Vassa Eggen gästas av kontroversiell kock

Passion, hårt arbete, originalitet, kreativitet och en rejäl dos rock n' roll - dessa ord beskriver den kända och kontroversiella kocken Martin Picards karriär. Nu presenterar Vassa Eggen ett kärt gästspel där Picard, som även kallas 'Enfant Terrible' har huvudrollen. Den 26 och 27 januari kommer han och lagar mat tillsammans med Vassa Eggen.

Martin Picard föddes i Quebec men är uppväxt i Marocko. Studierna förde Picard vidare till Paris, där han vid sidan av plugget jobbade i köket för Pierre Gagnarie. Nu hade Picard hittat rätt. Här kände han sig hemma och en stark passion för matlagning väcktes. Under årens gång har han jobbat tillsammans med många mästerkockar, och 2001 öppnade han sin egen restaurang - Au Pied de Cochon. Här väcktes även Picards förkärlek till anklever, kalvtunga, gris, gris och åter gris. Den välkända restaurangen är omtalad för att vara den restaurang i världen, som importerar mest anklever. Över 70 kilo i veckan.

Martin Picard är känd för att vara rättfram och nästan brutal, men med glimten i ögat. Detta märks såväl i uttalanden som i hans matlagning.
- When it´s not good, you know, we kill the farmer and we eat him. And then we change the supplier. It works, säger Martin Picard.

Vassa Eggen är tacksamma över att få ha en sådan speciell gäst på besök.
- Det var längesedan jag slogs av en så otroligt skön och hjärtlig inställning till livet på krogen. Martins legendariska Au Pied De Cochon slår det mesta förklarar Christian Olsson, ägare av Vassa Eggen och fortsätter, vi är väldigt glada att Chef Martin Picard kommer och lagar mat med oss under detta unika och spektakulära gästspel som äger rum.

Vassa Eggen Steakhouse | 26-27 januari