Guiden till roliga aktiviteter för barn i Stockholm

Det finns mycket kul att göra som ung i Stockholm. Testa roliga inomhusaktiviteter, se film i storformat, hitta en mysig badstrand och ät stans smarrigaste glass. Här samlar vi mängder av tips på olika typer av aktiviteter för barn och ungdomar i Stockholm. Nedan hittar du allt från kreativa workshops till barnkalas på hårsalong.

Se även
- Skollov: Lov i Stockholm
- Alla aktiviteter: Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm
- Regniga dagar: Aktiviteter för regniga dagar i Stockholm

Inomhusaktiviteter

PDL Center: Testa padeltennis
Allt fler upptäcker padeltennis, en rolig och enkel racketsport som spelas i par och påminner om en blandning mellan tennis och squash. Boka in en bana på inomhuscentret i Frihamnen - här kan alla vara med och spela.
Mer information: PDL Center, Palermogatan 34, Gärdet


PDL Center

O'Learys Event Center Tolv Stockholm: Aktiviteter för stora och små
Med allt från äventyrsgolf till keramikstudio är O'Learys Event Center i Tolv Stockholm (Tele2 Arena) ett roligt alternativ för alla som vill aktivera sig. Kombinera exempelvis en omgång shuffleboard, racing och bowling med ett besök i den amerikanska restaurangen.
Mer information: O'Learys Event Center Tolv Stockholm, Arenavägen 69, Enskede


O'Learys Event Center Tolv Stockholm

Bounce: Studsmattor i massor
På Europas största trampolinpark, belägen i Kungens Kurva, finns mer än hundra sammankopplade trampoliner, dodgeball, basketball slamdunk, freerunning och parkourbana. Utforska en hel värld av actionaktiviteter där gravitationslagarna slutar att gälla.
Mer information: Bounce, Månskärsvägen 1, Kungens Kurva

Dieselverkstaden: Allt under samma tak
Ett riktigt paradis för alla barn och unga. Dieselverkstaden i Sickla har mängder kurser, bland annat i musikproduktion, teater och dans, men också olika aktiviteter som barnrytmik, origami och klättring. Missa inte heller caféet och biblioteket.
Mer information: Dieselverkstaden, Marcusplatsen 17, Nacka

Klättercentret: Kul med klättring
Om du inte redan har testat en riktig klättervägg kanske det är dags? Klättercentret driver Sveriges största klätterverksamhet och finns i både Solna och Telefonplan. Bland annat erbjuder de dagläger, klätterskola och barnkalas med duktiga instruktörer.
Mer information: Klättercentret Solna, Banvaktsvägen 20, Solna
Mer information: Klättercentret Telefonplan, Tellusgången 22-24, Hägersten

Kulturhuset: Från workshops till teater
Kulturhuset mitt på Sergelstorg har mängder av kreativa och kulturella aktiviteter för barn och unga. Här kan man bland annat delta i workshops, måla i bildverkstan, gå på dansträning, läsa i biblioteket och givetvis se olika teaterföreställningar.
Mer information: Kulturhuset, Sergels Torg, City

Fryshuset: För alla småskejtare
Sthlm Skatepark på Fryshuset är stället för alla som vill åka skateboard. Bland annat har de nybörjarskate (upp till 12 år) på söndagar kl 10–14.
Mer information: Fryshuset, Mårtensdalsgatan 2-8, Söderort

Äventyrsbad
Rutschbanor, strömvirvlar och plaskdammar - äventyrsbad hör till många barns favoritaktiviteter. Bege dig till ett roligt badställe inne i stan eller gör en utflykt till en anläggning lite längre bort.
Mer information: Eriksdalsbadet, Hammarby Slussväg 20, Södernalm
Mer information: Sydpoolen Äventyrsbad, Östra Kanalgatan 2, Södertälje

Museer

Junibacken: Astrid Lindgrens värld
Om du vill uppleva Astrid Lindgrens förtrollande värld så är det hit du ska gå. Junibacken öppnade 1996 och här finns bland annat det populära sagotåget som tar besökarna genom Lindgrens olika berättelser. De arrangerar även barnteater och utställningar med andra nordiska författare, samt huserar en stor barnbokhandel.
Mer information: Junibacken, Galärvarvsvägen 8, Djurgården

Bonniers Konsthall: Spännande samtida konst
Bonniers Konsthall ligger i ett strykjärnsformat glashus nära Sankt Eriksplan och Vasaparken, och här visas samtida konst för alla åldrar. Dessutom kan barn gå på olika workshops, skolvisningar och familjetillställningar och utveckla sina kreativa sidor. För den som vill fika har konsthallen ett modernt café.
Mer information: Bonniers Konsthall, Torsgatan 19, Vasastan


Bonniers Konsthall

Cosmonova: Se film på ett helt annat sätt
På Cosmonova i anslutning till Naturhistoriska riksmuseet visas både lärorika och underhållande filmer på en enorm, kupolliknande duk. Bland annat kan man ta del av filmer om astronomi eller se 3D-filmer som tar åskådarna rakt in i filmens värld.
Mer information: Cosmonova, Frescativägen 40, Norra Djurgården

Tekniska museet: Alla små geniers favorit
På Tekniska museet kan alla små genier utforska innovationer, experimentera och komma fram till egna idéer. Besök museets Megamind, 2 000 kvadratmeter fyllda med experimentlusta för alla åldrar, eller ordna barnkalas med rolig nyhetsinspelning.
Mer information: Tekniska museet, Museivägen 7, Gärdet

Nordiska museet: Lärorik lekstuga
I Nordiska museets lekstuga kan man göra en tidsresa och förflytta sig tillbaka till 1800-talet. Kanske får du hjälpa till med sysslorna som utfördes på bondgårdarna förr i tiden. För den som blir hungrig finns det både restaurang och matsäcksbord i byggnaden. Passar barn från 5 år och uppåt.
Mer information: Nordiska museet, Djurgårdsvägen 6-16, Djurgården

Utomhusaktiviteter

Gröna Lund: Från skrattkammaren till fritt fall
Sveriges äldsta tivoli hör givetvis till mångas favorit i Stockholm. Vackert beläget på Djurgården kan man här hitta såväl mängder av åkattraktioner som olika matställen och annat kul. Perfekt för en heldag.
Mer information: Gröna Lund, Lilla Allmänna Gränd 9, Djurgården

Skansen: Folkpark hela året
Stans mesta folkpark har mängder av barnaktiviteter året om. Besök hus och gårdar, testa ponnyridning, lyssna på sagor eller hitta roliga lovaktiviteter. Under sommaren är det Krav-certifierade caféet Koloni öppet intill dansbanan och serverar bland annat pannkakor, glass och korv.
Mer information: Skansen, Djurgårdsslätten 49-51, Djurgården


Skansen

Siggesta Gård: Lantlig utflykt
På Värmdö, ungefär en halvtimme från stan, ligger denna upprustade gamla lada som lockar många barnfamiljer. Här finns restaurang, café, herrgårdsboende och kanske viktigast av allt, mängder av utomhusaktiviteter. Allt från lekplats och vandringsleder till ponnyridning, får och alpackor. Gör en dagsutflykt eller stanna en hel helg.
Mer information: Siggesta Gård, Siggersta Gård, Värmdö


Siggesta Gård

Boulebar: Franskt parkhäng
Franska nationalsporten boule är en mysig parkaktivitet som passar alla. På Boulebar i Rålis och i Tanto kan man ägna sig åt utomhusboule, äta, njuta av solen och dessutom ta ett dopp i närheten.
Mer information: Boulebar Rålambshov, Smedsuddsvägen 2, Kungsholmen
Mer information: Boulebar Tanto, Tantogatan 85, Södermalm


Boulebar Rålambshov

Utomhusbad (se även vår guide till badplatser i centrala Stockholm)
Packa handdukar och leta upp ett mysigt utomhusbad! Stockholm har flera omtyckta badplatser både innanför och utanför tullarna. Det är bara att välja mellan strand och klippor.
Tips på badplatser:
Fredhällsbadet, Snoilskyvägen 34, Kungsholmen
Långholmens bad, Långholmen, Södermalm

Flatenbadet, Flatenvägen 200, Älta

Skid- och snowboardåkning
Man behöver inte ta sig långt för att kunna åka skidor och snowboard i Stockholm. Bara några minuter från city ligger Hammarbybacken med flera nedfarter, skidskola, café och utsikt över stan. Längdskidåkning finns det gott om - ett tips är mysiga Hellasgården i Nacka naturreservat, som bland annat har barn- och nybörjarskidspår (1,2 km) samt skiduthyrning och café.
Mer information: Hammarbybacken, Nacka
Mer information: Hellasgården, Nacka

Mysiga promenader
Stockholm har mängder av lummiga parker, mysiga stråk och vackra vyer. Ta en långpromenad, strosa längsmed vattnet eller upptäck charmiga små gränder, och passa på att ta en fikapaus på vägen.
Tips på promenader med fikapaus:
- Från Djurgårdsbron, gå via Djurgårdskanalen bort till Rosendals Trädgård eller ta en promenad via Skansen till Café Ekorren.

- Promenera runt på Långholmen och tillbaka till Lasse i parken i Hornstull.
- Besök Bergianska trädgården och avsluta promenaden på Gamla Orangeriet. Är det snö ute? Ta med långfärdsskidorna.

- Vandra runt på Söders höjder och spana in utsikten från Södra Teaterns terrass.

Glass (se även vår guide till Glassbarer i Stockholm)

Goda glassbarer
Glass i stora lass, finns det något bättre? Stockholms glassbarer blir bara fler för varje år som går, så det är garanterat inga problem att hitta ett ställe där man kan svalka sig med en smarrig bägare - oavsett ålder.
Tips på glassbarer:
Stockholms Glasshus, Birkagatan 8, Vasastan
A.H. Glassbar, Skånegatan 83, Södermalm
18 smaker, Hornsgatan 64, Södermalm

Barnkalas

Patricia.Z Hair & Beauty: Klipp och lek
Kombinera klippning med kalas! Den här frisörsalongen har ett eget kalasrum där de arrangerar barnkalas med disco, tårta, lek och annat skoj. Samtidigt kan föräldrarna koppla av i en massagestol i loungen. Välj ett roligt tema på kalaset, såsom Frost eller någonting annat som småttingarna gillar.
Mer information: Patricia.Z Hair & Beauty, Östermalmsgatan 78, Östermalm


Patricia.Z

Andra guider du kanske är intresserad av
- Barnkläder: Barnkläder i Stockholm, här hittar du de bästa butikerna
- Restauranger: Familjevänliga restauranger i Stockholm
- Sightseeing: Guiden till sightseeing i Stockholm

Om guiden till barnaktiviteter i Stockholm
Guiden till roliga aktiviteter för barn i Stockholm uppdateras kontinuerligt. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon barnaktivitet som bör finnas med på listan eller om du ser något som är felaktigt. Du kan även maila oss på stockholm@thatsup.se.

Relaterade artiklar:

Visa på karta