Vi finns i flera städer, välj en stad att utforska!

En egenskap jag värdesätter högt hos mig själv är min upptäckslusta och nyfikenhet på nya saker, nya miljöer och situationer. När jag var yngre hamnade jag på ett högst monotont sommararbete på ett kontor. Jag vantrivdes varenda minut av att sitta med samma saker dag ut och dag in. Nyfikenheten sitter kvar, kanske därför jag läst flera olika inriktningar på universitetet och jag stänger ännu inga dörrar för att jag kanske sätter mig i skolbänken igen, älskar att lära! När jag var ung sa jag alltid att jag ska fortsätta att läsa livet ut, men så var jag ju en unge spm stämdigt satt med näsan i en bok - var det inte skönlitteratur så kunde det lika gärna vara en ordbok eller ett uppslagsverk.

Mitt resande runtom i världen är ytterligare ett uttryck för min nyfikenhet, de senaste åren har vi varit lite dåliga på att upptäcka nya destinationer av ren bekvämlighet men nu har vi sagt att vi ska försöka hitta lite nya resmål. I sommar har vi spånat på en riktigt kul upptäckarresa, första gången på tolv år (!) som vi satt av lite ledigt under sommarperioden.

Men nu till det jag egentligen tänkt komma till; är sugen på att testa en ny träningsform och tänkte kolla om någon av er har erfarenhet av Yoga och/eller Pilates? Yoga har jag testat vid ett tillfälle, på Charlotte och Anders bröllop i Paris häromåret. Jag gillade det och skulle verkligen vilja testa igen men vilken form ska man välja som nybörjare - finns ju massor att välja på? Pilates har ju varit väldigt populärt i Los Angeles i många år och jag känner många som är helt sålda - vad säger ni som testat?

Kram M

Skor har alltid varit en passion för mig, har alltid älskat skor ända sedan jag var liten och förälskelsen har hållt i sig. Skulle ni se alla skor vi har hemma hos oss (Magnus är också medskyldig) så skulle ni nog storkna, haha. Däremot kan jag tycka att det är ganska svårt att hitta snygga skor i Sverige så det mesta handlar jag på nätet eller när vi är ute och reser. London och New York är favoritstäder när det kommer till skor och Londontrippen häromveckan var en riktig fullträff. Har länge letat efter ett par snygga gråa mockaboots och hittade PRECIS det jag var ute efter!

Jag blev så nöjd att jag dagen efter gick tillbaka till samma butik och köpte två par till - i andra färger! Nu har jag skor så att jag klarar mig resten av vintern och våren i alla fall! Eller kanske inte, om jag känner mig själv rätt, haha!

Kram M

Tog lite kraft till mig för att åka in till stan och uträtta lite ärenden idag, köpte bland annat nya sängbord till vårt gästrum, doftljus och lite annat fint från favoritbutiken Slettvoll. Om en månad kommer vårgrejerna in - då får det bli ett nytt besök. Känns som att det behövs lite klara vårfräscha färger snart!

Köpte lite nya blommor hem också - piggar alltid upp. Älskar som sagt tulpaner men idag fick det bli rosor (ja, några tulpaner slank också med). Kände mig ganska slutkörd efter bara några timmar på stan så det var skönt att komma hem och krasha på soffan med resten av familjen. Imorgon har jag återbesök hos min läkare för att säkerställa att allt är på bättringsvägen med min bronkit, känns bra med en uppföljning!

Kram M

 

För min del får vintern gärna vara över nu. Tycker det räcker ganska bra med snö i december och kanske en bit in på det nya året - sen får det vara bra. Är såklart smärtsamt medveten om att vi nog säkert kan se fram mot minst två månader till av ostabilt slaskande och snöande - men man kan ju alltid hoppas, eller hur!?! Haha! Häromdagen köpte vi årets första tulpaner, älskar den krispiga fräscha känslan av nyinhandlade tulpaner - så vårlikt på något vis. Vi köpte även några Chrysantemum att sätta i vår Ängsvas från Klong. 

 

När Magnus varit hos sin PT igår hade han köpt med ännu fler tulpaner hem till mig - gulle! Nu känns det vårfräscht i hela huset. Det enda som håller tillbaka är höst,- och vintersmutsiga fönster - syns så tydligt nu när "vår"-solen ligger på så starkt. Har räknat ut att vi har 34 fönster på vårt hus varav de mest svårtillgängliga sitter sex meter upp så det lär bli fönsterputsfirma som får sköta den biten! 

Kram M

Under våra fem dagar i London har vi bott på The Bloomsbury Hotel på Great Russel Street. Läget är oslagbart och hotellet superfint - vi har bott här förut och kommer gärna tillbaka igen!

Eftersom vädret varit halvkasst, regnigt och småkallt (utom några få solglimtar) så har vi inte ägnat oss åt så värst mycket sightseeing utomhus. Sen har vi ju varit i London så många gånger att "turistandet" blir lite trist och repetetivt. Vi har istället bara tagit dagen som den kommer, ätit på trevliga restauranger, druckit (och ätit) afternoon tea och bara njutit i största allmänhet. Några av restaurangfavoriterna denna resa har varit Hakkasan och Quaglinos' (favoriter sedan tidigare) och Sophies Steakhouse i Covent Garden samt Muriels' på Old Compton Street. Goda drinkar hittar du på t ex W Hotel invid Leicster Square.

Utöver god mat har vi även strosat runt i affärer, besökt Towern of London och Covent Garden. Allt i maklig takt - ingen stress whatsoever, skönt! När jag var yngre vet jag att jag kunde stressa runt som en galning när jag var ute och reste - ville hinna med så mycket som möjligt. Nu när jag är äldre vet jag bättre; det som inte hinns med denna gång får man ta nästa gång...

 

Det var allt från London för denna gång. Nu är vi hemma i Sverige igen och jag vet inte om vädret var så mycket roligare här - istället för regn så visar termometern på minus nio grader - brrrr!

Kram M

Visar 1-5 av 1259