Lokalen är väldigt mysig, varm och välkomnande. Dunkel belysning, sköna stolar och soffor. Servicen är extremt seg. Vi var ensamma i lokalen i ca 2h, inga andra gäster, ändå var servicen ouppmärksam och lite opersonlig. Kändes lite som kids på prao Vi kom hit via The fork med 40% erbjudande och tack vare det så var middagen bra. Annars, om man skulle betala full pris så är det nog lite väl överskattad för mat som är så mediokert att Stortorgskällaren skulle kunna vara poster-child för ordet lagom. Råbiffen var en maffig portion men ingenting stack ut. Varenda tugga var lika monoton och om man behöver ett kilo majonnäs för att "lyfta" fram smakerna, ja då är detta ett problem. En i sällskapet valde grytan...tydligen var den helt okryddad. Hon använde halva saltkaret för att få fram några smaker överhuvudtaget. Egentligen får stället en 2a med tanke på hybris och överprisat. Men lokalen och ambient räddar. Skulle jag rekommendera stället, även med 40% rabatt? egentligen inte men med tanke på att det finns så många fler ställen med urusel mat så är Stortorgskällaren i alla fall good enough även om du dagen efter kommer att glömma bort helt vad du åt
Lokalen är väldigt mysig, varm och välkomnande. Dunkel belysning, sköna stolar och soffor. Servicen är extremt seg. Vi var ensamma i lokalen i ca 2h, inga andra gäster, ändå var servicen ouppmärksam och lite opersonlig. Kändes lite som kids på...
Riktigt mysig lokal. Ombonat, dunkelt ljus och mjuka soffor. Menyn bjuder på lite av varje. Vi delade på friterat kalvbräss med oxmärgsmajonnäs och gulfenad tonfisk till förrätt. Den förstnämnda var kvällens godaste. Även tonfisken var god, men inget speciellt. Till huvudrätt delade vi på kyckling med kaprismajonnäs och hälleflundra med bearnaise. Båda två var lite överkörda, framför allt hälleflundran. Båda var helt okej. Prismässigt var det ganska normalt, hade kunnat vara värre med tanke på läget osv. Vi fick bra service under kvällen. Ebenist är absolut inte något turisthak, men med läget på stortorget så antar jag att det är svårt att helt tvätta bort turistkänslan som uppstod lite lätt på vissa håll. Om man hade fått bort det sista av denna känsla, och samtidigt vässat till köket en aning, så hade detta kunnat bli en fullträff.
Riktigt mysig lokal. Ombonat, dunkelt ljus och mjuka soffor. Menyn bjuder på lite av varje. Vi delade på friterat kalvbräss med oxmärgsmajonnäs och gulfenad tonfisk till förrätt. Den förstnämnda var kvällens godaste. Även tonfisken var god, me...