Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

För någon vecka sedan hade vi trädgårdsarkitekter hemma för att börja skissa på hur vi vill ha vår trädgård. Det är ganska mycket vi vill göra så vi har bestämt oss för att dela in arbetet i etapper fördelat på ett par säsonger. Igår var de på plats igen tillsammans med byggfirman. Vi gick runt i säkert ett par timmar och diskuterade, skissade och ritade. Svårt att föreställa sig hur det kan bli och vad man kan göra. En ny möbel eller tapet i ett rum kan jag lätt visualisera men murhöjder, häckar, planteringar och upprätade slänter tycker jag är betydligt svårare.

Nu tror jag i alla fall att vi hittat ett bra upplägg och ritningarna till bygglovet kan börja ta form. Först ut blir en ganska hög häck, visste inte man kunde köpa färdiguppvuxen - smidigt! Efter det klurar vi på att göra om garageuppfart och gångar på framsidan av huset. Idag har vi gatsten i granit men ogräset mellan stenarna gör mig galen! Det lutar åt en gjuten betongplatta som färgas in i en passande nyans och sågas in stora plattmönster i. Vanligt i USA, mindre vanligt här men vi har en firma som eventuellt kan hjälpa oss.

Ska bli kul och spännande, lovar visa bilder allteftersom!Kram M

 

Tror att jag kan ha tipsat om den här produkten redan för några år sedan men efter att ha använt den så sent som igår med ett helt magiskt bra resultat så kände jag att det kanske kunde vara dags igen! Produkten jag pratar om heter "Magic Balls - for cleaning vases, decanters etc" och är helt fantastiskt bra för vaser eller andra glasgrejer som är svåra att komma åt att rengöra. Alternativet är såklart en flaskborste eller olika kemikalier men med den här produkten som bara kostar runt hundringen så behövs inget av detta, bara lite varmt vatten. Hittade ett gammalt skruttigt klipp på Youtube där farbrorn rengör en vinkaraff med produkten; tog med det mest för att visa tekniken.

Hade som sagt själv en vas att rengöra igår, insidan hade lite belöggningar från blomvattnet och diskborsten var för kort och det gick inte att komma åt med en disksvamp. I med de små bollarna och lite varmt vatten - sen var det bara att snurra runt dessa i cirka 30-60 sekunder och vasen blev skinande ren! Kulorna hällde jag sedan bara ur i en sil, sköljde av och lät torka innan jag hällde tillbaka dem i burken. Kan återanvändas hur många gånger som helst.

Kul present att ge bort (och skaffa till sig själv såklart). Finns lite varstans på nätet, jag köpte mina på Svenskt Tenn på Strandvägen i Stockholm. Tror de kostade ganska precis en hundralapp.

Kram M

Beställde en ny jacka från Jofama nyligen, det är en kollektion framtagen i samarbete med Måns Zelmerlöw. Fick hem den häromveckan men inte haft något bra tillfälle att använda den, förrän i helgen, det är mer en vårjacka så än så länge är den toppen att ha inomhus! Lånar två bilder från Åses blogg där man ser den på! Gillar verkligen passformen och att den är lagom lång, jag har storlek 46 i min jacka, gillar inte när en skinnjacka blir för stor och bylsig så hellre en storlek ner än upp! 

Moccavarianten (finns även i läder) finns i fem olika färger och nu när jag insåg hur mycket jag gillar den blev jag sugen på en elfenbensfärgad också! Tycker den är prisvärd, 2.795 kronor, och då går dessutom en del av förtjänsten till att bygga barnhem i Sydafrika!

Imorgon ska jag på en tillställningn igen, kanske det blir en repris!

Kram M

Häromdagen åkte vi till Länna Möbler strax bortanför Farsta här i Stockholm. Finns så oerhört mycket fint där så vi åker dit lite då och då för inspiration och shopping. Denna gång blev det bl a , bland annat en ekologisk handtvål med doft av Oud till gästbadrummet, och en mindre variant av Pallo-vasen från Skrufs glasbruk. Vi har den stora sedan tidigare och den är toppen till långstjälkade blommor såsom liljor, rosor och amaryllis medan den här mindre passar bra till tulpaner och lite mer kompakta buketter. Buketten på bilden har vi fått från våra vänner Åse och Daniel.

Hittade också en dammvippa med långt skaft som vi letat efter ett tag nu. Eftersom vi har väldigt högt till tak i huset, på vissa ställen sex meter, så behövs det för att komma åt ordentligt! Nu börjar det verkligen ta form hemma - det som saknas är fortfarande en del lampor, utbudet är ganska magert har vi insett - åtminstone när man som vi vet exakt vad man vill ha. Det är helt enkelt bara att fortsätta leta...

Imorgon kommer en möbelleverans på förmiddagen; har vi tur hinner vår snickare hit och hjälper oss få dem på plats (det är vägghängda skåp) redan på eftermiddagen. Håll tummarna!

Kram M

Igår firade jag födelsedag, kanske inte lika fantastiskt roligt som när man var yngre och man knappt kunde vänta på att det skulle bli dagen med stort D. Numer kanske jag inte riktigt längtar i samma utsträckning eftersom varje födelsedag innebär att man blir ett år äldre. Men som jag brukar säga; man är inte äldre än vad man gör sig; att vara ung i sinne och själ kommer man långt med! Och sen går det ju inte att komma ifrån att det är kul att bli lite extra firad, ha sin egen lyxdag liksom!

Dagen började med paketöppning, lite kul ärenden och sedan en sen lunch med Magnus på Ulla Winbladh. Var där ofta och åt tidigare, nu blir det inte lika ofta men alltid lika gott och trevligt. Ska försöka ta oss dit i sommar igen; älskar deras uteservering! Åt deras klassiska Biff Rydberg och drack ett glas alkoholfritt bubbel då vi bägge körde. På kvällen blev det sedan tårtkalas hemma med nära och kära! Har fått så mycket fina blommor och grattishälsningar från så många - tusen, tusen tack! Och tack älskade Magnus för att du fixat och trixat så fint!

Kram M

Visar 1-5 av 1265