Årets Kock 2012 Klas Lindberg gästar Sturehof

Sturehof bjuder in några av Sveriges mest framstående kockar för ett återkommande gästspel under namnet "Sturehofs Gästvagn". Den 19 september är det dags för Årets Kock 2012 Klas Lindberg att gästa Sturehof. Nu har Klas avslöjat huvudingrediensen i den rätt han kommer att presentera för Sturehofs gästvagn - råstekt hummer.


- Vi i köket ser mycket fram emot att få laga mat med Klas, säger Ola Stålnacke, köksmästare på Sturehof. Klas Lindberg har för Årets Kock gjort en ingefärsstekt hummer med blomkål, hasselnöt och soja samt en sallad på confiterad hummer, så vi är övertygade om att han kommer att befinna sig i sitt rätta element här hos oss.

De inbjudna kockarna har fått helt fria händer att komponera sin rätt för kvällen, och bland deltagarna märks även en silvermedaljör i Sushi-VM samt Sveriges kanske mest kända konditor, Elisabeth Johansson som den 17 oktober gästar Sturehof med en dessertvagn. Elisabeth är aktuell med en chokladkokbok som släpps under Chokladfestivalen som går av stapeln i just oktober.

- Vi har länge jobbat med olika former av gästspel och med "Sturehofs Gästvagn" känns det extra kul att kunna flytta ut köket i matsalen och erbjuda våra gäster en intim matupplevelse med några av Sveriges bästa kockar, säger Stefan Barenthein, restaurangchef på Sturehof. Tommy Myllymäki, Stefan Eriksson och Andreas Hedlund, alla tidigare vinnare av Årets Kock, tillhör dem som gästat oss, avslutar Stefan.


Mer information: Sturehof