Fantastisk middag Atmosfären är varmt och välkomnande med blåa toner som ger ett lugn. Samma färgskala som på systerkrogen Jim och Jacob. Öppen lokal med småbord. Öppet kök. Fin och ren toalett. En chambre separe som såg underbart mysig ut.
Servicen är vänlig och uppmärksam.
Råbiffen är helt utan tvekan det godaste jag någonsin ätit. Jag kan inte ens beskriva smakerna men alla ingredienser var i ett sådant samspel och hela min kropp jublade av glädje. Till varmrätt valde jag oxfilen. Herre min skapare. Köttet smälte i munnen, pertfekt tillagad och tillebeören var helt i synk. Minns inte sist jag åt en köttbit så freaking fantastisk god
Jag är nog sämst på att beskriva hur underbart allting var. Jim och Jacob har alltid varit en favoritoch nu deras systerkrog Copine är fanemig det bästa som hänt på länge i Stockholms restaurangvärld
Fantastisk middag Atmosfären är varmt och välkomnande med blåa toner som ger ett lugn. Samma färgskala som på systerkrogen Jim och Jacob. Öppen lokal med småbord. Öppet kök. Fin och ren toalett. En chambre separe som såg underbart mysig...
Okej nu ska jag ta med er på en helkväll. Tänk dig att du kommer försent hem från jobbet en fredag, testar att slå en signal till kvarterskrogen för att se om de, mot alla odds, har bord just ikväll. Klart så har de det. Du ramlar in, får ett bord på den trevliga uteplatsen, njuter av staden som går från golden hour till skymning. Och på Copine är hemligheten att dela på allt det bästa. Njut av majsbröden, för det är typ bästa brödserveringen i stan. Sen är mitt bästa och varmaste tips att ta in ank & kycklinglevern samt råbiffen och dela på som förrätt. Känner du dig rik så ta ett glas Sauternes och ett glas pinot noir. Om du är rimlig ta ett halvt av varje. Självklart serverat i badkarsstora riedelglas - för det älskar vi ju. Sen till varmrätt så kan jag tänka mig att släppa er lite mer fria. Agnolottin och Presan är varma tips, men ta det ni behagar. Duktiga på att välja vin är de också. Dela och njut, snacka lite med personalen. Ta en kaffe och kan absolut rekommendera att ta ett majsbröd till som dessert. Så goda är dem.
Copine är verkligen lilla flickvännen på Östermalm, är mer än gärna i ett långt förhållande med henne.
Okej nu ska jag ta med er på en helkväll. Tänk dig att du kommer försent hem från jobbet en fredag, testar att slå en signal till kvarterskrogen för att se om de, mot alla odds, har bord just ikväll. Klart så har de det. Du ramlar in, får ett bo...
Absolut en av dom bästa och mest prisvärda luncherna jag ätit. När man kommer utanför restaurangen är det fräscht, stilrent och inbjudande. Inomhus möts man av en blågrå ton på väggarna som var väldigt ro full och man fick en värmande känsla. Jätte trevlig servitris som välkomnade oss med ett leende och positiv energi.
Vi valde att sitta ute då det var fint väder. Lunch menyn var inte så stor men fanns fisk, kött, vegetariska alternativ. Vi alla valde dagens rätt, kostade bara 135kr, vilket var kummel med gulbetor, sås och potatissallad. Och det var verkligen wow! Smakerna satt till 100%. Kändes fräscht men var mättande, perfekt lunchmåltid.
Innan fick vi super gott bröd, Hemmagjord foccacia och fröknäcke. Gillar när restaurangerna lägger ner energi och tanke även bakom brödet som serveras och inte bara slänger fram något torrt ” för att”.
Efter lunchen fick vi även testa deras majsbröd som annars bara serveras vid middagen. Hade hört sådana himmelska beskrivningar om det här brödet innan så när man fick chansen att testa så tog man den. Och ja den lever upp till allt jag hört!! Vilket majsbröd alltså. Hade mer än gärna köpt med mig en påse hem. Och det är ett måste att testa när man kommer hit.
Då dom bara hade haft öppet en vecka så kan man säga att dom levererade högt, och kommer absolut komma tillbaka hit för att testa både brunch och middag. En fullpott!
Absolut en av dom bästa och mest prisvärda luncherna jag ätit. När man kommer utanför restaurangen är det fräscht, stilrent och inbjudande. Inomhus möts man av en blågrå ton på väggarna som var väldigt ro full och man fick en...
Wow - såhär nöjd borde man alltid vara efter ett restaurangbesök! Älskade allt med Copine. Klev in i restaurangen, med ändå ganska höga förväntningar med tanke på tidigare omdömen samt att det är en känd duo som ligger bakom krogen. Restaurangen är fint inredd med marmor, men en ganska modern och anonym inredning. Dock är inredningen helt i min smak! Vi började med att beställa dryck, då min vän skulle arbeta natt tog hon en alkoholfri GT som fanns på menyn smaksatt med bland annat enbär. Smakar givetvis inte helt som en vanlig GT men god. Plus för en restaurang som har lite roligare alkoholfria alternativ! Förrätterna: första rätten var en rökt rotselleri med buljong på rotselleri, karamelliserad grädde och citronconfit - 5/5! Fantastiskt god, helt perfekt komponerad rätt och smakerna gifte sig fint med varandra. Förrätt nummer två som vi testade var inte riktigt lika bra - men fortfarande extremt god: ravioli med pecorino, ricotta, tryffel & svamp. 4/5 av mig men 3/5 av mitt sällskap som tyckte tryffelsmaken blev alldeles för mäktig. Enligt mig kan det inte bli för mycket tryffel :) Till huvudrätt åt jag ankan som serverades med hjärta och lever - aldrig testat ankhjärta men det var väldigt gott! Till det pumpa och rödbetor. Även denna rätt 5/5, ankan var perfekt tillagad, kan även tilläggas att jag är väldigt kräsen vad gäller anka. Det är således riskfyllt att beställa det, men då servitören rekommenderade ankan framför lammet vågade jag mig på att testa - och tur det! Den var oerhört mör och serverades med goda tillbehör, pumpan serverades både i hela bitar samt i puré-form. Rätten var även toppad med korianderfrön, vilket var perfekt då det bidrog med lite krispighet. Efter att vi sett grannbordets desserter var vi inte sena med att be om en dessertmeny - och jag blev lika imponerad även här. Då jag älskar salted caramel blev det efterrätten "Choklad" - som bestod av glass, kaka, rispuffar med ett chokladtäcke som servitören sedan hällde den salta karamellsåsen över så att chokladen smälte. Efterrätten får 4/5 då det blev lite väl mycket choklad - hade kunnat vara vaniljglass till istället för choklad. Mitt sällskap åt efterrätten "Karameliserat äpple" - mandelkaka, havre och mousse på brynt smör. Provsmakade och ger den en klar 5:a.
Allt på Copine var verkligen bra och vi båda var otroligt nöjda med besöket! Även servicen - vår servitör var väldigt engagerad (utan att för den delen bli smörig eller påträngande). Finns inget att klaga på, rekommenderar alla att gå hit :) Jag själv kommer nog återkomma inom en snar framtid då jag är sugen på att testa deras lunchmeny också. Just det! Innan maten fick vi ett majsbröd som var fantastiskt! Är inte den som föredrar att äta bröd innan maten, främst då de ofta är så tråkigt bröd men wow! Detta majsbröd var magiskt.
Wow - såhär nöjd borde man alltid vara efter ett restaurangbesök! Älskade allt med Copine. Klev in i restaurangen, med ändå ganska höga förväntningar med tanke på tidigare omdömen samt att det är en känd duo som ligger bakom kr...
Copine, min nya kompis, en ny kvarterskrog att svänga in på och känna att här levererar dom. Trevligt bemötande, både när vi bokat och när vi inte gjort det, både lunch och middag. Service och mat på topp. Dessutom kan man inte klaga på prisnivån! Copine lagar och serverar på topp. Om jag ska ge något minuspoäng så är det ljud nivån, jobbig om man är 4 eller fler. Missa inte denna lilla pärla.
Copine, min nya kompis, en ny kvarterskrog att svänga in på och känna att här levererar dom. Trevligt bemötande, både när vi bokat och när vi inte gjort det, både lunch och middag. Service och mat på topp. Dessutom kan man inte klaga på pri...