Hudcancern ökar, det kunde man läsa i SvD idag. Inte speciellt överraskad med tanke på hur många pressar. Vi lever i Sverige och har mörkt många månader, till på köpet är vi ganska duktiga på att vara inomhus. Sedan kommer sommaren och då flyger alla ut, kläderna ryker och sedan ska det grillas i solen. Snacka om chock för våra skandinaviska gener! Inte nog med det, vi drar på solsemestrar och tokgrillar oss på vinterhalvåret också, vilken nog våra gener tycker är en riktigt dålig idé. UV-strålarna slår sönder de stackars hudcellerna till den grad att plötsligt får några celler för sig att växa på ett annat sätt och - hepp! - så är cancern ett faktum.

Titta noga på de där sönderbrända 30-40 åringarna med hud som sandpapper nästa gång ni är ute och tar en öl på en uteservering. Är det där snyggt? Smart är det inte. Kan tänka mig att det liksom frasar i huden när det dras på smilbanden.

Läste dock att blekt är på väg tillbaks. Äntligen! Det är snyggt med bleka tjejer! Ställer dock en hel del krav på huden för att en tjej eller kille ska se riktigt bra ut utan solens strålar. Bruna kan alla bli, men det krävs mycket mer för att klara av att vara snyggt blek.

Fast har ni ont om cash och kassa tänder är ju en fet solbränna alltid bra. En slags "fattigmans tandblekning" ni vet. Kör på det och hoppas att era gener pallar!


SvD - AB - DN -

Skriv en kommentar

Hehe, har ett par polare som ser ut som väderbitna sjömän...
Snyggt? Njae....

Kommentera