Vårens nyheter hos F12

En superkock från New York, skolmatsal på Kungsholmen och en hel del snickrande. Det är vad som pågår och komma skall på Melker Anderssons och Danyel Couets lokaler.

Jean-Georges Vongerichten sitter på många stjärnor från sina krogar runtom i världen. New York-baserade stjärnkocken med sin franska skolning ska nu gästa köket hos F12. Även starka asiatiska influenser tar han med sig efter flera år i Fjärran Öster. Vill du ta del av denna "Vibrant Cuisine" så gäller det att boka bord till den 15 eller 16 juni.

Redan kommande vecka presenterar emellertid Melker och Danyel någonting spännande då Kungsholmen tillfälligt görs om till en skolmatsal. Vinnarbidragen från tävlingen SkolmatsGastro ska nämligen presenteras, en dag i taget. För bara 25 kr blir du serverad dessa skapelser till lunch. Måndag-fredag nästa vecka alltså! Men det är först till kvarn; ingen bordsbokning gäller. Matsedeln hittar du här.

Nya Orangeriet intill Kungsholmen fortsätter att ta form och medan betonggrunden nu torkar byggs en bar, samtidigt som inredning och uteservering med 150 platser planeras. Och tillbaka på F12 är Terrassen på gång upp igen. 19 maj slår den upp sina portar för fjorton sommarveckor framöver. Det har möblerats om och från onsdagar gäller numera åldersgränsen 23, med mat tillgängligt i Salongen. Dessutom är det under våren dags för menyuppdatering på både Grill och Kungsholmen.