Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

Igår var en riktigt jobbig dag för mig och Magnus och såklart också andra nära och kära. Knappt ett och ett halvt år efter vi tog farväl av vår älskade hund Selma så var det i måndags morse Pipens tur att lägga sina framtassar i hussarnas händer och få somna in.

Pipen var hunden som följde oss var vi än gick, vare sig det var ut till brevlådan, soptunnan eller en vända ner till köket för att hämta något man glömt. Han lämnar ett så oerhört stort tomrum efter sig, bara att se hans hundsäng eller favoritsoffhörnet helt tomma gör att jag går sönder inombords.

Jag fick tolv fantastiska år och Magnus nästan fjorton, med en av de finste hundarna på denna jord, empatisk och känslig men ändå självständig och tuff. Han var ren och skär glädje och mys förelat på varenda gram av hans tio kilo tunga kropp.

Pipen var alltid väldigt speciell för mig och jag vet att det inte kommer gå en endaste dag i resten av mitt liv utan att jag kommer minnas och tänka på honom. Till en början med tung sorg och såklart glädje över hur fin han var men så småningom med saknad och tillbakaglimtar på alla våra fina minnen tillsammans.

Nu är Pipen hos mamma Selma. Jag såg till att han fick med sig både en boll och favoritleksaken så jag räknar med att de båda har vilt party och bus uppe i hundhimlen nu.

Nu är vår familj så mycket mindre men kärleken till våra kvarvarande småprinsessor Barbro och Doris är såklart omåttligt stor!

Kram M

Ni som är tidiga åttitalister eller äldre minns säkert vinjetten och det lite halvflummiga barnprogrammet "Boktipset" med Stefan Mählqvist!?

 Jag gör det i alla fall men den bok jag tänkte tipsa om är långt ifrån flummig och daterad. Det är min vän Åse som efter en hel radda med bästsäljande kokböcker nu för en tid sedan släppte en Vego,- och fiskkokbok! Jag fick ett exemplar i present nu när vi var i London tillsammans och nu tänkte jag ta tag i att börja laga lite av de spännande recepten! Än så länge har jag bara läst mig igenom och valt ut några favoriter som låter goda - är de bara i närheten av recepten i de tidigare böckerna så vet jag att de kommer att vara helt fantastiska.

Har skrivit tidigare om hur jag har en mbition att skära ner på kött, framförallt rött sådant. Egentligen inte av några principer utan mest för att jag tror det kan bidra till att minska den negativa miljöpåverkan som köttproduktion har och även om det är gott så tror jag det är bra att magen får lite variation med lite mer lättsmälta alternativ. Så dagens boktips och kärleksfull reklam för min goda vän; LCHF 2.0 Fisk och Grönt av Åse Falkman Fredrikson och Anna Hallén Buitenhuis!

Finns i välsorterade butiker där du vanligen köper dina böcker!

Kram M

Ett nytt tips på TV-serie; The Crown! En bra blandning av allmänbildande historiakunskaper och dramatik och mängder av intriger. De första tio avsnitten (som är de som finns i dagsläget) följer man Storbritanniens nuvarande regent under hennes första år på tronen.

 

Säsong två sägs vara på gång och säsong tre och fyra planeras för fullt!

 
Du hittar serien på Netflix!

 
Kram M

Det blev dags att fylla på hundarnas matförråd idag, tjejerna har varit risiga i magen ett tag och då brukar det vara Royal Canins Sensitivity Control som gäller, det är snällt mot magen och binder vätska bra - något de lätt gör av med om de är risiga i kistan. Tror jag jagade runt hos tiotalet veterinärer innan jag gav upp - slut överallt! Tydligen är det många hundar som blir dåliga i magen nu när det tinar upp ute, det som göms i snö... Våra hundar är ju dessutom mer vana vid innerstan så harpluttar och annat olämligt är ju superspännande för dem att nosa runt bland.

Hittade i alla fall deras ordinarie mat och fick ta en annan variant till imorgon då vår veterinär får in dem igen. Märker att jag har blivit väldigt bekväm sedan vi flyttade till hus - nu vet jag var allt finns och åker sällan eller aldrig in till city om det inte absolut behövs så att sitta och köa inne i stan i eftermiddags i jakt på hundmat var ingen hit.

Kom dock lindrigt undan ändå, är bra på genvägar i stan - har ju trots allt bott i Stockholm i några år!

Kram M

Visar 1-5 av 2584