Jaha... då var det dags igen. Ännu ett religiöst land skjuter sig själva i foten internationellt med sina "lagar". Den här gången är det en kvinna som burit - ve och fasa - BYXOR! Vilket brott! Hon bar alltså byxor och blev då gripen tillsammans med sina väninnor av polisen för brott mot någon "oanständig klädsel"-lag.

Tio av dem blev dömda till 10 piskrapp (!) och 1.000 kronor i böter. Lubna Hussein - som artikeln på SvD handlar om, riskerar 40 piskrapp och böter. Enligt henne är det inte sharialagen som utan den sudanska lagstiftningen som förbjuder "oanständig klädsel".

Det där är så dumt. Det är ju inget att snacka om här. Idiotförklara hela landets regering på stört. FN bör gå ut och rekommendera att all handel och allt bistånd omedelbart ska dras in (deras president kastade för övrigt ut allt bistånd en gång - smart snubbe) på grund av att intelligensen lyser med sin frånvaro bland ledningen.

Än en gång är det religionen som förstör människors rätt till frihet. Inget gott kommer av religion, det är alltid någon som tolkar skrifter etc enligt egna syften och förvränger skallen på folk.

DN -

Skriv en kommentar

Men det är intressant att påpeka hur liknande klädregler försöker läggas i västvärlden, bäst säger Badlands Hyena det badlandshyena.wordpress.com/2009/07/25/mjuka-kladkontrollanter/

Pezster 
· Svar till Gismya

Tack för tipset!

jaa kvinnor har det inte lätt i välden.
För hundra år sen såg man ned på kvinnorna även här när de tog på sig byxor.
Nu för tiden riskerar kvinnor i frankrike spöstraff om de går i burka...

Pezster 
· Svar till IA

inte riktigt va?

Amen to that!

En riktig brallis som blev byxis med andra ord....

Pezster 
· Svar till Observer

What?!

Vad heter filmen ? =) känner igen bilden.

Pezster 
· Svar till Ola

Religious... tror jag.

Jag håller med dig Pezster det märkligt att det är oanständigt för kvinnor att bära byxor men männen kan minsan få vara klädda hur dom vill utan at´t det anses vara oanständigt på något sätt. Dessa lagar är skapade av sjuka män för män med sjukt snedvriden kvinnosyn. Varför proteserrar inte ALLA kvinnor i dess länder?
Varför accpterar dom att vara underordnade mannen?
Är ve... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Modig

Männen i dessa kulturer är små, svaga och pissrädda. Så klart.

Modig - Jag haller med dig att lagarna grundar sig i en snedvriden kvinnosyn, fortrycket ar stiftat i lag och da blir det ju svart att gora uppror. Jag tror inte alla accepterar att vara underordnade mannen men det ar ingen ide att protestera. De har ingen demokrati som vi har, d.v.s. de kan inte protestera. Inte utan grymma straff som pafoljd i alla fall.
Det spelar ingen roll vad kvinnan har for asikter i dessa lander. Det ar svart for oss i vast att forsta hur fortryck kan ga sa har lang... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Sofie

Vad fan?! Har de Shariadomstolar i England?! Skojjar du? Måste kollas upp!

Det låter oerhört skrämande att i England har de Shariadomstolar. Det är ju som att vara bakåtsträvare!

Pezster 
· Svar till Modig

Visst låter det helt sjukt. Det sjukaste är att när jag googlade det så verkar det som om det stämmer... helt jävla sinnessjukt.

Kommentera