Guiden till Stockholms bästa pubar

Som mycket annat har vi även fått pubvanan från trendsättaren London. Idag fylls Stockholm av både traditionella pubar och lite mer moderna inrättningar. Åtskilliga har förstått vikten av att tillfredsställa stockholmarna med blandningen engelsk, tysk, irländsk eller kanske belgisk kultur och svensk stil. Även nya ölsorter från mikrobryggerier är något som välkomnas varmt av ölfantaster, därav alltmer välfyllda barer. Vi guidar dig till Stockholms bästa pubar, väl värda ett middagsbesök eller kanske bara en bärs. Södermalm är ett säkert kort, men även Östermalm och Gamla Stan har många pärlor att bjuda på. Bra pubar på Kungsholmen och i Vasastan är inte riktigt lika vanliga, men visst finns de!

Alla våra barguider:
- Cocktailbarer: Guiden till Stockholms bästa cocktailbarer
- Pubar: Guiden till Stockholms bästa pubar
- Vinbarer: Guiden till Stockholms bästa vinbarer
- Sportbarer: Guiden till Stockholms bästa sportbarer
- Hotellbarer: Här hittar du Stockholms bästa hotellbarer
- Champagnebarer: Stockholms bubblande champagnebarer
- Afterwork: AW! Stockholms bästa afterwork
- Ölbarer: Guiden till Stockholms bästa ölbarer
- Budgetbarer: Guiden till budgetbarer i Stockholm
- Sena barer: Här hittar du Stockholms senaste barhäng

Tudor Arms: Både äldst och kanske mest brittisk
Sedan 1969 har Tudor Arms verkat som en folklig kvarterskrog, där stamgästerna är många. Rejäla rätter, många öl-varianter och engelsk personal framkallar den där borta- men hemma-känslan. Att Tudor Arms blivit utnämnt till världens bästa pub utanför Storbritannien säger en hel del om det här stället.
Mer information: Tudor Arms, Grevgatan 31, Östermalm

Man in the Moon: Bästa ölrestaurangen enligt Ratebeer
Den här gastropuben bjuder på klassisk pubkänsla, 650 olika ölsorter och över 110 single malt-sorter. Man in the Moon etablerades 1994 och har listats överst i "Top Places To Have A Beer In The World" av världens största ölsajt, Ratebeer. Inte illa!
Mer information: Man in the Moon, Tegnérgatan 2C, City/Vasastan


Man in the Moon

The Churchill Arms: För öl- och whiskyälskare
Att denna genuint brittiska pub öppnade så sent som 2012 är svårt att föreställa sig. Här serveras 30 ölsorter på fat och ännu fler på flaska, men du hittar också cider och ett stort utbud av single malt whisky. Kombinera med ambitiös pubmat om du är hungrig.
Mer information: The Churchill Arms, Tulegatan 21, Vasastan


The Churchill Arms

Pressklubben: Ölmecka med över 750 sorter
Pressklubben är inte bara stället för journalister - här flockas även ölälskare för att ta del av det rikliga ölutbudet som har något för precis alla smaker. Inte mindre än 750 ölsorter från 115 olika bryggerier finns att hitta här, vilket bäddar för en ölresa av rang.
Mer information: Pressklubben, Vasagatan 50, City


Pressklubben

The Queens Head: Ansenlig gastropub i brittisk stil
Om London känns för långt bort, är The Queens Head en annan variant, som inte innefattar Ryan Air eller packning. Här får du sann brittisk pubkänsla mitt på Rådmansgatan. Menyn är generös, likaså öl- och whiskeysortimentet.
Mer information: The Queens Head, Drottninggatan 108, City


The Queens Head

Kvarnen: Välkänd ölhallsveteran
Denna Söderinstitution intill Björns Trädgård vid Medborgarplatsen har länge varit ett stammishak bland såväl klubbkids som Bajenfans och ölälskare av alla dess slag. Som en av stans äldsta ölhallar har Kvarnen bevarat sin gamla känsla, och på senare år har de även fått tillskott av en internationell bakficka.
Mer information: Kvarnen, Tjärhovsgatan 4, Södermalm


Kvarnen

Patricks: Känn dig som hemma!
Irländska Patricks har legat på Götgatsbacken sedan 1994 och har allt som hör till - över 20 olika sorters öl i baren, burgare och fish n chips, snacks, klassisk pubinredning och skärmar som visar alla stormatcher. Räkna med avslappnat häng och hög stämning.
Mer information: Patricks Bar & Kök, Götgatan 29, Södermalm

 

The Flying Elk: Gastropub à la Frantzén
The Flying Elk är en innovativ spin-off på en klassisk brittisk pub signad Björn Frantzén. Restaurangen präglas av rustik, men modern design. Proper pub grub, hemlagade rätter med de finaste råvarorna serveras på lantliga träplankor. Skölj ner maten med ett brett urval av hantverksöl eller en drink på Corner Club som ligger precis bredvid.
Mer information: The Flying Elk, Mälartorget 15, Gamla Stan

The Dubliner: Sveriges äldsta irländska pub
Glöm paraplydrinkar och smalmat. När du väl satt din fot innanför The Dubliners dörrar kan du vänta dig bastanta rätter i typisk pubkaraktär och ett fyrtiotal olika ölsorter. Själva rekommenderar de Guinness.
Mer information: The Dubliner, Holländargatan 1, City

The Bull and Bear Inn: Engelsk pub mitt på Stureplan
Välj mellan mängdtalet ölsorter och mätta magen med någon av rätterna från den pubklassiska menyn. Glöm att du befinner dig mitt på Stureplan och du kan tro att du besöker ett murrigt engelsk vardagsrum. Även den trevliga personalen har bidragit till pubens populäritet år efter år.
Mer information: The Bull and Bear Inn, Birger Jarlsgatan 16, Östermalm

Akkurat: Öl- och whiskyentusiaster
Runt 400 malt whiskys och ca 200 olika sorters öl finner du på Akkurat Restaurang & Bar, som nu efter många år på stockholmskartan faktiskt får räknas som en klassiker. Anses som en av Stockholms absolut bästa pubar och är kända för sitt unika arbetssätt där de värnar om små bryggerier för att behålla en rik flora av öltyper. Någon eller några gånger per vecka har de livespelningar.
Mer information Akkurat, Hornsgatan 18, Södermalm

Bistro Humlehof: Opretentiös atmosfär med tysk ölhallskänsla
Södermalm vimlar av sköna pubar och en av våra favoriter är utan tvekan Bistro Humlehof. På Folkungagatan hittar du den charmiga bistro-baren. Hitta din tjeckiska eller tyska favorit bland öltapparna och svalka strupen på puben med genuin Södermalm-känsla.
Mer information: Bistro Humlehof, Folkungagatan 128, Södermalm

Soldaten Svejk: Prisvärd mat i östeuropeisk anda
Knödel, schnitzel, ost och surkål - några av de rätter som uppenbarar sig vid en snabbtitt på Soldatens Svejks meny. Men förutom östeuropeiska rätter finns här också gott om ölvarianter. Bland dessa Bernard eller Primator. Och vill du gå en liten pubrunda har du både Bistro Humlehof och Harvest Home inom någon minuts gångavstånd.
Mer information: Soldaten Svejk, Östgötagatan 35, Södermalm

Harvest Home: Ett andra vardagsrum på Södermalm
Harvest Home på Bondegatan är kanske ingen traditionell pub, snarare en kvarterskrog. Men folk som gillar pubar gillar i regel Harvest Home, därför vill vi också tipsa om stället här. Harvest Home liknar mer ett folkligt vardagsrum. Hit kommer folk i alla åldrar för att njuta av den gemytliga atmosfären ackompanjerat av god mat och dryck. Förutom ett brett ölutbud finns även en trevlig à la carte-meny. Prova långkoken!
Mer information: Harvest Home, Bondegatan 50, Södermalm


Harvest Home

Öleriet: Öl och burgare på pub-doldis i Vasastan
Läget i Vasastan må vara lite dolt, men här flödar pubatmosfären. Inrett i rustika träslag erbjuder Öleriet öl från 16 tappar samt mycket öl på flaska. Tanken är att du som ölentusiast ska kunna få en ny upplevelse för varje gång. Kombinera med en hamburgare och du får hela konceptet.
Mer information: Öleriet, Kungstensgatan 55, Vasastan


Öleriet

The Flying Horse: Brett whiskeysortiment och nytänkande miljö
På Flying Horse kan du uppleva traditionell pubmiljö i modern förpackning. Här kan du engagerat titta på veckans fotbollsmatch och samtidigt äta en genuin pubrätt, som sällan kommer utan en öl, eller kanske till och med en whiskey?
Mer information: The Flying Horse, Odengatan 44, Vasastan

 
The Flying Horse

Crazy Horse: Vilda västern-inspirerat
På Crazy Horse, som har fått sitt namn efter en galen häst som tillhörde en indianledare från Nebraska, är de amerikanska influenserna tydliga. Här står god mat med hög kvalité i centrum, men självklart finns det även ett stort utbud av dryck. Kom hit för avslappnat middagshäng och stanna kvar till småtimmarna, då stället erbjuder livfull stämning och bra musik.
Mer information: Crazy Horse Saloon & Bar, Sveavägen 60, City


Crazy Horse

The Liffey: Kulturellt utbute och levande musik
Gamla Stans kullerstenar leder fram till en pampig lokal, där en brokig publik från hela världen tycks trivas. På The Liffey kan du inte bara välja bland en rad ölsorter och ciderdrycker, utan här anordnas även ofta livespelningar och temakvällar.
Mer information: The Liffey, Stora Nygatan 42, Gamla Stan

Baras Backe: Hög pubkvalitet och avslappnad stämning
Götgatsbackens vimmel ruvar på en mysig pub där avslappnad stämning och brett öl-utbud är ledord - Baras Backe blev Baras-koncernens femte krog. Inrättningen är stor och bjuder på ett flertal olika miljöer, från murriga källarvalv till ljust och modernt. Ta med kollegorna på en AW och välj öl efter smak. 
Mer information: Baras Backe, Götgatan 33, Södermalm

Sjätte Tunnan: Drick som på medeltiden
Medeltidsinspirerad krog i Gamla Stan som har fått ett allt större utbud av öl att sondera. Här hittar du över 100 sorter öl på flaska samt åtta på fat, men även mjöd, whiskey, vin och cider. Öppettiderna är dessutom ovanligt generösa; fram till kl 03 på helgen.
Mer information: Sjätte Tunnan, Stora Nygatan 43, Gamla Stan


Sjätte Tunnan

Movitz: Gamla Stan i ett nötskal
På Movitz, döpt efter en karaktär ur Bellmans visor, hittar du en av Gamla Stans mest genuina pubar. Här minglar turister och stammisar över en pint i baren eller vid något av de enkla små borden. Avslappnat och glatt som på Bellmans dagar.
Mer information: Movitz, Tyska brinken 34, Gamla Stan

Mackinlay's Inn: Kungsholmens bästa pub
En av de få bra pubarna på Kungsholmen vi hittade är Mackinlay's Inn. En skotsk pub med stort ölsortiment i korsningen Fleminggatan/St Eriksgatan. Dessutom ett 80-tal single malt whiskys.
Mer information: Mackinlay's Inn, Fleminggatan 85, Kungsholmen

Loch & Quay: Pubkänsla intill kajen
På Loch & Quay, beläget på Skeppsbron kan du äta något från den svensk-brittiska menyn samtidigt som du blickar ut mot Skeppsbrons kluckande vatten. Rätterna består till största delen av fisk, och man samarbetar med kända namn som Melanders och Stockholms fisk. Förutom öl finns här alternativ som cava och vin.
Mer information: Loch & Quay, Skeppsbrokajen, Gamla Stan

Wirströms Pub: Klassisk irländare som besöks av en bred publik
Stora Nygatan gömmer på en liten pubklenod. Wirströms må vara litet till storleken, men det har inte hindrat varken stammisar eller premiärbesökare från att hitta en plats vid baren. Svalka strupen i takt till live-blues.
Mer information: Wirströms Pub, Stora Nygatan 13, Gamla Stan

Bagpiper's Inn: Kvalitetspub i Vasastan
Listan har än så länge mestadels handlat om Söder, Östermalm och Gamla Stan. Till slut hittade vi en bra pub i Vasastan. Inte helt oväntat på krogtäta Rörstrandsgatan. Bagpiper's Inn bjuder på äkta pubkultur med skotska förtecken. Träpanelen i mahogny och de små båsen vid sidan om baren ger en bra inramning till en klassisk pub.
Mer information: Bagpiper's Inn, Rörstrandsgatan 21, Vasastan

The Londoner: Fotboll, öl och whiskey
Typiskt för The Londoner på Karlavägen är den brittiska atmosfären och den blandade publiken. På menyn hittar du klassiker som Fish and Chips och burgare. Ölutbudet följer även det engelsk anda. På projektorn visas fotbollsmatcher och stämningen är livad.
Mer information: The Londoner, Karlavägen 52-54, Östermalm

Monks: Två egna bryggerier i anslutning till pubarna
Monks har sex restauranger med olika inräktningar runt om i stan, varav två har egna bryggerier i anslutning. Högambitiöst alltså! Här hittar ni över tusen (!) olika ölsorter (på Café and Brewery) och hundratals olika sorters whisky (på Whisky Paradise). Monks är även kända för sina musslor.
Mer information: Monks Café & Brewery, Wallingatan 38, City. Monks Whisky Paradise, Munkbron 15, Gamla stan.

The Bishop's Arms: Blandad publik i engelsk pub-anda
En klassisk pub-burgare gjord på oxkarré toppad med cheddarost tillsammans med en stor och kall öl. The Bishop's Arms är som klippt och skuret för en obekymrad middag med kompisgänget. Efter O'learys är detta Stockholms största pubkedja (vad vi vet), med ca 5 ställen. Filialen på Kungsholmen kan vara ett bra alternativ, men är man på pubtäta Södermalm eller Östermalm så rekommenderar vi ett av alternativen ovan.
Mer information: The Bishop's Arms Bellmansgatan 12, Södermalm, Folkungagatan 105, Södermalm, Linnégatan 1, Östermlam, S:t Eriksgatan 115, Kungsholmen Vasagatan 7, City

Andra pubar som nästan tog sig in på listan
The Big Ben
Oliver Twist
Half Way Inn

Andra guider du kanske är intresserad av:
-
Guiden till Stockholms bästa sportbarer
- Den stora cocktailguiden
- Guiden till Stockholms bästa vinbarer

Om guiden till bästa pubarna i Stockholm
Guiden till bästa pubarna i Stockholm uppdateras löpande. Kom gärna med tips i kommentarsfältet nedan om du vet någon pub i Stockholm, eller annat bra ölhak i Stockholm som inte får missas (och som vi har missat). Det går också bra att maila oss på hello@thatsup.se. Säg även till om du ser några felaktigheter i guiden.

Relaterade artiklar:

Visa på karta