Den här jakten på rökare är så idiotiskt så jag sitter och spiller kaffe över tangentbordet. Passiv rökning existerar inte utomhus. Kolla själv.

Alltså är det inte hälsan som är problemet, utan det faktum att ett gäng gnällrövar inte gillar doften. Vi tog bort rökningen inne på restauranger och klubbar, för det luktade äckligt. Nu kan vi istället njuta av de dofterna som låg under cigarettröken innan. Vi känner doften av svett, fis och diverse andra äckliga dofter som förgyller våra utekvällar. Kan tänka mig att det krökas mer än någonsin ute. Vid promille 2.0 kanske doftcellerna slås ut och vi kan - om än jävligt packade - njuta av kvällen.

Åter till rökningen och förbuden, alltså, folk stör sig på doften. De retar sig oerhört, de pustar och gnäller. Kommer med "hallå, vi äter faktiskt här!" varpå jag brukar kläcka ur mig "Gå in då!". Utomhus snackar vi nu! Kan tänka mig att samma personer sitter vid en uteservering vid vägen och hytter med näven åt bussarna som kör förbi och spyr ut avgaser. "HALLÅÅÅ! Vi ÄTER faktiskt här!!!"

Men ok, förbud även på uteserveringar! Kör hårt på det. I samma veva kan ni slänga in en Fetknoppsavdelning på restaurangerna. För jag hatar att sitta och käka inom synhåll från en kopiöst fet, frustande, ger ifrån sig "andas-hårt-genom-näsan-för-det-är-så-jobbigt-att-vara-glupsk"-ljud och sitter som en blobb över stolen med halva magen uppe på bordet. Det är inte trevligt, det sänker min aptit (som rökning gör för vissa) och jag tycker inte det är ok. Inför ett sådant förbud i samma veva så ska jag ge fan i att röka på uteserveringar.

Dessutom är tjockisar MER belastande för sjukvården än en rökare. Så eftersom jag betalat skatt på mina nikotinprodukter (snusar, äter tuggummi och tar ett bloss när det är fest) kan de gott ha en extra skatt på maten. En tjockskatt. En FETTOskatt.

"En hamburgare tack!"

"Ställ dig på vågen."

"Ok."

*kniiiiirk knarrr!!!*

"Hmm, oj... det var... tungt... högsta skattesatsen. Det blir 4.499 kronor. Dricka till den?"

Just eftersom förbud verkar lösa allt i det här landet. Passa på att förbjuda pollen i samma veva så slipper pollenallergikerna sina besvär.

ab - svd - dn - svd - svd - svd - svd -

Skriv en kommentar

Det är bara svin som försvarar rökningen.

Pezster 
· Svar till agilitydream.blogg.se

Jasså. Oj. Det hade jag inte en aning om. Tufft.

Hahahahahaha, jag är förvisso en av de som stör sig på röken, men jag kunde inte hålla mig från att garva när jag läste detta. Din blogg är rolig som fan

Pezster 
· Svar till David

Jag själv röker inte längre och stör mig faktiskt inte alls. Men jag bara tycker det går för långt ibland.
Tack som fan för kommentaren!

Pezster, är det ok om jag bara pissar lite i ditt duschvatten?

Pezster 
· Svar till PG

Får du in snoppen i ett rör någonstans så kör hårt.

Ska det inte bli dags att skjuta oss cigarett-njutare direkt snart? Spar vi lite gnall fran halso-nazisterna som verkar alska att hata oss.

Tack for att du pekar ut det absurda med detta, haller med som fan.

Pezster 
· Svar till Anonymous

Snart kanske de inför nackskott. Det är helt vansinnigt just nu. Som tur är är det alltså INTE aktuellt att stoppa rökningen på uteserveringarna. Pust.

Fasen vad bäst:D

Pezster 
· Svar till INa

Fasen, vad tack du ska ha ;)

Kan man inte bara förbjuda rökning helt och hållet? ... finns ingen vettig förklaring till varför man ska röka ?

Pezster 
· Svar till EN TILL...

Ja... och förbjud skräpmat till tjockisar. Perfekt. Mer förbud! Vi förbjuder bilar med! Inte nog med att de släpper ut farliga avgaser! De dödar människor med! Passiv bilkörning heter det va? När man blir påkörd?

Vilken klockren bild!

Pezster 
· Svar till Anonym

Det säger det mesta, eller hur!

Mat och bilar fyller ett syfte i samhället vilket gör att vi kan acceptera dessa trots deras negativa sidor. Rökning däremot fyller inget som helst syfte och det finns därför ingen anledning att ha det kvar i samhället. Det är därför bra att det pågår en "häxjakt" på rökare så att fler uppmanas att sluta, det är enda sättet att bli av med otyget.

Pezster 
· Svar till PH

Bah... trams. Fetma är dyrare för samhället, därför borde det prioriteras.
Låt rökarna vara. De betalar mycket skatt och går ut från krogen. Nu räcker det.

Jag kan tycka att förbudet med rökning inomhus är väl ok, men håller med dig fullständigt när det gäller uteserveringar... där går det fan för långt! Om folk nu så gärna vill ha bort rökare, varför inte göra som med de heroinberoende... skicka oss på semester till något varmt land där vi får ta ex dykar cert på skattebetalarnas bekostnad ist som ett tack för att vi slutar rö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Sanca

Hmm... just det. Passiv Nedkrökning kallas det väl när någon blir nitad av ett fyllo på krogen. Det kan vi inte ha ju! Mer förbud! :D

Mycket bra skrivet!
Det blir bara mer och mer förbud hela tiden.
Då kan man lika gärna ha ett förbud för parfym. Så alla vi som är allergiska slipper doften (stanken) av billig parfym, och så slipper vi alla som dränker sig i parfym för att dölja svettlukten.

Pezster 
· Svar till Agnes

:)

Vet inte hur du har hittat dina fakta. Enligt Statens folkhälsoinstitut så kostar tobaksrökningen minst 26 miljarder kronor per år. Skatteintäkterna från tobak var 2002 8,3 miljarder kronor. De data som jag kunde hitta på fetma ligger mellan 10-15 miljarder kronor. Det var några år gamla siffror så det kanske har ökat något.

Pezster 
· Svar till Tobias

Det beror HELT på vad du klassar som kostnader och rökning. Fetma är dyrare och ökar lavinartat dessutom.

Det är dags att ta bort rökförbudet inne på restauranterna nu. Alla krogar är rökfria, perfekt utgångsläge för att låta krögarna själva bestämma om om det ska fortsätta vara så, eller inte. Det är ingen mänsklig rättighet att få supa sönder levern i en rökfri miljö. Det behövs färre förbud, inte fler.

Det var de forskningsrapporter som hag hittade och båda tog hänsyn till indirekta (produktionsbortfall, sjukskrivning) och direkta kostnader (tex läkemedel och sjukvård). Nu är det inte så viktigt vilken som är dyrast och "bäst". Både rökning och fetma (som helt riktigt ökar kraftigt) ger upphov till enorma kostnader. Det är dock viktigt att påpeka att rökare inte betalar dessa kostnader via tobakskatten. Det gö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tobias

Jag gillar dina kommentarer. Bara så du vet.

Du har en poäng att det inte är tydligt visat att rökning utomhus är farligt (vilket inte betyder att det är ofarligt, bara inte det är visat) och att kritiken snarare är på nivån att folk tycker att det luktar illa och att det är jobbigt att behöva tvätta kläderna ofta. Ingen skulle dock våga säga samma sak om en som svettas kraftigt även om ens känslor mot den doften kan vara detsamma. Sedan finns ju det en... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tobias

"folk som ser konstiga ut" haha... ja... vi får hoppas att det inte flippar ut.

Nu var det ju inte för att det luktade äckligt som man förbjöd rökning inomhus på krogar och restauranger utan för att det var en skadlig miljö för de anställda..

Pezster 
· Svar till T

DET är en sak. Att gå längre och förbjuda på uteserveringen är att ta i.

Pezster 
· Svar till T

Ja... och nu får rökarna går ut? Vad är nästa steg? Förbjuda all rökning utomhus pga av hostande fåglar?

Liknelsen med fetton haltar.
Vi gör som så att vi sätter oss och FISER ymnigt på en uteservering, låt säga i 2-3 min i sträck. Är luften fortfarande fri? Kan jag ta med mig min hunds bajspåse och lägga på bordet medans jag dricker mitt kaffe? Inte? Är förpestning av luftrummet bara förbehållet rökare? Isf vill jag peka på en tydlig orättvisa.

Pezster 
· Svar till PG

Om du vill ha med dig hundbajs på krogen är förbud mot det ditt minsta problem.

Hehehehehe, skulle gärna se ett förbud mot folk som ser konstiga ut ^^

Kul inlägg och kommentarerna går inte heller av för hackor. Själv litar jag på särskrivningsproblematiken.
Det står ofta skyltar på krogen som ser ut så här:
RÖK
FRITT
Vid dessa brukar jag ställa mig och dra ett bloss! Kul diskussioner uppstår!

Pezster 
· Svar till Ipse Cogita!

Haha... kan jag tänka mig.

Ipse: Trots att jag är en kronisk tobaksmotståndare så tycker jag att du gör helt rätt. Särskrivningen är en utbredd folksjukdom som måste tyglas. Och även det har sitt pris.

Pezster 
· Svar till PG

Sjukdom var ordet!

DU ÄGER ;)

Håller helt med dig. Lite fel om kostnaderna, men det har Tobias påpekat och det är en detalj i sammanhanget. Ett litet förtydligande dock - skatt är inte en inkomst för samhället, bara en omfördelning, medans kostnaderna för rökning, fetma mm verkligen är förlorade pengar. Är själv extrem rökmotståndare och tror på upplysning. Förbud har bara en roll när det verkligen gör en skillnad. Bara ta... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Magnus

Vad fan skulle jag göra utan er som kommer in med fakta? :D
Tack för kommentaren!

Hej Pezter, tack för ett superbra inlägg, tycker själv att det vore superbra med ett förbud mot gnälliga ickerökare på alla uteserveringar, äsch varför inte utomhus överhuvudtaget, jag menar självklart bara de gnälliga, tycker förresten att PG nog måste ta sig en fundering om hundbajspåsarna, det verkar lite underligt

Pezster 
· Svar till Humanist63

PG är lite underlig faktiskt. Det där med hundbajspåsarna är rätt konstigt.
PG = Underlig
:D

Du har nog inte förstått hur farligt rökning är. Det dör ca 10 000 personer varje år i Sverige p.g.a. rökning - eller en halv miljon i USA. (Det dör ca 400 i trafiken i Sverige varje år och hittills har ingen dött av vare sig mobiltelefonstrålning eller svininfluensa i Sverige.) Vad ska man göra för att få rökare att fatta att de skadar inte bara sig själva utan även sin omgivning? Ska vi måla dö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Honey

*gäsp*

Pezster 
· Svar till Honey

Och verkligen... det finns som sagt INGA UNDERSÖKNINGAR som visar på att "passiv rökning" är farligt. Noll. Zipp. Nada!

riktigt trevlig blogg det här :)

Pezster 
· Svar till k4lle

Danke och tack och så :D

De som hela tiden jagar rökare även utomhus är bara gamla mobbare som av gammal vana mobbar vidare för att kunna må bra. Tycker dessa skall be både sina tidigare mobboffer i skolan och nuvarande hänsynsfulla rökare som bara röker utomhus om ursäkt. Försök få upp självförtroendet utan att förstöra för andra.
Tack!

Pezster 
· Svar till valacalle

Bra där!

ja man undrar vart demokratin tog vägen men staten vill gärna ha pengarna dem tjänar ifrån ciggaretterna men inte låta folk röka dem och jag håller med vi kan lika gärna ta bort alla fordon och återgå till häst och vagn så vi slipper avgaserna tråkigt att man kan kalla det här landet för demokratiskt när den styr folket som en diktatur

Pezster 
· Svar till bino

håller med dig om det där demokratiska... inte med att ta bort alla bilar.
DET hade inte spelat någon roll.

till honey men du glömde hur många som dör och blir sjuka av alla avgaser lr hur

Pezster 
· Svar till bino

Fast där har vi skatt på bensinen. Tjockisarna däremot... de bara wobblar runt utan att betala för sig.

Kul debatt om rökning. Jag är själv rökare och när man går undan (ut) för att röka, får man då vara ifred? Nej! en massa ickerökare stormar ut och förstör tillvaron för oss som försöker njuta lite av livets goda. Vi måste vara väldigt intressanta att umgås med, för jag har aldrig fått stå ensam utan får alltid besök. Och om det är en rökare som kommer så... Visa hela »

Pezster 
· Svar till tubtara

Hahaha... klockrent! Och varför är det så att icke-rökare förföljer oss? Jo... för att vi ÄR roligare!!!
Jag tycker vi inte släpper in någon i konversationerna utanför om de inte blossar ;)

Vet inte om man är roligare, men jag hör ofta av icke-rökare att de tycker vi är trevligare. Kanske bara är jag, men sitter jag med icke-rökare är det en självklarhet att fråga om man får röka i deras närhet. Är för mig inga problem att säga nej i några timmar när man har gott sällskap. Vetenskapen får säga vad den vill i det fallet. Däremot tar man sig ett bloss på stan ibland, men... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marcus

LOLZ... bra kommentar!
Tack för du läste!

Passiv rökning innebär att man inte röker själv, men andra personer i omgivningen gör det och därigenom blir man utsatt för rök, och dess skadliga inverkan. Passiv rökning blir i likhet med andra luftföroreningar farligare i miljöer där luftcirkulationen är begränsad, så som inomhusmiljöer. Till exempel har serveringspersonal ofta blivit utsatta för passiv rökning, vilket varit en av orsakerna till att må... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realist

Jag vet för fan vad passiv rökning är. Och utomhus (vilket det hela handlar om) är det INTE farligt. Det finns inte en enda rapport som stödjer det.

Jag tycker rökare är egositer som skiter fullständigt i mig som aldrig rök en enda cigarett i mitt hela liv. Jag vill inte varken inomhus och utomhus andas in äckligt giftig rök. De frågar inte artigt om typ går det bra att röka cigarett här? Nä istället tänder de på sin cigarett och jag måste andas och lukta en lukt som jag tycker luktar ganska illa. Luktar det illa då smakar det säkert illa oxå. Ist... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realist

Som sagt... det finns inte EN ENDA undersökning som påvisar att passiv rökning är skadligt utomhus. Inomhus är det inget problem, eftersom det inte röks inomhus längre.
Om du inte gillar röken på en uteservering... flytta på dig.
Fråga dig om lov?! Det kommer jag aldrig göra. Be dig dra? Tja... det kommer jag göra om du kvider.

Eftersom det ofta klagas på att vi som röker, förstör för omgivningen. Så börjar man undra om inte dom är flyttbara. Jag frågar alltid om det stör dom som är ickerökare, för jag vill verkligen inte att dom ska få känna på mitt stinkande. Men om man står några stycken eller ensam, så behöver ni inte komma fram till mig. Jag står faktiskt gärna ensam med min cigg. Bara jag slipper... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tubtara

Väl talat/kommenterat!

Jag anser att det är inte jag som icke rökare ska ta hänsyn till de som röker sina cigaretter eftersom det är FAKTISKT inte jag som har gjort valet att röka cigaretter. Dessutom kan jag tilllägga att det kliar i min hals och i mina ögon. Det finns inget behov att röka cigaretter!! Onödigt!

Pezster 
· Svar till Realist

Hahaha... kom hit ska jag blåsa rök på dig. Gå in istället, där röker vi inte. Seså... in nu med dig!

Syftet med att förbjuda att röka cigaretter i offentliga samhang var faktiskt på grund av att de som arbetar inom krog och cafe brancher märkte av att de var hesa i rösten samt hade en ökad frekvens av andningsvårigheter samt ökad risk för hjärt och kärl problem. Det visade sig även att det fanns små barns föräldrar som inte vågade vistas i dessa samanhang för att de var oroliga för sina barns häls... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realist

Äsch... vilka källor? De är inte ens verifierade. Sluta nu slänga fakta som inte stämmer på mig.
Vi röker inte inomhus längre... DET är hänsyn. Så om vi röker utomhus får ni som tycker det är jobbigt att gå in. Enkelt.
Sitter jag på en utomhusservering och någon hostar och klagar så ber jag dem gå in. Där är det ingen rök.

Pezster 
· Svar till Realist

Hahaha... men egentligen så ser du INGET om att rökning UTOMHUS skulle vara farligt för dig.
Googla det så ser du själv.
Inomhus finns det gott om undersökningar... men där röker vi inte längre.

73 procent av svenskarna är positiva till att införa rökfritt på uteserveringar, visar ny undersökning. Nu kräver Hotell- och restaurangfackets Ella Niia och ledamöter från Svenskt Nätverk för Tobaksprevention att rökförbudet på krogen utvidgas till att även omfatta utomhusmiljön.

www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_2987699.svd#articlecomments

Pezster 
· Svar till Realist

www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2989529.svd

Så länge det inte kan bevisas att passiv rökning utomhus är farlig kommer det aldrig att hända. Isåfall ska alla tjockisar ge fan i att vara nära mig på uteserveringar OCH inomhus... och personer som har en parfym som jag inte råkar gilla... det ska vi med ha lagar på isåfall...
idiotiskt.

Man kan inte jömföra överviktiga med din cigarett rök samt parfym.

Jag kan ta kontakt med en forskare som är expert inom området. Åter kommer med svar angående passiv rökning utomhus. Annars ser jag som hälsovetare ingen skillnad passiv rökning varken inomhus och utomhus.

Pezster 
· Svar till Realist

Hälsovetare?! *host*
Visst... lycka till med det där. För som sagt... det FINNS INGA vetenskapliga belägg för att passiv rökning ens existerar utomhus.
Skillnaden är då... att du inte gillar doften... vilket leder mig tillbaks till det där med parfymen... get it?

haha, många som känner sig engagerade. Jag HATAR rökare. Ni är alla äckliga och egoistiska. Parfym, fisar... bla bla bla. Röken sätter sig i allt! Håret, kläderna, möbler! Fan vad man får prutta loss för att det ska sätta sig i håret på någon annan. Parfymen kommer som en lite pust när någon går förbi. Kan bli jobbigt med "turkduschar" när det är trångt. Men det f... Visa hela »

Pezster 
· Svar till erica

Oooooj, arga vi var idag då :)
Jag vet visst det dofter som fastnar.
Bara för att du tycker det luktar äckligt ska det inte förbjudas utomhus. Vad fan... har ni inget bättre för er?
Stanna hemma istället om ni är så jävla känsliga.

precis, stanna hemma om ni måste röka :P Sätt er inte bredvid folk på bänkar eller där folk sitter och äter. Jag ska börja spara hundens bajs blåsa det på alla rökare när de sitter och äter eller försöker tända en cigg när jag sitter och väntar på bussen. Alla turkduschare oxå. "Jag vet visst det dofter som fastnar" Är du fem eller? Klart det gör. Men hur många av d... Visa hela »

Pezster 
· Svar till erica

Det andra gången det här med hundbajs kommer upp. Vad är ni för sjuka människor som vill springa omkring med hundbajs? Röker ni hundbajsen? Snusar ni den?
Diarré och hundbajs?
Är du frisk? Egentligen?

Det här måste vara bland det roligaste jag läst, speciellt kommentarerna! Jag är också så otroligt less på allt jäkla klagande på rökare hit och dit. De sätter upp skyltar om att man inte får röka i busskurer och då ställer man sig utanför och tar ett bloss istället och ändå är det någon liten människa med tråkigt liv som måste säga något. HALLÅ, STÄ... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Marie

Visst är det rätt kul att läsa :D
Tack för du tog dig tid och tack för kommentaren!
Precis så!

haha, nej jag blir mentalt sjuk varje gång någon röker nära mig.

Och Marie, självklart ska ni inte få röka på uteserveringar. Folk äter. Till och med de få rökare jag umgås med tycker att det känns obehagligt/äckligt att äta samtidigt som någon annan röker eller äta samtidigt som de själva röker. Antagligen är du själv en av de rökare som tänder ciggen precis e... Visa hela »

Pezster 
· Svar till erica

Man röker när alla vid det bord man SITTER vid är klara med maten.
Ibland hör man någon som hostar och gör sig till vid ett annat bord. Då blåser vi rök mot det bordet och hejjar på dem att gå in.
Det där med att du blir mentalt sjuk... då umgås du ofta med rökare? Skulle förklara allt babbel om bajs tidigare.

Pezster, gör dig inte dum ang. passiv rökning. Det är bara koncentrationen av rökpartiklar i luften som kan påverka hälsoeffekterna. Visst utomhus är det oftast nog ventilerat för att det inte ska bli ett problem, men inte alltid! Busskurer vore en fint exempel.

Tror du förresten på fullaste allvar att snus är fullkomligt ofarligt oxå? Bara för att det inte snusas tillräckligt mycket i världen för att nå... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Thomas

*host*
MITT förslag är att vi låter folk sköta sig själva.
Att vi INTE hittar på/ljuger ihop saker för att få folk att göra det vi vill.
Vad gäller utomhus finns det BETYDLIGT fler partiklar som är skadliga som inte kommer från rökning.
Som sagt... ska det lagstadgas ska vi ha följande diagnoser med: FETTO (feta människor), SVETTO (svettiga människor) osv, osv.
Det enda diskussionen har lett... Visa hela »

Hehe jag är ganska drogliberal i allmänhet men alltid under förutsättning att man inte stör andra. Rök hemma visst.. Knarka hemma om du vill, jag bryr mig inte så länge du gör det stör någon som inte välsignat det :)

Och jag är helt på ditt spår angående fettma, det är en folksjukdom nästan lika utbredd som särskrivningsepedemin :o

Ta du din feströkningscigg och hoppas att i... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Thomas

Haha... tack. Vi får hoppas att det inte ligger något i ölen... eller vänta... jag tar nog den med mig ut ;)

Det enklaste borde vara att låta bli att köpa cigaretterna av flera skäl:
1 De är säkert super dyra allstå finns det en ekonomisk vinst.
2. Emotionell och social vinst - slipper alla klagande människor som mig och erica.
3. Frihets vinst- Man slipper alla dessa förbud och regler som berör cigarett rökning. Det är ennorm frihet för att jag kan röra mig precis var jag vill och göra vad jag vill.
4. Fysisk sam... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realist

What? Tror du att jag är med i Scientologerna?!?! Är du inte klok!
Punkt 2 låter lockande... nästan...

:D

Förlåt för bristande formulering. Jag hade ingen aktiv avsikt att anse attt någon av oss är medlemar av Scientologerna. Däremot är det bara att vinst nr 2 är lockande. Min förhoppning är att fler fördelar/vinter kunde vara lockande till att avsluta cigarett rökning.

Pezster 
· Svar till Realist

LOL... jsg förstod så mycket :)
Jag är trots allt nere på feströkning... :)
Man får vara rätt nöjd med det!

En rekommenderad mål kan vara att sluta helt med rökningen.

Pezster 
· Svar till Realist

Nope. Jag gillar feströkningen. Har bättre saker att lägga min kraft på.

Hej igen Pezster! Intressant debatt du skapat. Jag är inte feströkare utan njuter dagligen. Det klagas hela tiden på lukter m.m. och det är jämförelser hit och dit. man kan dö av passiv rökning!!!!!!! Men kan ni inte bara låta oss få stå ute och röka. Ni behöver inta vara vid oss. Jag tycker om att lukta askkopp och jag försöker inte dölja mina lukter med en massa parfym etc. Nej! gå in och ha trevligt med... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tubtara

Hahaha.. tack... intressant och intressant... jag blir mest mörkrädd över hur hatade rökare verkar vara... konstigt... det märks inte så mycket när man är ute... skumt, va?

Jag vill inte betala skatt för vård för människor som har självförvålat sina skador och sjukdomar som är orsakade av regelbunden cigarett rökning samt jag vägrar ta hand om samt vårda personer som luktar askkopp. Eller med andra ord skyll er själva.

Pezster 
· Svar till Realist

Bra. Då är vi överens. Vi betalar nämligen skatt på cigg & snus. Jag VILL INTE betala för fetrövar som inte har vett att sluta stoppa mat i munnen...

Cigarett rökning kan man låt bli. Däremot mat är svårt att låta bli -- äta bör man annars dör man.

Pezster 
· Svar till Realist

Äta gör man... ändå dör man. Som fetton.
Förresten heter det cigarettrökning (i ett ord). Särskrivning är ett otyg. :D
Tänk er bara följande mening:
En brun hårig sjuk sköterska.
Inte samma som:
En brunhårig sjuksköterska.
Eller hur?
:D

Skrattar

Pezster 
· Svar till Realist

:D

Jag såg att realist inte vill betala vår dyra sjukvård för rökare. Jag kan väl säga att jag känner likadant för alla som idrottar. Jag har arbetat på en hel del företag under åren (är 50 nu) och man har alltid klagat på vad det kostar när folk är hemma från jobbet. Och nu kommer frågan! Vilka är det som oftast är hemma om man bortser från småbarnsföräldrar som har bar... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tubtara

Se där... en ny kategori av "avgiftssmitare" identifierad!!! Bra där!!!

Fysisk aktivitet mår kroppen bra av av flera skäl, till exempel,

- Förebygger fetmna eller minskar i viktminskning
- Förebygger hjärt - o kärl sjukdomar
- Förebygger diabetes
- Minimerar risken för mental ohälsa tex depression.
- Får ökad mentalt välbefinnande
- Sjukdomar i rörelseorganen
- Olika former av cancer

Jag menar att cigarett rökning är självförvållande... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realist

Ibland röker jag så hårt att jag blir andfådd. Efter fjorton cigg har jag övat upp min andning och springer lätt förbi en elitidrottare.
Övning ger färdighet!

Det allra bästa för samhället vore om alla slutade idrotta. Då skulle vi spara en massa pengar på att läka deras skador och om då alla började röka istället så skulle det inte bli något gnäll över rök på alla allmänna platser. Det skulle bara begravas unga vackra lik (Alla kistor skulle kunna vara öppna) Statens utgifter skulle minska till pensionerna eftersom medelåldern skulle hamna under 65. Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tubtara

Gratis cigg? Tja... NÅGOT ska ju tjockskatten gå till ;)

Tubtara du för en intressant diskussion. Dina tankegångar handlar om hälsoekonomisk synvinkel. Däremot så anser jag att man måste väga in de samhälles ekonomiska argument ur ett bredare perspektiv än att endast titta på idrottsrelaterade skador. Vi måste även väga in det mänskliga lidandet. Människor mänskliga lindande skulle öka markant t. ex smärta.
-Fysisk aktivitet: Man anser snarare att man s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realist

Du dubbla... blabla osvosv...
Du gillar att skylta med din ENORMA utbildning eller hur?
Det tyder på en enorm vilja att ständigt förbättra och utöka ditt kunnande.
Nästa steg bör bli Pezsters "Jag ska sluta särskriva"-skola. Den är gratis!
Puss

har du en kurs i särskriva då bokar jag mig gärna för att särskriving är min svaghet. Detta beror på att min gärna blandar ihop det engelska och svenska språket.

Du gillar att skylta med din ENORMA utbildning eller hur? Äh skrota jantelagen och var inte rädd att skryta. Självklart ska man inte vara rädd att visa hur stolt man är när man har lyckats med något. Vad har du lyckats med själv som du kan... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realist

Tja... rätt mycket faktiskt. Inget som jag tänker basunera ut i bloggen dock.

Utbildning och diplom innebär dock inte att man är smartare. Ofta tvärtom blir man stel.
"Jag har läst det och då ÄR DET SÅ!"
Livsfarligt om det där inte kompletteras med eget tänk.

Du kanske vill realisera att du har dyslexi. Du gör andra fel än att "blanda ihop engelska och svenska".

Pezster 
· Svar till Till Realist

Äsch... är du på riktigt? Hahaha... slå upp dyslexi först innan du babblar.
Typiskt "oj-jag-är-akademiker-och-bitter-fö-jag-har-pluggat-för-länge-och-får-inget-jobb" attityd.
Nu slutar vi. Detta leder fan ingenstans.

Jag är inte bitter. Det är det bästa jag har gjort i mitt liv att bli akademiker samt mitt jobb är mycket bättre jämfört med låg löne låg status jobb. Kungen och Kronprinsessan är dyslektiker då kan andra också vara det. Jag har märkt av att jag har blivit smartare av att plugga på universitetsnivå. De som är motståndare till utbildning av olika slag på olika nivåer det är dom som ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realist

Suck.

Jag kan bara hålla med dig Pezster. SUCK! Och det där med alla sjuka som röker. Ingen risk vi dör snabbt i infarkt. Det man kan hoppas är att det sker på någon restaurang eller liknande. Så att dom får känna på vad det innebär med lukter, när kroppen slappnar av och allt rinner ur en. Då skulle jag vara glad om någon kunde ställa sig bredvid med en illaluktande cigg i munnen.
Trevlig helg alla rökare.

Pezster 
· Svar till Tubtara

:D
Vi hittar mig på en uteservering ikväll.
Trevlig helg på er!

Rökare eller icke rökare.
Jag har varit personligen med om att utöva hjärt och lungräddning på en man som helst plötsligt föll ner på centralt i en av våra svenska städer tills ambulanssjukvårdarna kom och dom kom jätte snabbt för att göra ett försöka att återuppliva mannen. Det stämmer inte riktigt att människor bara går förbi andra människor som trillar ner på gat... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realist

Det går att vara seriös utan att vara gravallvarlig. Jakten på rökarna är skrattretande och säger en del om människor som ägnar sig åt det. Försök till förmynderi lyckas sällan. Krävs lite intelligens för att inse det.

I en föreläsning som jag var med i där en forskare i alkohol, narkotika och tobaksprevention forskning. Cigarett rökarna kan gnälla och klaga hur mycket dom vill. När vi har lyckats med att få mäniskor att sluta röka och när människor börjat inte röka då är - the mission accomplished (preventions arbetet är fulländat) - för folkhälsovetarna genom att använda olika metoder som till exempel som ha... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realist

Lagstifta mot rökning? Tycker du det är en bra idé? Staten ska ge fan i att komma med fler korkade regler. Var inte du så utbildad? Varför sådana fascistiska idéer?! DET kommer aldrig att hända.
Nu blir jag fan förbannad. VAD angår det dig och med vilken rätt kan du klanka ned på rökare?
Du är ibland en viktigpetter som slänger fakta omkring dig och tror att folk ska lyssna för det.
Pffft.... lag... Visa hela »

Du har helt fel realisten. Jag håller helt med Pezster angående förbud. För min del får dom gärna förbjuda vin, det är väl också ett njutningsmedel som skapar problem med hälsa m.m. Men nej! Vad ska dom med kultiverad stil dricka då. Jag för min del tycker lika illa om vin som du tycker om cigaretter. Det smakar illa och dom som dricker detta luktar illa. Så lägg av med snack om förbud. För i så fall... Visa hela »

Om ni anser att lagstiftning är det mest korkade som finns. Då kan jag informera att det redan finns en tobaklagstiftning eller har ni missat detta? Ni har tydligen även missat helt och hållet att denna regering vi var nu har faktiskt högt skatten på tobak. Om ni anser att mina kommentarer är så kallade korkade och dumma och har fascistiska idéer. Då rekommenderar jag att åka till Gotland eftersom just nu är alla politiker samla... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anonym

Men vad fan... vi fattar att rökning inte är nyttigt... men vi gör det ändå och betalar skatt för det. Att idioter som du kommer och ska vara viktig om det. Har du INGET bättre för dig? ÄR ditt liv verkligen så patetiskt?
Låt folk röka om de vill det. De vet om att det är farligt. Tro mig. Din lilla input behövs inte där.
Skaffa dig en hobby.

Vi har inte missat tobakslagstiftningen med de höga skatterna och det är inte det vi diskuterar heller. Hade det varit skatten det hängde på hade jag slutat för länge sedan. och det här med att det är oskadligt med ett glas vin om dagen. Det sa dom om cigg förr också. Min farmor rökte astmacigg förr och fick dom utskrivna av läkare. Så vänta några år du, så låter det annorlunda. Det finns faktis... Visa hela »

Vi lever i ett fritt demokratiskt land med yttrande frihet. Detta är min frihet att yttra mina åsikter om hur patetiskt idoitiskt att röka cigaretter speciellt när ni vet att det inte är så pass onyttigt att ni risker era liv och hälsa. Betala skatt? Då kan ni cigarett rökarna betala eran skatt helt ensama eftersom då kan jag få inkomstskatten sänkt så att jag kan spendera mera pengar på min hobby dvs cykla, simma samt... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anonym

Vi betalar skatt. Den går till de eventuella ökade kostnader för samhället. Så varför skulle du få nedsatt skatt för det?
Suck.
Kunde gett mig fan på att du cyklade...
Läs: whatsupsthlm.se/pezster/speedo-hobby-cyklister/1456/

:D

Hellre frisk och rik, än fattig och sjuk!
Jag ska få nedsatt skatt på grund av att mitt hälsosamma livstil tex cyklar både inomhus och utomhus samt tänker på vad jag är äter, varken snusar och röker tobak, konsumerar inte narkotika, drickar inte alkohol i stora mängder samt är social verbalt samt i skrift form etc av olika slag leder till att jag kommer inte att belasta sjukvården med diverse sjukdomar. Skulle jag bli sju... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anonym

Hahaha... lycka till med det där tankesättet!
Kan tänka mig att du rä dryg mot din omgivning... det ska det med vara skatt på.
Sådetså.

Till Anonym!
Sjuk har jag inte varit på 20 år. Sjukskriven är jag aldrig och gnäller på min omgivning sysslar jag inte med alls. Det må vara idrottare, friskvårdspersoner, rökare, alkoholister eller några andra. Det enda man vill är att det ska finnas en förståelse om att vissa röker och att även dom vill kunna vara ute, utan att folk fnyser åt en. Jag frågar alltid om det går bra om jag röker... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Tubtara

Äsch.... bry dig inte om den där snubben "anonym"... han sitter väldigt ensam någonstans och tycker att hela världen borde lyssna på honom... klart han blir frustrerad när inte ens hans egen guldhamster bryr sig om hans åsikter.

Vad tror du om guldfisken då! Ploppplopp

Pezster 
· Svar till Tubtara

:)

Vi är alla unika var och en på sitt sätt! Skrattar..haha haha ...ni är roliga. Ni kan tro vad ni vill. Skrattar.

Pezster 
· Svar till Anonym

Höhöhö sa du... och guldhamstern nickar instämmande...

Jag har ingen guldfisk eller guldhamstern. Pezster kanske är husse?

Är det riktigt säkert på vem som är man eller kvinna här eftersom man kan ju vara anonym!?

Pezster 
· Svar till Anonym

Som du väljer att vara... anonym alltså... säger en del om dig eller hur.

En regel i Pezster borde vara mänsklig respekt med medmänsklighet med en öppenhet att andra kan ha annan syn än en själv. Alla kan vara anonyma på internet eftersom man kan inte riktigt veta med 100 % säkerhet vem som är vem oavsett val av namn eller inte val av namn.

När en man i USA kilade ut till närmaste mack för att köpa ett paket cigaretter, blev det en dyr affär, rapporterar BBC. Hans konto belastades med 23 tusen biljoner dollar. Han upptäckte vad som hänt när han loggade in sig på internetbanken för att kolla kontosaldot.

Han hade räknat med att ha ett par hundra dollar innestående. I stället hade han övertrasserat kontot med en summa flera gånger större ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Anonym och Realist

Smart av dig. Detta unde lika gärna ha hänt dig när du köpte en banan på macken.

Oh jag är sååå smart!!

Hejsan Pezster
Vad säger du..Ska vi ta en god kall öl och en cigg en fredag kväll??
Peter

Pezster 
· Svar till Peter

Hahaha... bara om vi hittar ett ställe med bra uteservering!

Jag tror inte du skulle stå med min anti tobak moral predikan som kan vara ganska envis. Ger inte upp för än du har fimpat för gott. En annan är ju smart som låter bli super dyra cigaretter som kan kosta ca 23 tusen biljoner dollar. Spenderar hellre penarna på frukt.

Jag är själv mycket känslig mot cigarettrök (jag har vid flera tillfällen börjat må illa av rök jag inte sett från början, men individen har stått upp emot 10 meter bort). Att folk röker i folksamlingar, på uteserveringar etc visar att folk inte vet hur man visar hänsyn och sunt förnuft. Det är ett större problem än själva röken.

Pezster 
· Svar till Torbjörn

Ibland när jag står ute och röker så klagar folk på det. Då fattar jag inte vad personen gör därute. Gå in för fan.

Nu har jag spenderat en lång stund av min slappa, sköna kväll med att scrolla igenom dessa kommentarer. Hmm. Kul!!! Många här som är rätt allvarliga och realistiska (;-)). Eller rent ut sagt arga...nä förbannade...oj jag måste nog ta till starkare ord. Näähäpp, jag kommer inte på nåt. Hur som helst. Allt det här är ju ett skämt, är det ingen som fattar det? Jo, vissa gör nog det förreste... Visa hela »

Pezster 
· Svar till jonte

Hahahaha.... jag återgäldar tacket! Tack för en otroligt underhållande kommentar!!! :D
Här satt jag och skrattade högt åt det du skrivit. Precis vad jag behövde den här kvällen!!!

Jontes kommentar kan vara bland det mest oklara jag läst. Men jag gillar det! :D

Pezster 
· Svar till Anonym

Eller hur! :) Vi gillar Jonte helt enkelt.

Skäl till att vara icke - rökare
Vackrare och fräschare!
Se dig omkring, visst syns det skillnad på rökare och icke rökare. Som icke rökare får du friskare hy och vackrare hår. Friskare tandkött, vitare tänder och fräschare andedräkt. Och det känns på lukten. Du slipper lukta gammal askkopp.

Rikare!
Hur många paket cigaretter har du rökt per vecka? Vad kostar det? Multiplicera med 52. D... Visa hela »

Haha. Du attackerar alltid tjockisarna när du ska tydliggöra en poäng. ;) Härligt.

Pezster 
· Svar till Mli

Jupp... om man tittar tillräckligt djup så är det alltid deras fel :)

Haha vilken rolig diskussion! Lite funderingar kring det där med samhällskostnaden som rökarna påstås vara ansvariga för. Om det nu är så att rökare dör i förtid, borde inte det innebära en faktisk besparing för samhället i form av mindre pensionsutbetalning, vård av ålderskrämpor och annat nyttjande av välfärdssystemet? På det stora hela tror jag det går jämnt ut och lägger... Visa hela »

Vilket evigt gnäll det är från rökarna. Istället för att inse att man förpestar luften för andra som VALT att INTE röka, så viftar man bort det och försöker flytta fokus till andra. Vad har överviktiga eller andra patientgrupper med rökningen att göra? Klockrent korkat resonemang och samtidigt säger det inget. Handlar det om att två fel gör ett rätt? Kostar rökarna mindre för att det finns... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Ickerökare såklart!

Hahahaha... lite historia nu... ovanstående looser... haha, för det är det du är.
PIIIINSAM!
Att posta flera kommentarer och utge sig för att vara andra... fniss
Käre idiot...
Vet du vad IP-nummer är för något?
*blåser rök i ansiktet på dig*

Hipp Hipp Hurra för Ickerökare såklart!

Jag håller med dig fullt ut och bry dig inte om dessa tobaks missbrukares löjliga kommentarer för att dom lär alla en dag falla ner och dö på g rund av alla de gifter de gärna frivilligt såå andas in.

De som är losers är dom som andas in alla dessa livsfarliga gifter som de sååå gärna förnekar som med 1000 % garanti finns i deras kroppa... Visa hela »

Pezster 
· Svar till (Relist)isk Ickerökare såklart nr 2

Du har svårt att andas för att du börjat gilla cigg och rökning.

Jag har inte några som helst andningssvårigheter för att jag missbrukar inte tobak och förnekar inte hälsoriskerna.

Jag kommer ALDIG att tycka om cigg och rökning.

Pezster 
· Svar till (Relist)isk Ickerökare såklart nr 2 -

Jodu...jag har sett dig stå och röka flera gånger.

Hur kan du ha gjort det när jag helt och hållet ärligt och uppriktigt aldrig i mitt hela liv köpt ett enda cigarett paket pch aldrig rökt en enda cigarett?

Du ser inte klart i all din cigarett rök!

Pezster 
· Svar till (Relist)isk Ickerökare såklart nr 2 -

Hahaha... jodå... FAN vad du blossar. Du bara skriver av ditt eget dåliga samvete här på min blogg.
Du är en rökare så klart! Välkommen till klubben!

VAd bra att jag inte röker cigaretter för att då slipper jag grannar som klagar och man slipper bli åtalad av grannen och man slipper dåligt samvete.

Ännu ett bra argument till att inte blossa på:

Läs här: sydsvenskan.se/omkretsen/burlov/article536152/Okej-att-roka-i-tradgarden.html

Pezster 
· Svar till Smart icke rökare

Hahaha... man får INTE dåligt samvete för att en idiot gnäller om rök när man är i sin trädgård... man bryr sig helt enkelt inte.

Efter att ha dissekerat och obducerat några rökarlungor och haft en farfar med KOL ser jag inte att rökningens positiva sidor skulle kunna uppväga det negativa.

Men jag har faktiskt tänkt på att vid flygning skulle man kunna väga sig själv, handbagaget och incheckningsbagaget för att få rätt siffra för miljöpåverkan. Det är så logiskt att jag trots mina 91 kilo inte skulle klaga. Skulle bli svårt... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mikael

Rökning ÄR skit egentligen. Sluta bör dock göra för att man själv väljer att göra det. Gillar inte regel/lag-Sverige.
Hmmm... viktrelaterade priser på flyget?! Det är ju LYSANDE! :D
Förresten... dumpad? Ouch. Obra. Men vet du vad? Nu är du ju SINGEL! Det är fan gott det med!!


Singel är skönt. Nu men inte i början. Då blev jag mest rädd och gråtänkt. Det finns två sätt att födoämnesreglera kriser på: 1) Tröstäta 2) Inte äta.

Det där med lag och eget incitament är knepigt. Jag tror alla håller med om att det är bra med LAG om att man inte ska köra snabbare än 30 framför en skola. Även om Björn Waldegård skulle klara att stanna... Visa hela »

Skillnaden är att man inte kan blunda med näsan. Om du blir äcklad av hur någon ser ut är det bara titta åt något annat håll. Sitta och käka brevid någon som röker är lika kul som att sitta brevid någon hemlös som inte tvättat sig på ett par månader.
Dessutom är rökning inte bra för Sveriges ekonomi eftersom det är en importprodukt. Eller finns det kanske några tobaksplanta... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Mackan

Du... sitta vid ett bord bredvid en frustande tjockis som flåsar mellan tuggorna är rätt svårt att stänga ute.

Oj, vad många kommentarer. Kunde inte läsa alla inlägg, men efter en genomskumning av merparten ser jag inte en enda kommentar som säger något om alkoholen...och absolut inte i samma mening som diskussionen om samhällskostnader...det är väl en alltför het potatis gissar jag...(och inte ens i närheten av rökarkostnader!) Jag säger bara rök fritt (och då menar jag inte analfabeter och andra språkmarodörer som envis... Visa hela »

Kul skrivet och verkligen roligt att läsa alla inläggen.

Kanske det bästa vore, att förbjudas att vistas utanför våra egna hem utan en kroppsstrumpa som förvandlade oss till kopior av varandra.

Ingen får se annorlunda ut, ingen får lukta för mycket eller för lite. Man får inte äta vad man vill och absolut inte hur mycket man vill.

Det roliga är att det är gnällspikarna som klagar på... Visa hela »

En annan tanke som slagit mig när jag läst alla militanta hata-rökare-kampanj-inlägg ovan är om man betraktas som "passiv idiot" om man andas samma utomhusluft som idioter ...? - det vore långt mycket allvarligare. Jag säger det igen; rök fritt!

haha underbart det här. Vi som röker kommer nog jagas ännu hårdare, titta på Indien bara! där är det redan förbjudet med utomhusrökning. Antirökarna verkar tillhöra den folkgruppen som på 40 talet skulle arbetat för Gestapo. Nästa grupp efter rökarna är uteliggarna som ska jagas för att de luktar illa..

Pezster 
· Svar till Lol

Antirökarna är alltså gestapos ättlingar. De går igång på det.
Som tur är... så är de rätt korkade.

www.dn.se/sthlm/stockholms-stad-infor-rokforbud-for-anstallda-1.939132

Förslaget om ett rökförbud tas i höst och har stöd av hela den borgerliga majoriteten. Rökförbudet ska gälla från den 1 maj nästa år.

De anställda kommer inte få ta rökpauser under arbetstid. Däremot kan de röka under lunchen, eftersom det är obetald arbetstid.

–?Äldre har hört av sig till... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realisten

Jag kommer alltid att röka i närheten av folk som inte gillar rök.
Varför?
För de är alltid i närheten av mig.

Pezster - du är en samhälles ekonomisk dyr samhälles medborgare som utgör en hälso risk för både dig själv och dina medmänniskor och djur. Därför borde du beskosta dina egna rökpauser och skador som är relaterad till ditt tobaksmissbruk. Du kommer alltid få kämpa i stark motvind mot väldokumenterade hälsorisker som är relterad till ditt tobaksmissbruk. Det är bara att völja den bekvämaste e... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Realisten -

Realisten... du tjatar och tjatar och INGEN tar notis. Hahahaha... lägg ned nu.

Men Pezster tar notis, annars hade han inte svarat!
Tack för notisen!

Ler

Pezster 
· Svar till Realisten

Jag är Pezsters automatiska kommentarssvarare... Pezster är inte här... han återkommer efter bakfyllan och en helkväll med cigaretter...
*piiiiiiip*

- Rökning dödar globalt fler än HIV/AIDS, malaria och tuberkulos TILLSAMMANS ( www.lakartidningen.se/store/articlepdf/9/9428/LKT0819s1362_1365.pdf ).

- Du jämför rökning med olika lukter. Det är naturligtvis inte lukten det handlar om utan om att röken är hälsovådlig. (Var har du varit de senaste 20 åren?)

- Varför skulle inte passiv rökning existera utomhus? Klart att det gör. Senast jag fö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Stefan

Rökning är gott och retar upp folk. Bra anledningar till att röka.

Ibland är man tvungen att passera genom röken för att komma dit man ska. Rökning på platser där många passerar, samt vid ingångar borde klassas som ringa misshandel! MINST!!!

Får du röka där jag går, borde jag få slå dig på käften utan att du har rätt att göra något tillbaka och utan att jag får något straff. Visar man ingen respekt för sin omgivning förtjän... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Torbjörn

Du är ju hysterisk. Är du inte riktigt klok?!?!
Vilka små minihitlers vi har ute springandes fritt.
Jämställa rök med en smäll på käften... tja... där kom det fram hur intelligent du är... inte alls.
Imponerande!

Jag får andningsbesvär av cigarettrök, även när rökaren står på långt avstånd, så om jag inte kommer därifrån snabbt så hade jag mått mindre illa av en smäll på käften. Det är inte frågan om att vara minihitler, det är frågan om att visa hänsyn och använda sunt förnuft. Jag har också stora problem med parfym, vilket innebär att jag håller mig s... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Torbjörn

Jag förstår att det är jobbigt. Men ärligt talat... ska folk inte kunna ha parfym och röka för att några stycken får problem? Var drar vi då gränsen? Jag har en bekant som är RIKTIGT allergisk. Han kan knappt gå ut... ska vi förbjuda trafik, natur etc i närheten av honom?
Man lagstiftar inte om rökning helt enkelt. Jag blåser inte rök i ansiktet på folk, men jag går ut för att rök... Visa hela »

Jag talar inte om att förbjuda rökning överallt. Men jag anser mig ha rätt att vänta på bussen på väg till jobbet utan att någon står i närheten och gör att jag mår så illa att jag knappt kommer kunna göra mitt jobb när jag kommer fram.

Jag talar helt enkelt om att rökare också måste visa hänsyn och sunt förnuft.

Pezster 
· Svar till Torbjörn

Jag håller med om att du ska kunna stå vid en busshållplats utan att få rök i ansiktet. Säger man till mig att man är allergisk så fimpar jag ciggen. Om det är någon därute som inte gör det är det jävligt dåligt.

Jag har varit med om en hel del av den sorten, de tror att om man bara står 4 meter bort märks inget, sen struntar man i att vinden ligger på från det hållet etc.

Den typen av idioter har fått mig att bli rätt bitter på rökare, jag vill som sagt inte dra alla över en kamm, men...

Jag ser inte problemet i det hela....att förbjuda rökning vore ju endast att göra rökarna en stor tjänst. Dom flesta som har lyckats sluta är glada för det. Vi skulle alltså på sikt skapa mer glädje och mer god hälsa i samhället. Är det inte glädje vi vill ha? Och friskare människor? Sen att det kanske inte GÅR att förbjuda det, det är faktiskt synd.

Pezster 
· Svar till Jonte

Tja... med det resonemanget ska vi fan ge oss efter tjockisarna med. Förbjuda dem att köpa "dålig" mat.

Det stödjer jag till 100%....

Spelar aldrig golf, men gjorde jag det skulle jag gilla om det var som i Kalifornien, dvs. förbjudet att röka på "public" (icke-privata?) golfbanor: edition.cnn.com/2009/SPORT/10/08/golf.michael.jordan.cigar/index.html?iref=mpstoryview

Pezster 
· Svar till Mange

Suck. Skaffa en hobby.

Så bara för att jag inte spelar golf har jag alltså ingen hobby...

Pezster 
· Svar till Mange

Va? Det var inte så jag menade.

Du talar om att det inte var så du menade, men du ger ingen förklaring till vad du menade... På vilket annat sätt kan rökförbud på golfbanor möjligen ha med någon hobby att göra? Kanske gillar du att tala i kod och förvirra de som kommenterar på din blogg.

Pezster 
· Svar till Mange

Så här då... alla ickerökare som har åsikter på var man ska få röka borde skaffa sig ett liv.

OK, jag förstår. Snarare borde alla rökare som har åsikter om att de anser sig har rätt att röka bland andra människor skaffa sig ett liv - och söka hjälp för sitt beroende. Det går inte att försvara meningslös förgiftning av oskyldiga. Jag hoppas du inser det den dagen du sitter där med din cancer. Rökning och ålder är de främsta orsakerna till ALL cancer - i ditt fall som man kommer det förm... Visa hela »

grekerna har längsta livslängden. Är lyckligast och röker och krökar mest. gnällsvenskar utan tolerans skapar ett trist Sverige. rök och njut av livet!

Pezster 
· Svar till kicki

:D

Nu var det längesedan jag läste denna spalt och jag upptäcker att det trackas på rökare fortfarande. Vi rökare förstår att vi kan vara till besvär många gånger för ickerökarna. Men det hela debatten handlar om från början, är att vi inte gillar förbud för rökning utomhus. Vi är redan utkörda från krogen m.m. och vill helt enkelt kunna ta ett bloss utan att bli uttjatade av andra. T... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Bjørn

ARGH! På riktigt!

Tyværr. :(

Fy Fan vad vissa är pinsamma. Han står säkert på knä när han pissar också. Allt för att behaga andra. Detta visar att vi har alldeles för många som sitter och gör skitjobb i våra olika myndigheter. Har dom tid att lägga på dessa saker, anser jag att dom har för lite att göra och borde omplaceras till t.ex. försäkringskassan eller A-kassan. Då det tydligen är så att dom är öv... Visa hela »

Jag... tror att jag älskar dig

;)

Jag tror jag har en lösning på problemet...
Vi inför en lag som innebär att alla icke rökare flyttas till norrland, lr varför inte sibirien?
Där finns det ju massor med rökfri luft som de kan götta sig med om det nu är så jävla viktigt...
Tror det skulle funka... det gjorde de ju iallafall när man flyttade alla med talproblem till skåne... ;)

Tack för en av få bloggar på the www som ä... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Alexander

Hahahaha... bra idé!
Och tack!

Du glömmer dock faktumet att man förbjöd inte rökning på "restauranger" man förbjöd rökning på "Allmän plats", vilket betyder att man faktiskt förbjöd rökning på ALLA platser inne som ute där allmänheten vistas. Så faktum är att ni rökare begår ett lagbrott om ni röker så att icke rökare behöver stå ut med passivrökning eller ens känns... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Andreas

Du är ju inte klok. Hade du dragit bort min cigg på ett torg hade du gjort rätt i att kalla på polis... för din egen skull.

Åh det är så löjligt bara. Men du är käck och nu ska ja börja läsa här medans jag röker, eller inte. Vem vet jag kanske kommer käka godis... Jag tar de som kostar mest, så jag får valuta för min skatt!

Pezster 
· Svar till Ra-Fa

Tackar!

@Andreas: Rabiat antirökare som petar ciggen ur näven på folk o stampar på den o hotar med polis
@Stefan: - Rökning dödar globalt fler än HIV/AIDS, malaria och tuberkulos TILLSAMMANS

Hur många dör p.g.a. fanatism?

hela denna diskussion är ju som ett stort jävla skämt. Om inte icke-rökarna slutar tracka ner nu så kommer jag att köra ner deras cyklar i halsen på dem. argh

ja, och btw.

Icke rökare - 24 jul -09 23:01

Skäl till att vara icke - rökare
Vackrare och fräschare!

.... Jag är jävligt snygg och röker 2 paket i veckan. då var det med det.

Andreas - 18 jan -10 10:54
Då vill jag gärna vara med när du hotar med polis.

mvh antirökare

118 kommentarer, prydligt. Till saken; Du har helt rätt. Hat mot rökare är "så 1999", vi lever i ett land med frihet - vill jag röka ner min framtid i ett cancer-mörker är det mitt jävla beslut. De kan trycka in mig i ett hur litet jävla hörn som helst, jag kommer fortfarande röka till den dagen då jag tycker att jag vill sluta. Att det här förslaget var på tal var helt absurt. Personligen stör jag mig p... Visa hela »

Förbjud alla utom mig.

Jäkla gnäll på rökare. Är man ute så luktar man av parfym i kläderna. Jag vill inte ha er jäkla doft med hem. FÖRBJUD PARFYM.
Rökare betalar mer skatt och dessutom lever vi inte så länge. Idrottare lever längre och behöver mer sjukvård. För att inte tala om hemtjänsten dom behöver för förslitna leder mm.

Läste inte alla kommentarer, och jag måste säga att jag gillar ditt språk Peszter. Mycket bra förmåga att förmedla dina åsikter.
Dock har jag en hel del synpunkter, det verkar som att folk är av uppfattningen att utomhus rökning inte är skadligt rent passivt; Detta stämmer inte.

Minns något om dig nämnande att du var en far Pez? Gratulationer till detta, jag är säker på att du är en myck... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Erc

Jag rökte inte när jag var småbarnsförälder. Så där håller jag med dig.
Men fortfarande finns det INGA utredningar/undersökningar som påvisar att passiv rökning ens existerar utomhus.
Tack förresten...
;)

Goddagens, hoppas du sov väl =)
Ang. Rökning utomhus; www.repace.com/pdf/Repace_Ch_15_Outdoor_Smoke.pdf
Och även en artikel kallad: "Secondhand smoke exposure in outdoor dining areas and its correlates" som kom ut i år.
Hoppas detta löser några eventuella missförstånd, kul att debattera med dig.
Ska kolla in din blogg mer, är rätt ny till den, hehe.

Pezster 
· Svar till Erc

Ok. Men den där undersökningen är inte riktigt rätt. Det ÄR farligare med avgaser etc. MYCKET farligare. Sedan att man kan spåra vissa saker från rökningen är en annan.
Ska vi gå enbart på farlighet så är det bättre att förbjuda trafik i innerstaden.

Ja, det går kanske att jämföra med trafikavgaserna, hur farligt det är. Men annars då?

Säg att båda är lite farliga. Så ser man på de positiva sidorna, vad det bidrar till:
- Rökning: Inte så mkt
- Trafik: Mkt

;)

Pezster 
· Svar till Anonym

Eller så chillar man och slutar förbudskåta sig som är så typiskt svenskt.

Va fan, nu får man inte ens röka under vattnet längre !
I ubåter altså, det kanske fortfarande går bra i dykardräkten ;-)
www.dn.se/nyheter/varlden/usa-infor-rokforbud-under-vattnet-1.1073785

Nästa gång jag sitter bredvid dig på en utservering ska jag sätta mig och fisa dig i ansiktet. Lite lukt får du väl stå ut med?
Men allvarligt talat det är ju helt enkelt jävlig obehagligt med röklukt för många (inkl. mig) så visa lite hänsyn och rök inte i närheten av andra. Snusa kan ni göra hur mycket och när ni vill. Det påverkar ingen annan än er själva.

Pezster 
· Svar till david

Ja... det kan ju bli roliga konsekvenser. Det är typ tredje gången ni ickerökare drar upp rövluft och bajs... ni verkar inte må så bra...

En riktig toppenblogg detta =)! Tack för intressanta och roliga inlägg Pezster!

Jag vill inflika en sak till er ickerökare som förespråkar förbud. Problemet är att ni anser era rättigheter att kunna andas inte blir bönhörda. MEN, om jag slår ihop alla inlägg på platser och situationer där ni klagar så betyder det att vi som röker får flytta till mars för det finns inte en centimeter mark på... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Maria

"Om jag lägger ner denna energi på att respektera er så förväntar jag mig samma respekt tillbaka för det är MITT VAL OCH MITT LIV."

Så jävla klockrent. Helt rätt.

Tackar förresten!!! Och tack själv för mycket bra kommentar!

Ikväll ska jag och mina polare
röka lite cannabis eller ta en liten holk
och flumma lite.

Jag vill börja med att säga att jag avskyr cigarettrök. Jag avskyr även stark parfym och andra illaluktande saker. Däremot tror jag att "kriget" mellan rökare och icke-rökare kanske blir lite för uppblåst. Jag stör mig oerhört på de rökare (eller överdrivna parfymanvändare för den delen) som ställer sig och bolmar i busskuren, i rulltrappan eller gänget precis utanför ingången till nå... Visa hela »

Hmm 1 jun -09 stod det visst efter kommentarerna i början. Här läste jag 1 jun -10, vilket inte bara är nästan ett helt år för sent, det är även bara 31 maj idag...

Jag röker inte, det är mitt val i mitt liv. Jag vill inte störas av cigarettrök. Maria här ovan har fattat de och tar hänsyn men resten av er rökare: stick och brinn. När jag står i en busskur eller sitter på en servering stör jag inte andra människor, jag tillför inte något. En rökare däremot tillför rök är därmed störande. Därför står min vilja över rökarens och... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Hans

Hahahaha... jag skrattar fortfarande åt din villfarelse att din vilja står över rökarens...

HAHAHAHAHAHAHAHA... vem är du att gå ivägen för min rök?

Respekt Pezster för kommentaren:
"Pezster
6 okt -09 20:11
Jag håller med om att du ska kunna stå vid en busshållplats utan att få rök i ansiktet. Säger man till mig att man är allergisk så fimpar jag ciggen. Om det är någon därute som inte gör det är det jävligt dåligt."

Tyvärr tillhör du en liten (men mycket kär) minoritet.

Hörde förresten av et... Visa hela »

HÄxjakten på rökare är en debatt som ligger mig varmt om hjärtat. (eller kallt)

JAg förstår inte varför människor ska lägga sig i mitt liv, vad jag gör och hur skadligt det är. TObak är inte förbjudet eller olagligt så varför ens bry sig om vad andra människor tar för sig. För 25-30 år sedan fick man röka överallt, det fanns askkoppar inne i köpcentrumen och ingen jä... Visa hela »

Ska man införa ett förbut mot något, så förbjud intolerans. Det är beviseligen det som dödat flest människor...

Snälla Pezster. Kan du inte ge ut detta i bokform. Så många komiska kommentarer från ickerökarna. Jag brukar gå in här när jag behöver muntras upp. Jag skulle köpa direkt och ge bort i julklapp till mina få gnällande vänner. Ha en bra dag alla. För det har jag fått nu.......

Pezster 
· Svar till Tubtara

Hahaha... man kanske skulle göra en sådan där "print on demand" bok och bara ta betalt för den faktiska tryckkostnaden... hmmm... tål att tänka på ;)

Gör det! Finns nog ett kundunderlag. Jag betäller 10 st omgående och denna diskusion verkar ju fortsätta i evighet. Så det kan nog bli en del 2 också. haha

Pezster 
· Svar till Tubtara

Hahaha :D

Passiv rökning är stöld och inget annat!
Jag har betalt för min rök och andas någon annan in den utan min tillåtelse skall den betala för sig.

Och nej alla förbudsivrare, det spelar ingen roll om jag blåser ut mina ägodelar en kort stund, de är fortfarande mina. Min cykel slutar inte att vara min cykel bara för att jag ställer ifrån mig den, mina uttalanden är mina även när de svävar f... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Knut

Hahaha... stöld! Klockrent!
:D

Jag antar att atikeln är ironisk. Det är otroligt att det faktiskt finns folk som tror att en giftig rök som dödar 600 icke-rökande svenskar om året och som globalt dödar fler än HIV, malaria och tuberkulos tillsammans handlar om "dålig lukt". Passiv rökning existerar självklart utomhus. Det kan tusentals allergiker vittna om. Själv har jag nått insikten att det är mer eller mindre meningslöst att ens fö... Visa hela »

Tänk er en ung, läcker tjej... Man funderar på om man ska gå närmare och funderar ut någon bra ursäkt så att man har något att säga, men just som man låtit sin egen fantasi förföra en så händer det... hon tar fram och tänder en cigarett! What? Bläh! Man tackar sin lyckliga stjärna för att man upptäkt det i tid och sluppit ödsla sin tid. Samtidigt skakar man på huvudet åt yt... Visa hela »

Jag kan skriva in en liten liknelse.
Jag har hund. När jag är ute på stan och stannar upp och pausar vid något torg eller liknande, binder honom vid ett träd/stolpe, naturligtvis i utkanten och ser till att det finns god marginal för passage med tanke på alla hundrädda.
TROTS detta, knallar den ena efter den andra tätt förbi mun hund och blänger surt, alternativt gnäller högljutt över den livsfarliga besten som hopp... Visa hela »

Nu är du inkonsekvent. Hata fetknoppar och älska rökare. Bägge kategorierna ger en enorm belastning på samhället.

Pezster 
· Svar till Stig Nilsson

Öh... älskar jag rökare? Nej, inte alls... men jag förespråkar samma hetsjakt på fetknoppar.

Efter att ha läst alla inlägg från icke-rök faschisterna känner jag bara en sak! I mogon ska jag ta ut min 86a bmw utan katalysator, köra den på tomgång i en timme och samtidigt röka ett paket marlboro lutad mot framskärmen. medan jag står parkerad på en elbilsplats.
Tack för inspirationen, ni som vet vilka ni är.

Nej, det här var ett lågvattenmärke på en annars utmärkt blogg. Jag tycker att man bör kunna ha valet att slippa cigarettrök för sig själv och sina barn oavsett om man står i en busskö eller sitter på en restaurang. Varför ska det vara valfritt för dig att få i dig rök men inte för oss?

Pezster 
· Svar till Micke

Pfft... klaga på avgaserna i stan istället. De skadar dig mer. Eller är det bara doften du stör dig på?

Isåfall... vad ska vi göra med folk med dålig hygien? Tänk efter innan du känner att din personliga sfär är kränkt av en doft du inte gillar.

Passiv rökning - skademässigt - existerar inte. Det finns till och med böcker i ämnet som pedagogiskt förklarar varför det är omö... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Micke

Med det sagt... luktar det konstigt där du befinner dig?

Flytta på dig.

¨det dör 10,000 människor om år i rökning¨ ? jaha? det är väl ingen annans problem än deras egna. Om jag som rökare väljer att röka, riskera att dö i cancer, what so fucking ever så är väl de mitt problem eller? Fattar inte ni trångsynta jävlar så bara tuggar och tuggar nackdelar å bla bla bla, tror du inte en rökare i dagen samhälle vet om de själv. Alla borde börja skö... Visa hela »

Pezter måste varit utfryst i skolan och lyckligtvis verkar han må bättre nu när han mobbar tjockisar och ickerökare. Var du möjligen fet och ickerökare som tolvåring Mr? Sen när är rökare roligare än ickerökare? Står där och luktar apa, får inget vettigt sagt. Så tragiskt med rökare som tycker synd om sig själva. Och att så ihärdigt försvara något med befängda felaktiga... Visa hela »

Pezster 
· Svar till PlackfRäck

"Där finns fakta som tydligt visar att passiv rökning även utomhus är farligt."

Visa mig dem då.

Tycker själv att både rökare och fetton är blåsta men fetton lägger åtminstone upp stinkande rökridåer i varannan portöppning eller släpper fimpar överdjävlaallt. Sedan kan du ju snacka om att enskilda tobakspinnar utomhus inte ger någon synbar ökning av lungsjukdomar hos omgivningen men det känns som att det finns många fler problem med cigaretterna än den marginella ökningen av cancerfall hos f... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Per Edman

Öh... va? Två långa meningar med dravel.

Tjockisar är mycket äckligare än en rökare.

Halkade in på denna blogg. Ser att diskussionerna har pågått ett tag. Klockrena åsikter och kommentarer från dig Pezster. Håller kanske inte med om allt men skrämmande mycket. Jag kommer tillbaka. Tills dess: RÖK FRITT som Ipse Cogita skrev, hahaha det var väldigt roligt.

Kommentera