Guiden till Stockholms bästa frisörer

Bland alla hårsalonger i Stockholm är det klurigt att välja rätt. Håret är bokstavligt talat huvudsak för många och det är viktigt att lämna det i trygga händer. Här hjälper vi dig att hitta en frisör i Stockholm som känns rätt. Vi tipsar om Stockholms bästa salonger där hårkreatörerna är mästare med saxen. Du ser enkelt om salongen ligger i Kungsholmen, Vasastan eller en annan stadsdel. De flesta frisörer vi har valt ut är mer eller mindre exklusiva, men för dig som är ute efter en billig frisör i Stockholm har vi gjort en specifik guide över prisvärda alternativ. Dessutom har många av salongerna vi tipsar om juniorstylister och trainees som ofta kostar runt hälften att klippa sig hos. Vi har till och med lyckats få in några salonger som lämpar sig som barnfrisör i Stockholm.

Kolla även våra andra frisörguider:
- Hårförlängning: Frisörer som är bra på hårförlängning
- Prisvärda frisörer: Guiden till prisvärda frisörer i Stockholm
- Barberare: Stockholms vassaste barberare

Noir Stockholm: Trendig och kreativ frisör i Stockholm
Med smått exklusiv loungekänsla och ett handplockat team som skräddarsyr behandlingarna efter person och stil är det lätt att bli stammis. På Noir hittar du frisörer med ett stort förråd av kreativ inspiration och erfarenhet från shower och visningar. Allt från klipp till hårförlängning fixas i den trendiga salongen på Regeringsgatan och mer inspiration flödar på bloggen.
Prisexempel: Klippning ca 480-1 520 kr
Boka tid: 08-408 328 60
Mer information: Noir Stockholm, Regeringsgatan 80, City


Noir Stockholm

Hårgänget: Trendkänsligt med talang och kvalitet
Den sylvassa kombinationen av erfarenhet och trendkänslighet skulle kunna vara en av förklaringarna till varför salongen under drygt tre årtionden lyckats behålla sina trogna kunder och samtidigt locka nya. Marknadsledande produkter, ett talangfullt frisörteam och en ultramodern salong, vad mer kan man önska sig?
Prisexempel: Klippning ca 500-800 kr
Mer information: Hårgänget, Götgatan 31, Södermalm


Hårgänget

Scissor Hands: Kunnigt på Kungsholmen
I en vacker hörnlokal nära Rådhuset hittar du Scissor Hands, en ljus salong med coola frisörstolar i skinn. Här blir du omhändertagen av någon av salongens åtta frisörer - alla med lång erfarenhet inom branschen. Fixa frisyren till vardag eller fest, eller kika in för att få tips och råd kring produkter och hårvård.
Prisexempel: Klippning fr ca 640 kr
Boka tid: 08-653 01 16
Mer information: Scissor Hands, Norra Agnegatan 41, Kungsholmen


Scissor Hands

Salong VITA: Trivsamt och individuellt
Det starka och kreativa frisörgänget på Salong VITA lägger mycket fokus på stilar och personligheter. Att bejaka kundens individuella stil är något som uppskattas och värderas högt. Stämningen och hjärtligheten kan man hissa flaggan för. Dessutom är det lätt att trivas i salongens luftiga och läckert inredda lokaler.
Prisexempel: Klippning ca 720 kr
Mer information: Salong VITA, Nybrogatan 7, Östermalm


VITA

Cardell Hair Lounge: Känd salong med lång erfarenhet
På Cardell jobbar ett frisörteam med lång erfarenhet, hög kompetens och servicekänsla. Den allra största styrkan ligger i klipp och färg, men man kan få allt från hårförlängning till bryn- och fransfärg. Salongen har perfekt läge nära Östermalmstorg på Grev Turegatan och det är enkelt att ta sig hit, både med bil och kommunalt.
Prisexempel: Klippning fr ca 875 kr
Mer information: Cardell Hair Lounge, Grev Turegatan 23

 
Cardell Hair Lounge

Kameleonten: Medveten lyx för topparna
På Kameleonten stavas allting lyx; från den exklusiva känslan inne på salongen till produkthyllan och inte minst själva hårvården. Räkna med allt från tvätt och fön till festuppsättningar och skonsamma hårförlängningar samt skickliga stylingtips för hur du bäst behåller frisyren hemma. Något som brukar locka medvetna män och kvinnor i alla åldrar.
Prisexempel: Klippning ca 650 kr
Mer information: Kameleonten, Odengatan 23, Östermalm


Kameleonten

W Lounge: Vasastans vassaste?
När ett välrenommerat frisörteam med stark servicekänsla tar hand om både din kalufs och dig, brukar resultatet oftast bli sylvasst. Kanske det vassaste du kan få i Vasastan. Att dessutom kunna lämna salongen med en avkopplad känsla, lämnar ett ännu starkare spår. För dig som känner för att slå på stort och lyxa rejält, kan du prova någon av de omtalade ritualbehandlingarna på W Lounge.
Prisexempel: Klippning fr ca 690-740 kr
Mer information: W Lounge, Rådmansgatan 50, Vasastan


W Lounge

Colours by Jenny Hansson: Fokus på detaljerna
Miljömedveten salong som brinner för hår, färg och naglar. Stor vikt läggs vid att kunna erbjuda avkoppling och hög service. Grundaren Jenny Hansson är en erfaren frisör och färgtekniker, och med sig har hon ett litet men duktigt team. Bland annat jobbar de med naturliga produkter och ammoniakfri färg. Passa på att koppla av med kaffe, ekologisk frukt och kakor från ett lokalt bageri.
Prisexempel: Klippning & föning/styling från 950 kr
Mer information: Colours by Jenny Hansson, Nybrogatan 83, Östermalm


Colours by jenny Hansson

Stockholm Hår: Omvårdande experthjälp vid Fridhemsplan
Kunskap blandas med ren passion för yrket på frisörsalongen Stockholm Hår vid Fridhemsplan. Här får du hjälp med allt från ögonbrynen till festuppsättningen - inte minst får du experthjälp med klipp och färg. Känn dig hemma i goda, omvårdande händer och kom härifrån lika fixad som utomordentligt nöjd.
Prisexempel: Klippning från ca 630 kr
Mer information: Stockholm Hår, Sankt Eriksgatan 23, Kungsholmen


Stockholm Hår

Peach Stockholm: Litet och hemtrevligt med inspirationsblogg
På hemtrevliga Peach är du i goda händer. Salongerna erbjuder en rad olika omsorgsfulla behandlingar utöver klippning, färgning och toning. Vad sägs till exempel om högkvalitativa extensions eller lyxbehandling till fransar och bryn? Eller håruppsättning och make-up inför bröllopsdagen? Kika in på hemsidans skönhetsblogg för mer inspiration.
Prisexempel: Klippning ca 430-540 kr
Mer information: Peach Stockholm Vasastan, Vanadisplan 2, Vasastan
Mer information: Peach Stockholm Östermalm, Erik Dahlbergsallén 9, Östermalm


Peach Stockholm

Studio Levels: Träning och skönhet
Varför inte köra ett yogapass eller snygga till naglarna före klippningen? Den här ljusa konceptsalongen samlar träning och skönhet under samma tak. Inne på salongen fixar frisörerna skräddarsydda frisyrer och ger stylingtips och konsultation. En massageschamponering gör besöket ännu skönare.
Prisexempel: Klippning från ca 600 kr
Mer information: Studio Levels, Kungsholmsgatan 17, Kungsholmen


Studio Levels

Koivisto/Karlsson: Trendsäkert
Salongen är förmodligen ett av stans mest kreativa alternativ bland hårintresserade. Här kombineras erfarenheter med de senaste trenderna och det märks på sättet som den medvetna personalen jobbar.
Prisexempel: Klippning ca 590-1 050 kr
Mer information: Koivisto/Karlsson, Tegnérgatan 12, City


Koivisto/Karlsson

Serenity Stockholm: För harmoni och avancerade behandlingar
På den harmoniska och ljusa salongen, i toppmodern tappning, jobbar ett gäng professionella frisörer som erbjuder allra senaste behandlingarna. Här känner man sig som kund alltid avkopplad. Och du vet att du har hamnat i rätt händer när du på ett proffsigt sätt får vägledning oavsett om du har en idé om vad du vill göra eller inte. Helt rätt salong att välja om du är ute efter en avancerad behandling som till exempel hårförlängning, där det är extra viktigt att resultatet blir bra.
Prisexempel: Klippning fr ca 600 kr
Mer information: Serenity Stockholm, Riddargatan 10, Östermalm

 
Serenity Stockholm

Kazol: Som balsam för hår och själ
På södersalongen Kazol är ambitionen att lyfta fram och förstärka kundens personlighet och sätta välbefinnandet i fokus, något som märks bakom dörrarna på centrala Folkungagatan. Här kan du släppa vardagsstressen och slå dig ner med en tidning i salongens harmoniska miljö innan du får din behandling med inspiration från de senaste trenderna. Att frisörerna brinner för yrket är det ingen tvekan om - behandlingen är som balsam för både hår och själ.
Prisexempel: Klippning från ca 600 kr
Mer information: Kazol, Folkungagatan 87, Södermalm

 
Kazol

Preston Hair: Stockholms bästa?
Sedan 90-talet är Robert Preston en välkänd och mycket populär hårstylist. Det väletablerade namnet är bland annat känt för sina spännande men stilrena kreationer. Team Preston består av en grupp begåvade talanger inom hårfrisering som garanterat tar väl hand om ditt hår. Hit går flest av oss på redaktionen, och i synnerhet till Robert själv. Att gå hos just Robert kostar en ganska rejäl slant, men så är han också en av de bästa i Sverige. Det som dock är bra är att det finns flera billigare alternativ, där till exempel en juniorstylist kostar 400 kr för en klippning.
Prisexempel: Klippning ca 400-1 020 kr
Mer information: Preston Hair, Narvavägen 25, Östermalm


Preston

Ekman Hair: Brett och etablerat familjeföretag
Familjeföretaget har funnits i över 30 år och vet verkligen vad de sysslar med. Inredningen på Ekman Hair är tidlös och modern och skapar ett helhetsintryck som är rent och snyggt. Hit kommer alltifrån trendiga 25-åringar till barn och pensionärer för att bli omhändertagna av den kunniga personalen. Stockholms förmodligen bredaste salong av den här kalibern.
Prisexempel: Klippning fr ca 600 kr
Mer information: Ekman Hair, Nybrogatan 51, Östermalm


Ekman Hair

Tjoget: Vasst, hippt och skönt på knivsöder
I Hornstull hittar man Roy & Son på Tjoget, en klassisk barberarsalong i modern tappning. Inredningen hintar 50-tal med trädetaljer och röda skinnstolar. Framför speglarna kan man skymta en komplett samling raktillbehör med rakkniv, borste, ställ - you name it. Men förutom en hederlig rakning (knivsöder) eller en hipp klippning, går här att få sig en skön behandling. Hur låter till exempel en Hangover treatment? Perfekt för en slö bakisdag.
Prisexempel: Klippning ca 650 kr
Mer information: Tjoget, Hornsbruksgatan 24, Södermalm


Tjoget

Claque la Mouche: Trendmedvetet med charm i Gamla Stan
Sudda bort hypertrendiga lyxdetaljer och raka linjer och addera charm, personlighet och tuffa takbjälkar, voilá - Claque la Mouche. Här på den trendmedvetna salongen i Gamla Stan jobbar ett duktigt frisörteam som jobbar efter ett enkelt och lekfullt koncept - hit kan du komma för att uppleva skön gemenskap och för att helt enkelt bli snygg.
Prisexempel: Klippning ca 700 kr
Mer information: Claque la Mouche, Pelikansgränd 1, Gamla Stan


Claque la Mouches

Salong Arvet: Stil och service
Kreativ Östermalmssalong med stil och service i fokus. Salongen drivs av Sam och Rosanna, som erbjuder allt från klippning och skräddarsydda färgbehandlingar till rakning och skäggputs. Eller varför inte köra en naturligt vårdande "hair spa", eller lite bryn- och fransfix?
Prisexempel: Klippning från ca 450 kr
Mer information: Salong Arvet, Karlavägen 59, Östermalm


Salong Arvet

Frisörerna Svensson & Persson: Creddigt sedan 1975
Salongen startades redan 1975 och kombinerar lång erfarenhet med ny inspiration. Frisörerna som arbetar på Svensson & Persson håller sig ständigt uppdaterade om trender och kunskaper genom att kontinuerligt besöka modestäder som Paris och London.
Prisexempel: Klippning ca 800-990 kr
Mer information: Frisörerna Svensson & Persson, Brahegatan 4, Östermalm

 
Frisörerna Svensson & Persson

Zouri: Passionerat och miljövänligt
Salongen drivs av fyra drivna tjejer som minst sagt har en passionerad relation till hårvård och trender. Här jobbar man med amoniakfria produkter vilket bidrar till ett miljövänligare och trivsammare besök hos frisören. Känner du för att skämma bort dig lite extra så kan du också testa på salongens huvuvdspa. En av Södermalms trevligaste salonger för en helfix.
Prisexempel: Klippning fr ca 700 kr
Mer information: Zouri, Hallandsgatan 50, Södermalm

 
Zouri

Cam & Co: Unik och charmig salong i Gamla Stan
Glöm ultramodernt och sterilt - den här mysiga salongen i Gamla Stan jobbar med mottot "proffsigt och personligt". Här erbjuds allt från en snabb quick fix till skön lyx i unik vintagemiljö. Passa på att koppla av i en av salongens massagestolar under besöket.
Prisexempel: Klippning ca 450-750 kr
Mer information: Cam & Co, Svartmangatan 10, Gamla Stan


Cam & Co

Andra duktiga frisörer som vi skrivit om
Sachajuan
Toni & Guy
You Stockholm
Sturegatan 26
ChukroVukota
Deevi
Moc
Wig Organics
Björn Axén

Andra guider du kanske är intresserad av
- Extensions: Frisörer som är bra på hårförlängning i Stockholm
- Spa: Stockholms bästa spa
- Skobutiker: Guiden till Stockholms bästa skobutiker
- Yoga: Guiden till Stockholms bästa yogaställen
- Gym: Guiden till Stockholms bästa gym
- Aktiviteter: Den kompletta guiden till aktiviteter i Stockholm
- Caféer: Guiden till Stockholms bästa caféer
- Pubar: Guiden till Stockholms bästa pubar
- Romantiska restauranger: Guiden till mysiga restauranger i Stockholm
- Nattklubbar: Stockholms bästa nattklubbar

Om guiden till Stockholms bästa frisörer
Guiden till Stockholms bästa frisörer uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon riktigt bra frisör i Stockholm som vi har missat och borde skriva om. Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om ni ser några felaktigheter i guiden. Annars hoppas vi att du får en trevlig upplevelse på den salong du nu väljer att gå till.

Relaterade artiklar:

Visa på karta