Ibland undrar jag faktiskt hur Radiotjänst fungerar. Jag har själv råkat ut för dem flera gånger. Nu läser jag om en stackare, Tibor, som inte hade tv... istället för en tv har han två papegojor som sitter i sin bur och mår bra när han inte är hemma. Då kommer det en sunkig kontrollant från Radiotjänst och lyssnar vid dörren. Han bestämmer sig för att Tibor har en tv.

Tibor får en avi från Radiotjänst. Han överklagar, får avslag och betalar för att inte hamna hos kronofogden. Radiotjänst skickar alltså inte ut någon för att kontrollera att han har en tv... de arbetar inte så. När journalisten frågar vad Tibor ska göra svarar de:

Om han är missnöjd ska han ringa till vår kundtjänst igen. Nästa instans är Länsrätten.


Så HAN måste ringa för att kontrollanten bestämt att han har tv? HAN måste eventuellt gå till Länsrätten för att Radiotjänst inte tror på det... och de kan inte skicka hem en ny kontrollant eftersom, jag citerar: "Vi gör aldrig hembesök på det sättet."

Så jag ringde upp Radiotjänst. Direkt.

"Jag vill säga upp min tv-licens."

"Varför då?"

"Jag har ingen tv, ingen dator, inget liv."

"Eh... ok... tillfälligt?"

"Antagligen... jag räknar med att skaffa allt det där inom en snar framtid. Fast just nu har jag det inte och vill inte betala för att jag INTE har de två första."

"Inga problem."

"Tack."

"Lycka till med allt."

"Nu ordnade sig de två första sakerna, nu ska jag lägga kraft på att skaffa mig ett liv. Tack."

"Hejdå!"

"Just det."

Ah... skönt. Nu ser jag fram emot en kontrollant inom en snar framtid. DET kommer bli roligt.

Skriv en kommentar

Liknande scenario här med: Jag köpt mig en HD-tv som skulle kopplas till min HTPC för och se dvd och blue-rayfilm . Hade inte en tanke på att koppla in skiten till antennuttaget, än mindre skaffa en com-hem-box. Allt lugnt täntke jag, inom 2 veckor fick jag ett samtal från radiotjänst där de hävdade att jag köpt mig en tv på info från SIBA och var tvungen att betala tv-avgift. så vad gör man? Man ringer upp 2 veckor... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Peter

Hahaha... det är därför man alltid ska be någon annan köpa tv:n till en. Man ger de pengar i handen och så får de köpa den.
Angiverisystem... när man sedan tittar på SVT1 & Svt2 blir man upprörd att de vill man ska betala för skiten. Ska jag kolla på det... nej, vänta... ska det ens finnas i min lägenhet vill JAG ha betalt.

Det kan väl inte bara var jag som tycker att det är åt helvete fel av butiker, som SIBA i Peters fall, att meddela Radiotjänst om jag köper något eller inte. Det innebär inte bara en invasion i mitt privatliv (vafan har någon annan än jag med vad jag köper att göra?) utan också att SIBA kan ringa Radiotjänst om man köper en dator eller vadsomhelst som på ett sätt eller annat kan ta emot TV-signaler.

Du... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Özgür Kurtoglu (www.whatsupsthlm.se/worldsapart)

Just det. Tänk om man köper en tv till någon i present? Och inte har tv själv?
Korkat.

Det Tv tjänst sysslar med kan närmast konkurrera med trackaseri då dom ej tror på det man säger, Blev uppringd av en kontrollant som hotade med att skicka en avi på tv licens för att jag inte vill lämmna personuppgifter över telefon. Jag kommer att anmäla dom nästa gång det händer.

Pezster 
· Svar till PB

Jag håller med dig. De är fullständigt galna.

HAHAHA, men visst är dom sköna!! Efter att jag köpte en 50 tummare på Mediamarkt så hörde de naturligtvis av sig och påpekade detta. Jag tog tillfället i akt och meddelade att herregud det där var ju en present och jag var bara en av flera som betalade för den, det råkade bara gå genom mig. "Är du säker på det" frågade kvinnan med läskig röst, ja hyfsat säker sa jag, låt mig bara... Visa hela »

De är fan inte kloka! Är det inte lite stasi-metoder de kör med? Själv fick jag också en avi på posten då jag köpte min tv på Siba men eftersom jag är en stor MES så betalade jag den. Förstår principen med tv-avgift, det är viktigt med reklamfria och oberoende kanaler, men man kanske bör fundera på om det är dags att göra om systemet lite. Frivillig avgift kanske eller att det finansieras på an... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Candy

Jag fattar inte varför man bygger in det i skatten. Och kostar det mer än 50 spänn i månaden är det fel. Jag vill inte bekosta all svensk SKIT som produceras.
Säg upp ditt abonnemang! :D
I dare you!

Så det där med att jag är en stor MES gick dig förbi ;-)

Pezster 
· Svar till Candy

Man kan ju "avmesa" sig! Seså... ring nu och säg att en full hamster tog din tv och att du inte köper en ny.

Nu är det ju så att det räcker att du har en dator med TV-kort så är du skyldig att betala licens... Eller om du bara har en video... Bara att läsa vad begreppet innebär!

Pezster 
· Svar till Jenny

Skyldig kanske... men det tänker jag inte göra. Inte Tombosto heller.
Sådana som vi betalar helst inte för trams.

hehehehehehehehehe!!!

Radiotjänst är dom enda som jan köra med lagliga "bluff"fakturor..
Jag undrar hur polisen hade ställt sig om man hade fått en faktura av radiotjänst fastän man inte har en tv & anmält radiotjänst för att ha skickat ut en blufffaktura.

Pezster 
· Svar till Stisse

Hahahaha... just det. Nästan experimentdags känner jag :D

hehe, jo dom är lite galna. Jag var tvungen att betala trotts att min TV var trasig. jag erbjöd dem att ta med sig skiten(billig skräp tv)... men nej... :P
Eftersom jag erkänt att jag hade tv så var det kört... sen spelade det ingen roll att den inte fungerade... Såna var reglerna sa han.

Ja, Radiotjänst är som en relik från gamla DDR och borde utrotats ungefär samtidigt som det föll.

En räkning som ovan skulle man ju stryka över med orden "Ej beställt", precis som vilken annan bluffaktura som helst, och sedan göra en polisanmälan.
Det går säkert att hitta på ett bra skäl.

SVT (ursäkta svordomen) borde även det raderas från universum samtidigt. Det är reda... Visa hela »

Det är bara ta ut pengarna på skatten.
Kontrollen är onödig och luktar DDR.

Pezster 
· Svar till Peter

Precis.

Man kan se det ännu roligare eller ska man bli orolig kanske? staten anlitar ett företag (radiotjänst) som skickar ut blufffakturor med statens goda minne.......

Däremot gillar jag faktiskt SVT & framförallt deras fakta samt djurprogram som är av världsklass, enligt mitt ytterst subjektiva tyckande.

Pezster 
· Svar till Stisse

Hmm... fan... tänkte inte på det. Deras faktaprogram kan vara rätt bra...

Hehe, det var asnära jag klappade till en kontrollant vid ett tillfälle. Han ringde på, jag öppnade och så stod han och såg ASSKUM ut och fipplade med något bakom ryggen. Och han frågade om jag var jag och så, kändes jäkligt obehagligt. Så till slut tänkte jag ge honom en lavett och stänga dörren, men DÅ fick han upp sitt papper ur bakfickan. Han hade för tajta jeans / han var för tjock och svettig,... Visa hela »

Pezster 
· Svar till Henrik

LOL - svettig kontrollant... isch.

Har för mig att staten inte ska finansiera SVT via skatter för att den ska vara oberoende av vem som styr landet men så är inte fallet om jag minns rätt. De styrande tillsätter chefen för SVT/radiotjänsten eller vad det nu heter.

grrr...
Fick hem en idiotkontrollant nu som helt klart hade sett en tv i vardagsrummet. Det påståendet är jävligt konstigt eftersom den inte syns från dörren, på sin höjd ett skimmer från tv'n som lika gärna kunde vara mitt datorskärm, lampa mm. Nu får jag väll en avi. tvi!

Pezster 
· Svar till !radiotjänst idiot

Hahaha... vänta tre månader och säg upp :D

Det är dax att sluta leden i frågan om TV-avgiftens existens!

Och för att lyckas med detta har Föreningen Nej till TV-avgift (FNT) bildats.

FNT är en ideell förening med syfte att sätta press på regering och riksdag att antingen avskaffa TV-avgiften, eller i vart fall godkänna en folkomröstning om dess existens.

Vår åsikt är att Folket, i sann demokratisk anda, ska få bestämma. ... Visa hela »

Såg din sida, bra jobbat!

Idioterna var hos mig i veckan, nämnde att om jag ljög för dem skulle jag få fängelse, killen som verkade smått efterbliven fick mig lite små ställd då jag knappt fattade vad han sade, han knackade på och började hota mig i mitt residens om att jag skulle få fängelse... tro det eller ej, idag kom de jävlarna tillbaka, dvs. två ggr på en knapp vecka. Nu var jag mer fö... Visa hela »

Till att börja med så vill jag och övriga på FNT - Föreningen Nej till TV-avgift tacka Dig för att Du anser att vi gör ett bra jobb.

I övrigt så förstår jag precis vad Du menar med Ditt missnöje och man får väll "tyvärr" medge att det skulle behövas lite mer revolt i bland (jmfr. ex. missnöjen i Frankrike). Men det går ju tyvärr inte här hemma i vårt kära avlå... Visa hela »

Kommentera