Where the Action Is 2009

Text uppdaterad 090526.

Det är 2009 och dags för nästa Where the Action Is. Förra var tydligen en succé, så vi kan vara glada över att vi fick det så bra att de fixar en ny omgång. Nytt för detta år är två dagar, 12-13 juni. Gammalt för detta år är att det är samma ställe som förut, en ekopark på Djurgården som heter Stora skuggan.

Sedan är det ju vanligt att man inte bara släpper det här och biljetter utan några artister, så länge man inte är baserad i Glastonbury. Så ni får klicka på "läs mer" för att läsa mer, helt enkelt.

Duffy kommer, till exempel. Hon sålde mest skivor i Sverige förra året, och det fanns en bra anledning till det. Om man inte hört Duffy klickar man på hennes namn, för då kommer man till hennes MySpace.

Sedan kommer Neil Young & His Electric Band samt Nick Cave & The Bad Seeds också. Jag är väldigt tacksam för det här. Jag hyser nämligen en stor aversion mot Göteborg, där båda artisterna spelade förra året. Då hette festivalen Way Out West och jag kunde inte åka. Känns bra att man får en till chans att se dem.

Även Seasick Steve kommer. Han gjorde under 90-talet business som producent. Sedan flyttade han till Norge och började klä sig som en fiskargubbe samt spelade in en skiva med blues. Denna gick bra och kallades "autentisk" och så. Förra året kom den senaste, och tidigare i år fyllde han Debaser Medis.

Idag den 26 mars så blev fem nya arister klara. Pixies, Fever Ray, Jenny Wilson, Markus Krunegård och The Pretenders. Vi har tidigare skrivit om att The Pretenders skulle spela på Cirkus, detta gäller alltså inte längre. De är nämligen polare med Neil Young som också ska spela på festivalen, så de valde att spela där istället.

Och idag den 3 april blev det klart att Olle Ljungström och Moneybrother också dyker upp.

29 april presenterades fyra svenska artister. Dessa är Hello Saferide, Adiam Dymott, Loney Dear och Tiger Lou.

26 maj presenteras följande artister: The Magic Numbers (UK), Miss Li, Joshua Radin (US), The (International) Noise Conspiracy, El Perro Del Mar, Sonjagon, Cristopher Sander, Existensminimum

Här kan man köpa sig en biljett eller två. Biljetter till hela festivalen kostar 1260 + service, och för en dag kostar det 750 + service. Hemsidan har ett spelschema, i fall att man bara vill gå en dag, så man kan se vad som spelar när.