mardi Gras

Det må vara långt till Mardi Gras-karnivalen i New Orleans, men även här i Stockholm går det att få ett smakprov på den berömda högtiden.

Den 23-28 februari firas nämligen Mardi Gras i Vassa Eggens bardel där det serveras mat med inspiration från den amerikanska södern, närmare bestämt comfort food från New Orleans och hela Louisiana. Bland annat blir det friterad kyckling, creole gumbo, cajun baby back short ribs och - kanske mest överraskande - alligator.

- Vi har en förkärlek till det enkla, folkliga amerikanska köket och Mardi Gras är just en folkfestival med god och vällagad comfort food. Vår souschef har dessutom haft nöjet att arbeta i New Orleans under Mardi Gras. Med sprudlande övertygelse har han fått med sig hela köket så nu presenterar vi stolt Vassa Eggens Mardi Gras, säger Christian Olsson, krögare.


Meny:
Ostron- och kronärtskocksbisque

Friterade grodlår "Creole style" med jalapeñomajonnäs och "onion hush puppies"

Friterad kyckling "Louisiana style"

Rökta och brässerade cajun baby back short ribs

Creole gumbo, "dirty rice", kyckling, korv, räkor

Såser: Hot sauce, grits, slaw

Sides: Maque choux, red beans, rostad okra

Po' boy:

Alligator sausage, majonnäs, kål, lök, jalapeño

Spicy andouille, "pepper sandwich"

Crayfish sausage, selleri slaw

Desserts:

Beignets

Cherry pie shortcake

Datum: 23-28 feb

Mer information: Vassa Eggen Steakhouse