Vintrigt skogsbad och Lyktvandring

Vintrigt skogsbad och Lyktvandring

Den här artikeln är ett tips från en läsare.

Fira Lucia och tredje advent med en rofylld skogsupplevelse på Djurgården! Upplevelsen inleds med en guidad tur i Djurgårdens historiska landskap, en vandring som rotar oss i omgivningen och den skog som vi går in i. I skogen möter vår skogsbadsguide, Helena Johard från Embraced by the Forest.

Att skogsbada är att bada sina sinnen i det välmående som naturen ger oss. Med en skogsbadsguide bjuds du in till din inre stund och naturkontakt. Skogsbad sänker puls, blodtryck och stresshormoner, stärker vårt immunförsvar och gör oss glada.

Helena leder mjukt och varmt ett skogsbad i vinterns vackra skog, som stillar tanken och öppnar sinnena för här och nu. Hur doftar skogen på vintern, vad pratar fåglarna om, hur känns luften mot din kind, och marken under dina fötter? Skogsbadet avslutas med teceremoni och ekologisk lussefika i lyktornas sken. Vi sitter på mjuka fårskinns-sittunderlag och filtar, och fikar ur riktigt porslin. Ut ur skogen går vi sedan en guidad lyktvandring. Det naturliga mörkret och lyktornas mjuka sken signalerar vila till kroppen.

Information
  • Datum
    15 dec. 2019
Adress
Djurgårdsbrunn, Djurgårdsbrunnsvägen, Stockholm, Sverige
Pris
450 SEK