Recension av Koh Phangan – av Shahzad A.

Idag tog vi en lång tur ända till Uppsala för att besöka Koh Pangan thai restaurang. Denna restaurang ger dig en känsla av att du befinner dig i Thailand.
Trots att vi bor i Stockholm har vi inte möjlighet att åka in till stan bara för att äta. Men då familjen gillar långtur med bil så tänkte vi att vi åker till Uppsala och då passar på att äta på Keh Pangan.

Det som är mest sevärt här är deras inredning och hela miljön. Från färgade lampor till personalens kläder och små detaljer som allt matchar in i omgivningen. Härlig trevlig personal som möter dig med ett glatt leende när du kommer in.
Det finns ännu speciella platser i lokalen som du måste boka. Som en tuck tuck där du kan sitta och äta och en hörn plats där du har utsikt mot vattnen. Men har du inte bokat så är det ingen fara du kan få en plats ändå då restaurangen är väldigt stor.
Vi tog oss tid för att gå igenom menyn och det finns mycket att välja mellan. vegansk, fisk, kött och kyckling och det står tydligt hot, not so hot och barnmeny.

Vi beställde Pad Thai Kong scampi
Kao Pat Gai
Gal Met Mamoang
Koong Chop Beng Tot
Ph Peh Pak

Vi börjar med Pad Thai som mina killar oftast äter det blir Thai. Äggnudlarna var perfekta och scampi var väl kokta. Lagom stark och härlig smak av sött, sur och chilli kombination med topping av nötter och groddar. Till det får du även en uppfriskande apelsin.
Kao Pat Gai som dotter valde från barnmeny. Även barnportionen var en lagom stor portion. Ris med ägg omelett och kyckling strimlor, helt perfekt för barnen att äta då inga stora krångliga bitar man måste skära. Den var mild till smaken men ändå väl kryddad och smaklig. Perfekt helt enkelt för barnen.

Gal Met Mamoang som består av fina tunna kyckling bitar med perfekt wokad paprika toppad med cashewnötter. För den som gillar extra såsiga grytor är denna perfekt, kycklingen och woken drunknar i sötsur soya sås. Till detta får du perfekt tillagad ris, långa vita korn och du får detta i en separat skål vilket jag tyckte var bra.

Ph Peh Pak en förrätt med vegetariska vårrullar som serveras med sweet chili sås. Det har jag faktiskt ätit bättre på andra ställen så inget märkvärdigt med den. Den var för oljigt, har ätit godare på andra ställen.

Koong Choop Beng Tot
Friterad scampi “thai style” som serveras med plommonsås. Såsen tyckte jag extra mycket om, den har jag aldrig smakat förr.
Scampi var mycket krispig och smakade bra.

Men det var inte nog med det utan barnen ville även ha efterrätt, så det blev en Banana Splitt och Husets Sorbet 3 kulor.
Banana splitt stor portion med banan, glass och överst grädde med choklad det blev en favorit.
Sorbet glassen var ockå fin serverat.

För oss var det själva upplevelsen i sig som drog oss dit. Att få sitta i en miljö som tar dig direkt till Thailand, Bangkok detta kan du inte uppleva någon annanstans Det var ju tur att maten uppfyllde våra förväntningar.
En härlig upplevelse som jag rekommenderar alla.